Linked Business Blog
X

Linked Business Blog

 
Εκλογές VS Επιχειρηματικότητα: 2-0

Εκλογές VS Επιχειρηματικότητα: 2-0

Και μετά το 1ο μέρος, με την προεκλογική εικόνα της επιχειρηματικότητας για τις επιχειρήσεις φιλοξενίας, προχωράμε στην εικόνα των επιχειρήσεων εστίασης οι οποίες ακολουθούν το ίδιο μοτίβο. Σταθερά πτωτική τάση στις ιδρύσεις νέων επιχειρήσεων, καθ’ όλη τη διάρκεια της άνοιξης.

Τα συμπεράσματα, όπως καταγράφηκαν στον Παλμό της Αγοράς, για τον Μάιο του 2019, είναι τα ακόλουθα:

Ιουνίου 18, 2019
Σταθερά πτωτική η τάση στις επιχειρήσεις φιλοξενίας ΚΑΙ για τον Μάιο του 2019

Σταθερά πτωτική η τάση στις επιχειρήσεις φιλοξενίας ΚΑΙ για τον Μάιο του 2019

Με το πλησίασμα στις εκλογές και το κλείσιμο του εκλογικού κύκλου, η αύξηση του πολιτικού ρίσκου φαίνεται να αντανακλά σε μεγάλο βαθμό στην αναχαίτιση των ιδρύσεων, στις επιχειρήσεις φιλοξενίας.

Συνοπτικά τα πιο σημαντικά συμπεράσματα, όπως καταγράφηκαν στο Open Dashboard της Linked Business για τον Μάιο του 2019, είναι τα ακόλουθα:

Ιουνίου 12, 2019
7 Κινήσεις για να Απογειώσετε την Παραγωγικότητα της Ομάδας Πωλήσεων

7 Κινήσεις για να Απογειώσετε την Παραγωγικότητα της Ομάδας Πωλήσεων

Είναι κοινό μυστικό για τους περισσότερους ότι ακόμα και οι πλέον παραγωγικοί πωλητές θα έχουν ένα πολύ σημαντικό ποσοστό χρόνου κατά το οποίο θα είναι μη παραγωγικοί. Η όλη λογική βασίζεται στην απλή γνώση του ότι όσο πιο μεγάλη προσπάθεια απαιτείται για ένα αποτέλεσμα, τόσο μικρότερος είναι ο χρόνος στον οποίον μπορούμε να καταβάλουμε αυτήν την προσπάθεια. Και η συγκεκριμένη λογική είναι εντελώς αντίστροφη από τον εργάτη που βίδωνε κάποτε πάνω στη γραμμή συναρμολόγησης.

Η βελτίωση της παραγωγικότητας της ομάδας πωλήσεων πηγάζει από μια πολύ βασική αρχή: Είναι απαραίτητο να επιτυγχάνουμε περισσότερο καθαρό χρόνο στην πώληση και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

Μαΐου 24, 2019
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Ανακάλυψε την αγορά σου...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Ανακάλυψε την αγορά σου...

Μια συνέντευξη στον Κώστα Τσαούση από το Πρώτο Θέμα

Η πλατφόρμα που παρέχει στοχευμένη πληροφόρηση για την επιχειρηματικότητα και το δημόσιο χρήμα με βάση επίσημες πηγές ανοικτών δεδομένων.

Μια καλή σύνοψη όλων όσων πραγματοποιεί η εταιρεία στην ελληνική αγορά – το μόνο που δεν αναφέρει η σύνοψη είναι ότι παρά την ηλικία της, η Linked Business έχει συμβόλαια και πελάτες που της δίνουν το δικαίωμα να θεωρείται ώριμη εταιρεία. Μάλιστα, η τιμή της μετοχής της στο άτυπο αλλά πολύ δυναμικό Χρηματιστήριο της Ψηφιακής Εποχής θα λέγαμε, με όρους Σοφοκλέους της δεκαετίας του 90, ότι έχει πιάσει ταβάνι. Αλλά δεν είμαστε – ευτυχώς – στη δεκαετία του 90, τότε που μιλούσαμε με ευκολία και γλώσσα καφενείου της γειτονιάς για τις "κλωστές" και τα "μέταλλα"...

Μαΐου 21, 2019
B2B Marketing - Η Στρατηγική του Customer Experience

B2B Marketing - Η Στρατηγική του Customer Experience

Η λέξη "Customer Experience" ανήκει σίγουρα στους πλέον δημοφιλείς όρους του marketing τα τελευταία χρόνια, και όχι τυχαία. Στην εποχή του eCommerce και των μετρήσιμων αποτελεσμάτων από τις ενέργειες marketing, επιβεβαιώνεται όλο και περισσότερο ότι τα κριτήρια με τα οποία αποφασίζει κάποιος να γίνει πελάτης, είναι πολύ περισσότερο συναισθηματικά παρά ορθολογικά. Δεν έχει να κάνει με τη μηχανή και τον τρόπο κατασκευής ενός αυτοκινήτου. Έχει να κάνει με το πώς αισθάνεσαι μέσα σ’ αυτό.

Και αν η εμπειρία του πελάτη είναι σημαντική σε επίπεδο B2C, όπου ο καταναλωτής είθισται να δοκιμάζει συχνά τις επιλογές του, στον B2B χώρο όπου οι δοκιμές περιορίζονται και ο πελάτης ψάχνει να παρκάρει πάνω σε στιβαρές συνεργασίες, το "customer experience" καθίσταται πλέον το βασικό προϊόν.

Τι είναι το Customer Experience (CX);

Μαρτίου 28, 2019
Η αναμέτρηση Ευρώπης - Fake News

Η αναμέτρηση Ευρώπης - Fake News

Έχουν περάσει μόλις δύο χρόνια και κάτι ψιλά, από το άρθρο του Motherboard και τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις σχετικά με τον ρόλο των social media και της Cambridge Analytica στην εκλογή Trump αλλά και στο αποτέλεσμα του Brexit.

Με τις Ευρωεκλογές να βρίσκονται σε απόσταση μόλις δύο μήνες, η Ευρωπαϊκή Ένωση αναθέτει πλέον στις ευρωπαϊκές υπηρεσίες πληροφοριών το καθήκον να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά κάθε κακόβουλο φορέα επηρεασμού και παραπλάνησης της κοινής γνώμης.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Βαφόπουλο, οι βασικοί μηχανισμοί ποδηγέτησης της κοινής γνώμης είναι δύο...

Μαρτίου 26, 2019
V for Big Data! Τι είπατε;

V for Big Data! Τι είπατε;

- Ναι, ξέρω, ακούγεται κάπως αλλά δεν θα σας αφήσω στο σκοτάδι. Οπότε ξεκινάμε με μια πολύ σύντομη ιστορία. Αρχικά λοιπόν υπήρξε το internet.

Τι είναι το internet;

Είναι οι υποδομές. Ο όρος internet χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα αχανές υπερδίκτυο το οποίο συνδέει αναρίθμητους υπολογιστές και δίκτυα, μεταξύ των οποίων διακινείται πληροφορία με τη χρήση διαφόρων πρωτοκόλλων επικοινωνίας. Το αχανές αυτό υπερδίκτυο είναι πλήρως αποκεντρωμένο. Και υπολογίζεται ότι στην παρούσα φάση υπάρχουν περίπου 4,4 δισεκατομμύρια χρήστες οι οποίοι διακινούν μεταξύ τους πληροφορία μέσω διασυνδεδεμένων συσκευών.

Μαρτίου 5, 2019
Πως να Απαλλαγείς απ’ την Αναβλητικότητα

Πως να Απαλλαγείς απ’ την Αναβλητικότητα

Είναι ωραίο πράγμα να έχεις στόχους! Συμφωνείτε; Το πιο πιθανόν ΝΑΙ! Στην τελική όλοι γνωρίζουν ότι οι στόχοι είναι σημαντικό πράγμα. Και για να το επιβεβαιώσουμε (Τεγόπουλος και Φυτράκης):

Νοεμβρίου 26, 2018
Θέλετε να παραδίδονται τα newsletter σας;

Θέλετε να παραδίδονται τα newsletter σας;

Μπορεί η κρατούσα αντίληψη να θέλει την παραδοσιμότητα των newsletters να εξαρτάται αποκλειστικά από τις πρακτικές που ακολουθεί ο αποστολέας, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αυτές αποτελούν τη μοναδική παράμετρο έτσι ώστε τα email σας ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ!

Νοεμβρίου 21, 2018
RSS
LINKED BUSINESS
Σύμβολο της Linked Business

Η πλατφόρμα Linked Business παρέχει όλα τα εργαλεία για να αποκρυπτογραφήσετε την αγορά σας!

Ψάχνετε για επιχειρήσεις σε μια οδό; Σε ένα οικοδομικό τετράγωνο; Ψάχνετε για επιχειρήσεις σε όλη την επικράτεια; Σας ενδιαφέρει μια συγκεκριμένη δραστηριότητα ή ένας ολόκληρος κλάδος; Οι απαντήσεις σας βρίσκονται μέσα στην Linked Business!

Μάθετε περισσότερα...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έχετε κάποια απορία σχετικά με τη λειτουργία και τις χρήσεις της πλατφόρμας; Ζητήστε πληροφορίες στα:

Θέλετε πρόσβαση σε συστηματική πληροφόρηση σχετικά με τον παλμό της αγοράς και τα πλέον επικαιροποιημένα market opportunities σε επίπεδο B2B; Αποκτήστε πρόσβαση στο newsletter της Linked Business.

  ΕΓΓΡΑΦΗ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η Linked Business συμμετέχει στο πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας