Συνεργασίες Φεβρουαρίου, 2022
X
Θέλετε να γίνετε κυρίαρχοι στην αγορά σας; Πώς να γίνετε κυρίαρχοι στην αγορά σας. Τάσεις, ιδέες, εργαλεία και άμεσα εφαρμόσιμες βέλτιστες πρακτικές.
Συνεργασίες Φεβρουαρίου, 2022
Xanthi Theofanous / Τρίτη, 8 Μαρτίου 2022 / Κατηγορίες: LB Daily

Συνεργασίες Φεβρουαρίου, 2022


Μήνας στήριξης της επιχειρηματικότητας ο δεύτερος μήνας του έτους με τις συνεργασίες να κυριαρχούν στην ελληνική αγορά. Τις δράσεις της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στηρίζει η ΕΑΣΕ και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων υπογράφοντας μνημόνιο συνεργασίας για την ενίσχυση του δείκτη καινοτομίας και ανταγωνιστικότητας της χώρας. Με την συμφωνία αυτή η ΕΑΣΕ θα συνδράμει καθοριστικά στο έργο του Elevate Greece, μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης, η οποία έχει ως στόχο τη χαρτογράφηση νεοφυών επιχειρήσεων και την υποστήριξη της ανάπτυξής τους, με απώτερο σκοπό την ανάδειξη ενός ισχυρού οικοσυστήματος καινοτομίας (businessnews.gr). 

Το πρώτο δεκαήμερο του 2022, η Διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) Εύη Σαχίνη και ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (HDB) και Εκτελεστικό Μέλος Παντελής Τζωρτζάκης υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για από κοινού συμπράξεις για τη στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας και της συμμετοχής επιχειρήσεων σε δράσεις δικτύωσης και εξωστρέφειας. Η HDB είναι σε θέση να προσδώσει προστιθέμενη αξία στα δημόσια δεδομένα που παράγει το ΕΚΤ (δείκτες, στοιχεία, στατιστικές) με δημόσιο αναπτυξιακό όφελος. Ειδικότερα, θα αξιοποιήσει τα δημόσια δεδομένα που διαθέτει το ΕΚΤ για να ομαδοποιήσει καλύτερα τους πληθυσμούς ενδιαφέροντος (π.χ. ερευνητές) ανά κλάδο, εντοπίζοντας τυχόν ανάγκες και χρηματοδοτικά κενά και θα συμβάλλει στον σχεδιασμό πολιτικών που αφορούν το σύστημα Έρευνας, Ανάπτυξης, Καινοτομίας και Ψηφιακής Οικονομίας. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη διαμόρφωση των προϋποθέσεων επιτάχυνσης συνεργασιών ελληνικών εταιρειών για τη δημιουργία διεθνών ανταγωνιστικών σχημάτων με βάση τη γνώση της αγοράς την οποία διαθέτει το ΕΚΤ. Στο μνημόνιο συνεργασίας, όπως σημειώνεται στη naftemporiki.gr, προβλέπονται δράσεις ενημέρωσης και συμβουλευτικής καθοδήγησης επιχειρήσεων για εγχώρια και ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα και εργαλεία, καθώς και υποστήριξη για την αξιοποίηση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων. Επιπλέον, προβλέπεται να διερευνηθεί η διαμόρφωση κοινής διαγνωστικής μεθοδολογίας και εργαλείων αξιολόγησης του τεχνολογικού και καινοτομικού επιπέδου των ελληνικών επιχειρήσεων και να αξιοποιηθούν από τους δύο φορείς για τη διαμόρφωση στοχευμένων δράσεων με επίκεντρο την καινοτομία. 

Σε νέα στρατηγική συνεργασία με το eBay προχωράει η Εθνική Τράπεζα με σκοπό την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητα των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εξασφαλίζοντας μια σειρά προνομιών για τους επιχειρηματικούς της πελάτες. Μέσω της συνεργασίας οι πελάτες της τράπεζας θα έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε μία από τις κορυφαίες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου και θα μπορούν να εκμεταλλευτούν σύγχρονα εργαλεία και πρακτικές για την προώθηση των προϊόντων τους στη διεθνή αγορά. Όπως καταγράφει το sofokleousin.gr, κάποια προνόμια που προσφέρονται μέσω της συνεργασίας είναι η δωρεάν συνδρομή eBay store για τους 3 πρώτους μήνες, υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, μέσω προνομιακών πακέτων και τιμολόγησης ανάλογα με το μέγεθος και τις ανάγκες της επιχείρησης, προσωπική εκπαίδευση από τους ειδικούς του eBay σε πέντε βήματα (από τη δημιουργία λογαριασμού έως και την επικοινωνία με τους πελάτες), αυτοματοποιημένες και προσαρμοσμένες λύσεις για την προσθήκη νέων προϊόντων και την παρακολούθηση των παραγγελιών και βέλτιστες πρακτικές και εργαλεία marketing που συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη προώθηση των προϊόντων. 

Θέτοντας στο επίκεντρο των προσπαθειών την ανάπτυξη του εμπορίου στη χώρα, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών πραγματοποίησαν με δική τους πρωτοβουλία το Athens Trade Forum. Αναζητώντας λύσεις στα εμπόδια που αντιμετωπίζει ο κόσμος του εμπορίου οι δύο φορείς ένωσαν τις δυνάμεις τους και αντάλλαξαν απόψεις και προβληματισμούς με στόχο την αμφίδρομη ροή της πληροφορίας με ολόκληρη την εμπορική κοινότητα. Όπως γνωστοποιεί το businessnews.gr, πρόκειται για μία κοινή ενέργεια που διαρκώς θα παρακολουθεί τα ζητήματα και θα παρεμβαίνει ουσιαστικά με δράσεις με κεντρικό πυλώνα τα κοινά συμφέροντα των εμπορικών φορέων. 

Για τη διασύνδεση της εκπαίδευσης και της έρευνας με την αγορά εργασίας και τις επιχειρήσεις συνάπτουν συμφωνία το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχάνων. Η συνεργασία αυτή στοχεύει στην ενίσχυση της προοπτικής και των δυνατοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας, καθώς και στην παροχή πολλαπλών οφελών τόσο σε φοιτητές και ερευνητές όσο και σε επιχειρήσεις. Η συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των ΔΠΘ-ΣΕΒ έχει σκοπό την αναβάθμιση δεξιοτήτων μέσα από προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης, τον ψηφιακό μετασχηματισμό μέσα από εργαστήρια και προγράμματα και την παροχή εξειδικευμένης συμβουλευτικής καθοδήγησης για στελέχη των επιχειρήσεων-μελών του ΣΕΒ, την επιχειρηματική καινοτομία τόσο για νεοφυείς όσο και για υπάρχουσες επιχειρήσεις, τη διασύνδεση με τη βιομηχανία και την έρευνα, την εκπόνηση εφαρμοσμένης ακαδημαϊκής έρευνας και τέλος, τη διασύνδεση και δικτύωση με την αγορά εργασίας και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας (businessnews.gr). 

Για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των νέων συνεργάζονται και η HP Hellas Ιnc. και η Junior Achievement (JA). Η συνεργασία εστιάζει στη στήριξη των νέων ως προς τη διεύρυνση των γνώσεων τους στο τομέα του digital marketing, στη διοίκηση επιχειρήσεων και άλλων θεμάτων. Στο νέο έργο της συνεργασίας προσφέρονται μαθήματα HP LIFE ως πηγή για φοιτητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Startup της JA. Μέσω του HP LIFE, το δωρεάν πρόγραμμα εκπαίδευσης δεξιοτήτων πληροφορικής και επιχειρήσεων του HP Foundation, οι επιχειρηματίες, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και οι δια βίου μαθητές σε όλο τον κόσμο έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδεύονται μέσω μαθημάτων. Επίσης, λειτουργεί ως εκπαιδευτικός πόρος από εκπαιδευτές, εκπαιδευτικούς και μέντορες για τον εμπλουτισμό των προγραμμάτων σπουδών, την υποστήριξη δημιουργίας επιχειρήσεων και τη βελτίωση των δεξιοτήτων απασχόλησης. το μάθημα Success Mindset του HP LIFE έγινε υποχρεωτικό για τους μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Startup και ενσωματώθηκε στο Σύστημα Διαχείρισης Μάθησης (LMS) του JA. Το μάθημα είναι ένα από τα πολλά που πρέπει να παρακολουθήσουν οι φοιτητές για να λάβουν το JA's Entrepreneurial Skills Pass, ένα διεθνές προσόν που ενισχύει τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους  (businessnews.gr). 

Η Amazon Web Services (AWS) συμμαχεί με το Elevate Greece υποστηρίζοντας τις επιχειρήσεις και παρέχοντας τους πρόσβαση σε υπηρεσίες και πόρους που θα τους επιτρέψουν να καινοτομήσουν αλλά και να αναπτυχθούν ταχύτερα. Σύμφωνα με πληροφορίες του businessnews.gr, το πρόγραμμα AWS Activate του τεχνολογικού κολοσσού προσφέρει μονάδες (credits) για την κάλυψη του κόστους χρήσης υπηρεσιών AWS, τεχνική υποστήριξη και εκπαίδευση και πρόσβαση σε έναν αποκλειστικό διαδικτυακό χώρο, όπου ιδρυτές και προγραμματιστές θα μπορούν να παρακολουθήσουν επιχειρηματικές και τεχνικές συνεδρίες, εργαστήρια και άλλες συζητήσεις, καθώς και να λάβουν δωρεάν καθοδήγηση από τους ειδικούς σε τεχνικά και επιχειρηματικά θέματα. Οι εταιρείες B2B θα μπορούν, επίσης, να αξιοποιήσουν το δίκτυο συνεργατών AWS Partner Network, ενώ θα έχουν πρόσβαση σε credits, εργαλεία marketing και τεχνικές αξιολογήσεις. Ακόμα, θα δημιουργηθούν νέα προγράμματα για την υποστήριξή τους, όπως συναντήσεις με εξειδικευμένους Solutions Architects και πρόσβαση σε πιστοποιήσεις μηχανικής μάθησης, ανάλυσης μεγάλων δεδομένων και ασφαλείας. 

Η ελληνική Uni Systems, μέλος του Ομίλου Quest, ιδρύει από κοινού με τις TETRAGON και Mobics την πλατφόρμα Museotek, εταιρεία που μέσω της ψηφιακής της πλατφόρμας, παρέχει σε σχολεία τη δυνατότητα για εξ αποστάσεως και σε πραγματικό χρόνο περιήγηση σε μουσεία και άλλους χώρους πολιτισμού. Οι Uni Systems, TETRAGON και Mobics, εταιρείες με σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία στην Πληροφορική, στον Πολιτισμό, στο Holistic Branding & Design συνεργάζονται και δημιουργούν μια πρακτική, εύχρηστη και απολύτως διαδραστική ψηφιακή πλατφόρμα, μέσω της οποίας μαθητές από ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό μπορούν να επισκεφθούν το μουσείο και τον χώρο πολιτισμού της επιλογής τους και να περιηγηθούν στα εκθέματα με τη βοήθεια εξειδικευμένων επιμελητών και μουσειοπαιδαγωγών. Όπως καταγράφει το businessnews.gr, η υπηρεσία της πλατφόρμας προσφέρει μια συνολική εκπαιδευτική εμπειρία που περιλαμβάνει έντονα το στοιχείο της διάδρασης, υποστηρίζει το εκπαιδευτικό έργο και απλοποιεί τις διαδικασίες οργάνωσης εκπαιδευτικών εκδρομών, δίνοντας τη δυνατότητα σε σχολεία που βρίσκονται σε απομακρυσμένες, ακριτικές ή εκτός Ελλάδας περιοχές να επισκεφθούν μουσεία των μεγάλων αστικών κέντρων, καθώς και σε σχολεία των μεγάλων πόλεων να επισκεφθούν περιφερειακά μουσεία. Με αυτό τον τρόπο, ενισχύεται η εξωστρέφεια τόσο των σχολείων όσο και των μουσείων, ενώ παράλληλα υποστηρίζεται η οικονομική βιωσιμότητα των μουσείων και χώρων πολιτισμού που επλήγησαν σημαντικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας από τη μεγάλη μείωση πωλήσεων εισιτηρίων. 

Με σκοπό τη μεταφορά κρίσιμων φορτίων εργασίας από λύσεις SAP στο cloud, η IBM ενώνει τις δυνάμεις της με τη SAP και παρέχει εξειδίκευση σε τεχνολογικό και συμβουλευτικό επίπεδο ώστε να διευκολύνει τους πελάτες να ενστερνιστούν την υβριδική προσέγγιση στο cloud, για τη μετακίνηση φορτίων εργασίας και εφαρμογών υψηλής σημασίας που απαιτούν ένα ιδιαίτερα ασφαλές και αξιόπιστο περιβάλλον. Η ΙΒΜ, πλέον, ως premium προμηθευτής του RISE with SAP προσφέρει στους πελάτες της εργαλεία για την επιτάχυνση της μετάβασης των φορτίων εργασίας λογισμικού SAP στο IBM Cloud. Επίσης σύμφωνα με είδηση του businessnews.gr, στα μέσα Φεβρουαρίου η IBM παρουσίασε το νέο πρόγραμμα BREAKTHROUGH, ένα χαρτοφυλάκιο λύσεων και συμβουλευτικών υπηρεσιών που συμβάλλουν στην επιτάχυνση και ενίσχυση του ταξιδιού στο SAP S/4HANA® Cloud. Βασισμένο σε μια ευέλικτη και επεκτάσιμη πλατφόρμα, οι λύσεις και οι υπηρεσίες αξιοποιούν ευφυείς ροές εργασιών για τον εξ ορθολογισμό των λειτουργιών. Παρέχουν ένα μοντέλο υλοποίησης που βοηθά στο σχεδιασμό, την εκτέλεση και την υποστήριξη ενός συνολικού επιχειρηματικού μετασχηματισμού. Στους πελάτες παρέχεται επίσης η ευελιξία και η επιλογή μετάβασης φορτίων εργασίας της λύσης SAP στο public cloud με την υποστήριξη μιας εις βάθος τεχνογνωσίας του κλάδου. 

Η Intracom γνωστοποίησε την επέκταση της συνεργασίας της με την Dialog Axiata PLC, το μεγαλύτερο πάροχο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στη Σρι Λάνκα. Η τεχνολογία WiBAS™ της Intracom Telecom έχει ενσωματωθεί στο δίκτυο της Dialog από το 2015 και έχει συμβάλει αποτελεσματικά στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων ευρυζωνικών υπηρεσιών και της κάλυψης του δικτύου του παρόχου. Η Dialog επεκτείνοντας την συνεργασία θα επωφεληθεί άμεσα από τα τεχνολογικά και οικονομικά πλεονεκτήματα του Software Defined ραδιοσύστηματος WiBAS™. Όπως καταγράφει το businessnews.gr, το πολυσημειακό ραδιοσύστημα WiBAS™ καλύπτει πλήρως την ανάγκη των παρόχων υπηρεσιών να αναπτύσσουν υψηλής ποιότητας υποδομή ευρυζωνικών υπηρεσιών και να υλοποιούν σε σύντομο διάστημα συνδέσεις για οικιακούς και εταιρικούς συνδρομητές, με στόχο τη βέλτιστη εμπειρία τους.  

Στο χώρο των τηλεπικοινωνιών και η Grid Telecom, θυγατρική του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), υπέγραψε συμφωνία συμβολικής και στρατηγικής σημασίας με την Telecom Egypt, ο πρώτος ολοκληρωμένος τηλεπικοινωνιακός οργανισμός της Αιγύπτου και ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές υποθαλάσσιων καλωδιακών συστημάτων στην περιοχή. Το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν η Grid Telecom, θυγατρική του ΑΔΜΗΕ και η Telecom Egypt, έχει ως αντικείμενο τη διασύνδεση Ελλάδας και Αιγύπτου, μέσω υποθαλάσσιας καλωδιακής υποδομής. Πληροφορίες του businessnews.gr, υποστηρίζουν πως πρόκειται για στρατηγική συμφωνία που θέτει τις βάσεις για τη διερεύνηση εναλλακτικών επιλογών συνδεσιμότητας μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, καθώς και τη βέλτιστη αξιοποίηση των υπερσύγχρονων και διεθνούς εμβέλειας δικτύων της Telecom Egypt και της Grid Telecom, μέσα από την υφιστάμενη και μελλοντική οπτική διασύνδεσή τους με γειτονικές χώρες. 

Στρατηγική συνεργασία ανακοίνωσαν οι δύο ελληνικές εταιρείες Upstream και Socital τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου. Οι marktech εταιρείες συμμαχούν στρατηγικά για την ανταλλαγή τεχνολογίας και τεχνογνωσίας και την από κοινού στόχευση σε ένα διευρυμένο πελατολόγιο ηλεκτρονικών καταστημάτων διεθνώς. Προς αυτήν την κατεύθυνση οι δύο εταιρείες θα εξελίξουν μία από κοινού τεχνολογική λύση, που συνδυάζει την εξειδίκευση της Upstream στην εμπορική επικοινωνία στο κινητό τηλέφωνο μέσω δημοφιλών και άμεσων καναλιών, με τα εργαλεία της Socital, μέσω των οποίων οι επισκέπτες ηλεκτρονικών καταστημάτων μετατρέπονται σε πελάτες. Το πρώτο πεδίο δράσης της συνεργασίας θα αποτελέσει η ελληνική αγορά, με πιλοτικές καμπάνιες για e-shops σημαντικών εγχώριων και διεθνών brands, ενώ στη συνέχεια θα επικεντρωθούν στην εξαγωγή της τεχνολογίας τους στο εξωτερικό, με κύριο στόχο το άνοιγμα στα μέσα της χρονιάς  στην αγορά του e-commerce της Βραζιλίας, όπου είναι μία από τις σημαντικότερες αγορές για την Upstream (capital.gr)  

Τη πρώτη στρατηγική συνεργασία για τη γεφύρωση της αγοράς και της έρευνας στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας υπέγραψε το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη (CDI) με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΚΕΤΑ). Το νέο οικοσύστημα καινοτομίας που υλοποιείται στο πλαίσιο της στρατηγικής σύμπραξής έχει ως στόχο την υλοποίηση έργων έρευνας και καινοτομίας, την ανάδειξη των σημαντικών ερευνητικών αποτελεσμάτων που παράγονται, αλλά και τη δυνατότητα αξιοποίησής τους σε καινοτομίες που αλλάζουν τις ζωές των ασθενών. Σύμφωνα με το businessnews.gr, το πρώτο project υλοποιείται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ) του ΕΚΕΤΑ και σκοπεύει να αναπτύξει λογισμικό με τη μορφή ευφυούς πράκτορα, ο οποίος θα  διενεργεί διάλογο και θα απαντά σε ερωτήματα επαγγελματιών υγείας και ασθενών. Το λογισμικό θα χρησιμοποιεί τεχνολογίες επεξεργασίας φυσικής γλώσσας (NLP: Natural Language Processing) και μηχανικής μάθησης προκειμένου να κατανοεί τα ερωτήματα και να συνθέτει κατάλληλες απαντήσεις. Η ανάπτυξη αυτού του λογισμικού μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην έγκυρη ενημέρωση και τη βελτίωση της εμπειρίας της επικοινωνίας με ασθενείς και επαγγελματίες υγείας. 

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία ΒΙΑΝΕΞ ανανεώνει τη συνεργασία της με το μη-κερδοσκοπικό σωματείο Be-Live, στηρίζοντας εμπράκτως τα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν αναπαραγωγικές και οικονομικές δυσκολίες. Στο πλαίσιο αυτό, η ΒΙΑΝΕΞ υιοθετεί το έργο του σωματείου και στο νησί της Πάτμου, μετά την υιοθέτηση έργου στη Σάμο, για έναν ολόκληρο χρόνο στηρίζοντας τα ζευγάρια του νησιού στην προσπάθειά τους να γίνουν γονείς (capital.gr). 

Ο Όμιλος ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού Παπαποστόλου με την ελληνική εταιρία συστημάτων αυτοματισμού και ρομποτικών εφαρμογών, Gizelis Robotics, ξεκίνησαν τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου νέα συμμαχία με στόχο την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης της Covid 19. Στο επίκεντρο της συμμαχίας είναι η προώθηση του καινοτόμου ρομπότ απολύμανσης RobotSafe™ που σχεδίασε και ανέπτυξε η Gizelis Robotics. Όπως σημειώνει το businessnews.gr, η συνεργασία περιλαμβάνει τη διάθεση πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης από τον Όμιλο της Παπαποστόλου όλων των προϊόντων RobotSafe™ (ξηρά εκνέφωση - Dry Fog, υπεριώδη τεχνολογία UV-C και τροχήλατο Tower UV-C) στον ιατρικό κλάδο, στις αγορές της Ελλάδας, Κύπρου, Αλβανίας, Σερβίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας, Σκοπίων. 

Στο κλάδο του marketing, η ελληνική εταιρεία Digital Minds συνεργάζεται με τη Διεθνή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (FIBA) και αναλαμβάνει το Influencer Marketing της, υλοποιώντας Custom Influencer Campaigns και αξιοποιώντας top-tier influencers από το ευρύ network της. Η στρατηγική συνεργασία, σύμφωνα με πληροφορίες του businessnews.gr, ξεκινά με την προώθηση των αγώνων μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας με σκοπό τη συνολική κάλυψη της εμπειρίας των αγώνων και την προσέλκυση του κοινού. 

Τη διαχρονική υποστήριξη της στον αθλητισμό και το ελληνικό μπάσκετ συνεχίζει η WATT+VOLT και συνάπτει χορηγική συνεργασία με την ΚΑΕ ΑΡΗΣ για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 και 2022- 2023. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας , η WATT+VOLT, ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους ενέργειας, θα προβάλλεται στην επίσημη εμφάνιση του ΑΡΗ, ενώ παράλληλα προετοιμάζονται δράσεις που εστιάζουν στη μοναδική εμπειρία των φιλάθλων της ομάδας (businessnews.gr). 

Τον ίδιο μήνα η WATT+VOLT ανακοίνωσε την, επίσης, στρατηγική της συνεργασία με την Impax Asset Management, για την ανάπτυξη, κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκών πάρκων στην Ελλάδα. Η συνεργασία έγινε μέσω κοινοπραξίας και αφορά κατ’ αρχάς ένα υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο έργων φωτοβολταϊκών πάρκων, ισχύος 200MW, το οποίο βρίσκεται σε ώριμο στάδιο ανάπτυξης, ενώ βασική επιδίωξη των δυο εταιρειών είναι η επέκταση της συνεργασίας σε περισσότερα έργα αλλά και άλλες τεχνολογίες ΑΠΕ κατά τα προσεχή έτη. Η αδειοδότηση του εν λόγω χαρτοφυλακίου βρίσκεται σε τελικό στάδιο και προβλέπεται η έναρξη της κατασκευής του εντός του 2022. Όπως επισημαίνει το businessnews.gr, η συνεργασία αυτή εντάσσεται στην στρατηγική στόχευση της WATT+VOLT προς την πράσινη ενέργεια. 

Με στόχο μέχρι το 2023 το 75% των καθαρών εσόδων της να προέρχεται από καινοτόμα και εναλλακτικά προϊόντα τσιγάρου, η Παπαστράτος φέρνει τη νέα συσκευή θέρμανσης καπνού lil SOLID, σε συνέχεια της στρατηγικής συμφωνίας που υπέγραψαν η Philip Morris International και η ΚΤ&G Κορέας, η κορυφαία εταιρεία προϊόντων νικοτίνης στη Νότια Κορέα. Σύμφωνα με το capital.gr, η lil SOLID διατίθεται στην Ελλάδα μέσα από την εμπορική πλατφόρμα του IQOS και ενσωματώνει τεχνολογία θέρμανσης καπνού με ακίδα που θερμαίνει τον καπνό και δεν τον καίει, ενώ επιτρέπει 3 συνεχόμενες χρήσεις και έως 25 συνολικά με μία μόνο φόρτιση. 

Νέα δεδομένα δημιουργούνται στην αγορά των σούπερ μάρκετ με τη νέα στρατηγική συνεργασία της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας Μασούτης και της κρητικής συνεταιριστικής αλυσίδας ΣΥΝΚΑ. Το νέο εταιρικό σχήμα με την επωνυμία «ΣΥΝ-ΚΑ Κρήτης Υπεραγορές Α.Ε.» ξεκινάει τη δραστηριότητα του και ο Συνεταιρισμός θα κατέχει το 100% των μετοχών. Στη νέα εταιρεία θα μεταβιβαστεί́ το σύνολο του ενεργητικού́ και του παθητικού́ του αποσχιζόμενου κλάδου. Ακόμα, η νέα εταιρεία θα ιδρύσει και θα λειτουργήσει τα καταστήματα και κάθε εγκατάσταση, καθώς και την αγορά, προμήθεια, παραλαβή, μεταφορά, διανομή προϊόντων και εμπορευμάτων σούπερ μάρκετ. Η δημιουργία της νέας εταιρείας αποτελεί το πρώτο βήμα για την συμφωνίας της ΣΥΝΚΑ με την Μασούτης, η οποία αναμένεται να συμμετάσχει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, που θα λάβει χώρα στην νεοσύστατη επιχείρηση. Με αυτό τον τρόπο τα τελικά μερίδια θα διαμορφωθούν σε 50% - 50% και το διοικητικό συμβούλιο θα είναι πενταμελές και δύο εκ των μελών θα ορίζονται από την Μασούτης. Τα καταστήματα που βρίσκονται στην περιοχή της Κρήτης θα διατηρήσουν το σήμα ΣΥΝΚΑ, ενώ τα υπόλοιπα που βρίσκονται σε Κυκλάδες, Κέρκυρα, Χίο και Κάλυμνο θα λειτουργούν υπό το σήμα της Μασούτης (moneyreviews.gr). Επιπλέον, ο Συνεταιρισμός θα έχει το management ενώ οι μέτοχοί θα εξακολουθούν να διατηρούν τα δικαιώματά τους και θα έχουν ενεργή συμμετοχή σε στρατηγικές αποφάσεις των ΣΥΝΚΑ (businessnews.gr). 

Το Νo 1 Ελληνικό Δίκτυο DIY & Home Improvement στην Ελλάδα, Praktiker, συνεχίζει να επενδύει στη ποιότητα εξυπηρέτησης και συνεργάζεται με την Action Service, αλυσίδα συσκευών κλιματισμού. Σύμφωνα με το newmoney.gr, οι δύο εταιρείες ενώνουν την εμπειρία και την αναγνωρισμένη τεχνική τους κατάρτιση και προσφέρουν στους καταναλωτές ποιότητα εξυπηρέτησης, από την αγορά, στην εγκατάσταση, τη συντήρηση και το service κάθε κλιματιστικού. 

Η Βογιατζόγλου Systems το προηγούμενο μήνα ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας με τη Benjamin Moore, μια από τις κορυφαίες εταιρείες οικοδομικών χρωμάτων στον κόσμο. Η νέα συνεργασία υλοποιείται για τη διανομή των χρωμάτων της Benjamin Moore στην Ελλάδα, ενώ για την κάλυψη των αναγκών της ελληνικής αγοράς αναμένεται να αξιοποιηθεί η έμπειρη ομάδα πωλήσεων του Ομίλου Βογιατζόγλου Systems. Ακόμα, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών ο Όμιλος θα χρησιμοποιήσει ένα επιλεγμένο δίκτυο σύγχρονων καταστημάτων στην Αττική και την Περιφέρεια, τα οποία θα έχουν ως στόχο την αναβάθμιση της εμπειρίας του πελάτη και του καταναλωτή (capital.gr). 

Εκτύπωση
Rate this article:
Δεν υπάρχει αξιολόγηση
349
Ετικέτες:συνεργασίες
blog comments powered by Disqus
LINKED BUSINESS
Σύμβολο της Linked Business

Επισκεφτείτε σήμερα την υπηρεσία B2B Sales Leads για να εντοπίσετε εύκολα και γρήγορα:

  1. Αγορές Ενδιαφέροντος
  2. Δυνητικούς Πελάτες
  3. Στοιχεία Εταιρειών

Μάθετε περισσότερα...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ
Θέλετε πρόσβαση σε συστηματική πληροφόρηση σχετικά με τον παλμό της αγοράς και τα πλέον επικαιροποιημένα market opportunities σε επίπεδο B2B; Αποκτήστε πρόσβαση στο newsletter της Linked Business.

ΕΓΓΡΑΦΗ

OPEN DASHBOARD
RSS