Η Συμμετοχή της Linked Bussiness στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
X
 
Η Συμμετοχή της Linked Bussiness στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Linked Business / Δευτέρα, 4 Απριλίου 2022 / Κατηγορίες: Νέα - Ανακοινώσεις

Η Συμμετοχή της Linked Bussiness στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

09.55 PRIVATE INVESTMENTS IN RESEARCH: A RAPIDLY EVOLVING LANDSCAPE


Η Linked Business συμμετέχει στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, με τον Ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, Μιχάλη Βαφόπουλο σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον panel με θέμα:

Private Investments in Research: A Rapidly Evolving Landscape

Η ιδέα πίσω από τον τίτλο έχει να κάνει με τη σημαντικότητα διασύνδεσης της έρευνας με τις επιχειρηματικές ανάγκες. Ειδικά σε μια εποχή όπου βιώνουμε τα απόνερα ενός παρατεταμένου brain drain των προηγούμενων ετών, με ικανότατους νέους να αναζητούν την εξαργύρωση των πτυχίων και των γνώσεών τους στο εξωτερικό.

Η Linked Business είναι, ως ιδέα, βασισμένη σε πολυετή τεχνογνωσία που αποκτήθηκε μέσα από δύο πολύ μεγάλα ερευνητικά σε ανοιχτά δεδομένα. Και αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας ελληνικής startup με εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία, η οποία βοηθήθηκε τα μέγιστα από το υποδειγματικό οικοσύστημα του Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», εντός του οποίου οι έννοιες της έρευνας και της καινοτομίας συνδέονται στενά με την επιχειρηματικότητα.

Μερικά ενδεικτικά νούμερα για την εικόνα του Δημόκριτου είναι τα παρακάτω:

  • 41 νεοφυείς εταιρείες φιλοξενούνται σήμερα στο Τεχνολογικό Πάρκο Λεύκιππος.
  • Από το 2018, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla του Έλον Μασκ, ιδιοκτήτη και της αεροδιαστημικής εταιρείας Space X, έχει ιδρύσει την εταιρεία Tesla Greece με έδρα τον Λεύκιππο.
  • Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έχει εγκρίνει επένδυση 24 εκατομμυρίων ευρώ, σε ένα έργο συνολικής χρηματοδότησης 48 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο περιλαμβάνει την κατασκευή τριών νέων κτιρίων και την ανακαίνιση υφιστάμενων υποδομών για τη στέγαση ερευνητικών ινστιτούτων μεγάλης φήμης.
  • Με την ολοκλήρωση του έργου προβλέπεται να δημιουργηθούν 100 νέες θέσεις εργασίας για εξειδικευμένους ανώτερους ερευνητές, ενώ παράλληλα θα κατασκευαστούν ή θα ανακαινιστούν πάνω από 38.000 τ.μ. εξειδικευμένων υποδομών και ερευνητικών εγκαταστάσεων.

Το μήνυμα της Linked Business:

Το οικοσύστημα «Δημόκριτος» λειτουργεί!

Και αποτελεί τον ιδανικό χώρο μέσα στον οποίον οι ελληνικές startup μπορούν να χαράξουν την πορεία τους προς την αξιοποίηση μιας ιδέας και την καταξίωση, μέσα σε ένα συνεργατικό περιβάλλον στο οποίο οι startups παρέχουν ιδέες επιχειρηματικότητας και λαμβάνουν από το οικοσύστημα εταίρους αλλά και καθοδήγηση για την υλοποίηση.

Η Σύνθεση του Panel

  • Ioannis Kaltsas, Head of Division, European Investment Bank
  • John Gikopoulos, Chief Innovation Officer | Head AI & Analytics, Qualco
  • Dimitris G. Angelakis, Founder & Chief Scientist, AngelQ Quantum Computing
  • Michalis Vafopoulos, Founder & CEO, Linked Business SA

ChairGeorgios Nounesis, Director and Chairman of the Board, NCSR "Demokritos"


Θέλετε να βρίσκεστε σε άμεση επαφή με τον παλμό της ελληνικής B2B αγοράς, να έχετε πρόσβαση σε market opportunities και να λαμβάνετε αποκλειστική (ειδήσεις που δεν τις βγάζουμε αλλού) εταιρική ενημέρωση της επικαιρότητας;

Κάνετε την εγγραφή σας στο newsletter της Linked Business.

Εκτύπωση
730
Ετικέτες:Delphi Economic Forum
blog comments powered by Disqus
LINKED BUSINESS
Σύμβολο της Linked Business

Η πλατφόρμα Linked Business παρέχει όλα τα εργαλεία για να αποκρυπτογραφήσετε την αγορά σας!

Ψάχνετε για επιχειρήσεις σε μια οδό; Σε ένα οικοδομικό τετράγωνο; Ψάχνετε για επιχειρήσεις σε όλη την επικράτεια; Σας ενδιαφέρει μια συγκεκριμένη δραστηριότητα ή ένας ολόκληρος κλάδος; Οι απαντήσεις σας βρίσκονται μέσα στην Linked Business!

Μάθετε περισσότερα...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έχετε κάποια απορία σχετικά με τη λειτουργία και τις χρήσεις της πλατφόρμας; Ζητήστε πληροφορίες στα:

 

Θέλετε πρόσβαση σε συστηματική πληροφόρηση σχετικά με τον παλμό της αγοράς και τα πλέον επικαιροποιημένα market opportunities σε επίπεδο B2B; Αποκτήστε πρόσβαση στο newsletter της Linked Business.

  ΕΓΓΡΑΦΗ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η Linked Business συμμετέχει στο πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας