2021-acquisitions-20210112
X
Σημαντικές ενημερώσεις από τρίτες πηγές, για το εταιρικό τοπίο και την επιχειρηματική γνώση. Τα συγκεντρώνουμε όλα σε ένα σημείο για εσάς, στην περίπτωση που διέφυγαν της προσοχής σας.
Xanthi Theofanous / Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021 / Κατηγορίες: LB Daily

Εξαγορές Εταιρειών ως μέθοδος Ανάπτυξης - Δεκ '20/Ιαν '21


Παρά τις αντιξοότητες που έχει δημιουργήσει η πανδημία της Covid-19 για τις επιχειρήσεις, εκείνες συνεχίζουν να επενδύουν σε ένα αναπτυξιακό μελλοντικό περιβάλλον εξαγοράζοντας μετοχές ή ακόμα και το 100% εταιρειών με σκοπό την ενίσχυση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους. Κατά τους τελευταίους δυο μήνες, στους οποίους μεταβαίνουμε από το προηγούμενο έτος στο 2021 σημαντικές εξαγορές πραγματοποιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Cisco Systems στην αρχή του Δεκεμβρίου ανακοίνωσε την εξαγορά της  IMImobile αντί 543 εκ. στερλινών (720 εκ. δολάρια). Η Cisco προχώρησε στην εξαγορά της εταιρείας που λειτουργεί ως πάροδος υπηρεσιών με σκοπό την βελτίωση της εμπειρίας των πελατών της ενώ η ενέργεια αυτή έχει την στήριξη του 54,5% των μετόχων της IMImobile. Τα EBIT κέρδη της IMImobile, όπως ανακοινώνει η ίδια η εταιρεία, το α’ εξάμηνο του 2020 ανήλθαν στις 6,8 εκ. στερλίνες και τα έσοδα υποχώρησαν στις 75,9 εκ. στερλίνες, σύμφωνα με δημοσίευμα στο capital.gr.

Ο Όμιλος Quest Συμμετοχών στα μέσα Δεκεμβρίου γνωστοποίησε ότι η θυγατρική εταιρεία Quest Energy ΜΑΕΒΕ εξαγόρασε φωτοβολταϊκό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 1,8 MW, στον Δήμο Κιλελέρ του Νομού Λάρισας έναντι τιμήματος 3,4 εκατ. ευρώ, όπως καταγράφει η naftemporiki.gr. Η ισχύ, του Ομίλου Quest Συμμετοχών, των σταθμών παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από ΑΠΕ ανέρχεται πλέον σε 28 MW μετά την συγκεκριμένη αγορά.

Στο τέλος του 2020 η Entersoft S.A. ανακοίνωσε πως υπέγραψε την εξαγορά του 100% των μετοχών της Optimum S.A. και το τίμημα της συμφωνίας ανήλθε στο 5,1 εκ. ευρώ. Τα έσοδα της Optimum, σύμφωνα με τον ισολογισμό της εταιρίας το 2019, έδειχναν να κινούνται ανοδικά για το 2020 ενώ κατά την συμφωνία της εξαγοράς η εταιρεία είχε μηδενικό δανεισμό. Με την εξαγορά αυτή, η Entersoft θα ενισχύσει την Εφοδιαστική Αλυσίδα με σκοπό να αποκτήσει ηγετική θέση, επισημαίνεται στο tovima.gr.

Η Bunkering Services,  θυγατρική του Ομίλου Petrolina,  ολοκλήρωσε τις πρώτες, κιόλας μέρες του 2021 την εξαγορά της ελληνικής SILK OIL. Η ενέργεια αυτή πραγματοποιήθηκε με σκοπό την εδραίωση του κυπριακού Ομίλου στην ελληνική αγορά και την εξέλιξη του. Ακόμα,η επένδυση έχει ως στόχο την αναβάθμιση της SILK OIL και την ανάπτυξη νέων συνεργασιών, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζονται στο ενημερωτικό tovima.gr.

Εκτύπωση
Rate this article:
Δεν υπάρχει αξιολόγηση
528
blog comments powered by Disqus
LINKED BUSINESS
Σύμβολο της Linked Business

Επισκεφτείτε σήμερα την υπηρεσία B2B Sales Leads για να εντοπίσετε εύκολα και γρήγορα:

  1. Αγορές Ενδιαφέροντος
  2. Δυνητικούς Πελάτες
  3. Στοιχεία Εταιρειών

Μάθετε περισσότερα...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ
Θέλετε πρόσβαση σε συστηματική πληροφόρηση σχετικά με τον παλμό της αγοράς και τα πλέον επικαιροποιημένα market opportunities σε επίπεδο B2B; Αποκτήστε πρόσβαση στο newsletter της Linked Business.

ΕΓΓΡΑΦΗ

OPEN DASHBOARD
RSS