cooperations-on-march-2021
X

Ροή Επιλεγμένων Ειδήσεων από τις Ελληνικές Επιχειρήσεις | LB Daily

Σημαντική αρθρογραφία από το επιχειρηματικό τοπίο. Τα συγκεντρώνουμε όλα σε ένα σημείο για εσάς, στην περίπτωση που διέφυγαν της προσοχής σας.

 
δημιουργικό για τις εταιρικές συνεργασίες
Xanthi Theofanous / Πέμπτη, 1 Απριλίου 2021 / Κατηγορίες: LB Daily

Συνεργασίες που Πραγματοποιήθηκαν τον Μάρτιο, 2021


Η Ocean Winds, κοινοπραξία δύο εκ των μεγαλύτερων εταιρειών ΑΠΕ στην Ευρώπη (EDP Renewables και Engie), προχώρησε σε συνεργασία με την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Η συνεργασία γνωστοποιήθηκε στις αρχές Μαρτίου και ο επικεφαλής της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής Γ. Περιστέρης υποστήριξε πως οι θάλασσες της Ελλάδας λόγω του βάθους και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους ενδείκνυνται για ανάπτυξη πλωτών υπεράκτιων αιολικών πάρκων. Οι δύο εταιρείες υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας με στόχο την ανάπτυξη πλωτών υπεράκτιων αιολικών πάρκων στην Ελλάδα, όπως επισημαίνεται στο capital.gr. Συγκεκριμένα οι δύο εταιρείες έχουν ξεκινήσει την ανάπτυξη έργων άνω του του 1,5GW και τις διαδικασίες για τον εντοπισμό της κατάλληλης περιοχής και την ανάπτυξη πλήρους πλάνου.

Η Huawei επεκτείνει τη συνεργασία της με τη Mytilineos στο τομέα Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο, εξοπλίζοντας τους φωτοβολταϊκούς σταθμούς της δεύτερης με τους καινοτόμους μετατροπείς στοιχειοσειράς της Huawei. Όπως ανακοινώνει το businessnews.gr τα καινοτόμα χαρακτηριστικά των μετατροπέων αποτελούν βέλτιστη επιλογή τεχνολογικής υπεροχής και υψηλής απόδοσης με χαμηλό κόστος λειτουργίας και συντήρησης με ελάχιστο ποσοστό αστοχίας. Επιπλέον, η Huawei αξιοποιώντας τις τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης αναδεικνύεται ως η βέλτιστη λύση για έργα μεγάλης κλίμακας, καλύπτοντας και τις πιο εξεζητημένες απαιτήσεις για διασύνδεση στο δίκτυο.

Η ΔΕΗ και η LeasePlan, ηγέτες στο χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα και της μίσθωσης οχημάτων, συνεργάζονται και σχεδιάζουν δράσεις με σκοπό την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα. Όπως αναφέρει η naftemporiki.gr, με βάση τα αιτήματα των πελατών τους, οι δύο εταιρείες αποβλέπουν στην αύξηση της μίσθωσης ηλεκτρικών οχημάτων και σημαντική ενίσχυση των υποδομών φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων. Ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Αλέξανδρος Πατεράκης δήλωσε πως οι δράσεις της ΔΕΗ περιλαμβάνουν την τοποθέτηση 1.000 σταθμών φόρτισης πανελλαδικά στα επόμενα 2-3 χρόνια και 10.000 σταθμών φόρτισης μεσοπρόθεσμα.

Την εταιρεία BlueFuel ιδρύουν η ΕΛΙΝΟΙΛ και η Blue Grid με στόχο την ανάπτυξη σημείων ανεφοδιασμού οχημάτων με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) που θα προσφέρει το «πράσινο» καύσιμο κίνησης στους Έλληνες οδηγούς. Η BlueFuel σκοπεύει να αποκτήσει ηγετική θέση στον ανεφοδιασμό οχημάτων με LNG σε πανελλαδικό επίπεδο, συνδυάζοντας την προμήθεια και διανομή LNG της Blue Grid μέσω του δικτύου πρατηρίων Ελίν και την οργανωτική ισχύ της ΕΛΙΝΟΙΛ. Όπως ανακοινώνει το fpress.gr, η συμμετοχή της κάθε εταιρίας στη BlueFuel ανέρχεται σε ποσοστό 50%.

Η Alpha Bank προσθέτει στα κανάλια τραπεζικής εξυπηρέτησης την υπηρεσία των άμεσων πληρωμών της Printec, διασφαλίζοντας στους τελικούς πελάτες την άμεση διαθεσιμότητα και μεταφορά χρημάτων. Ακόμα, η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών ενισχύει την εμπειρία των πελατών κατά την εξυπηρέτηση τους και διευκολύνει σημαντικά τις πληρωμές τους μέσω έξυπνων συσκευών. Επίσης, πλεονεκτήματα επωφελούνται και οι επιχειρήσεις, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και οι πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών καθώς μέσω των άμεσων πληρωμών έχουν τη δυνατότητα να διαχειριστούν αποτελεσματικότερα τις ληξιπρόθεσμες πληρωμές και το κεφάλαιο κίνησης, να προωθήσουν την ηλεκτρονική τιμολόγηση και εξόφληση τιμολογίων και να ισχυροποιήσουν τις σχέσεις με καταναλωτές, εμπόρους και επιχειρήσεις, σύμφωνα με τη naftemporiki.gr.

Επέκταση συνεργασίας μεταξύ της Debitos, κορυφαία ευρωπαϊκή δευτερογενής ηλεκτρονική αγορά για μεμονωμένα και μη εξυπηρετούμενα δάνεια και χαρτοφυλάκια δανείων, και της doValue, κορυφαία εταιρεία διαχείρισης δανείων στην Ν. Ευρώπη, ανακοινώθηκε τον Μάρτιο εγκαθιδρύοντας την πλατφόρμα doLook και στην ελληνική αγορά. Η ειδικά σχεδιασμένη για την doValue πλατφόρμα doLook που χρησιμοποιείται ήδη στην αγορά της Ιταλίας, προσαρμόζεται πλέον στις ιδιαίτερες απαιτήσεις των αγορών της Ελλάδας και της Κύπρου για να διευκολύνει την πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων. Σύμφωνα με είδηση του newmoney.gr μέσω της πλατφόρμας doLook απλοποιείται η συναλλακτική διαδικασία και εξασφαλίζεται η αποδοτικότητα και η ρευστότητα στην δευτερογενή αγορά. Οι πελάτες της doValue θα επωφεληθούν από την διαθέσιμη ρευστότητα στην αγορά, δεδομένου ότι θα αποκτούν πρόσβαση σε περισσότερους από 1.200 θεσμικούς επενδυτές από 16 χώρες που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στην Debitos. Από την άλλη, οι επενδυτές θα έχουν πρόσβαση σε περιουσιακά στοιχεία και θα μπορούν να εκτελούν απομακρυσμένα due-diligence και να αναλύουν τα δάνεια καθώς θα είναι και σε θέση να διαχειρίζονται δεδομένα απομακρυσμένα και θα έχουν τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης και ολοκλήρωσης συναλλαγής επί των επιλεγμένων περιουσιακών στοιχείων.

Στο χώρο των τηλεπικοινωνιών η United Group, θυγατρική της Forthnet υπέγραψε αποκλειστική συμφωνία με τη μουσική και ψυχαγωγική πλατφόρμα streaming TIDAL για να προσφέρει στους χρήστες της πρόσβαση σε εκτενή κατάλογο με μουσικά κομμάτια. Η United Group παρέχει ήδη τις υπηρεσίες της TIDAL στη Βουλγαρία ενώ οι υπηρεσίες αναμένεται να γίνουν διαθέσιμες σύντομα και στη Σερβία, την Κροατία, το Μοντενέγκρο, τη Βοσνία & Ερζεγοβίνη, την Σλοβενία και τη Βόρεια Μακεδονία όπως περιγράφει είδηση στο newmoney.gr.

Με στόχο την οικονομική ανάκαμψη της χώρας και στη διαμόρφωση της ανταγωνιστικότητας μέσω της εκπαίδευσης των νέων συνεργάζονται η Microsoft και το ReGeneration. Στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας υλοποιείται το μεγαλύτερο πρόγραμμα εκπαίδευσης και απασχόλησης νέων πτυχιούχων στην Ελλάδα για να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας μέσω του DigiYouth, όπως γνωστοποιεί το capital.gr. Επιπλέον, η Microsoft ανακοίνωσε πως μέσω του το GR for GRowth δεσμεύεται να εκπαιδεύσει στην Ελλάδα 100.000 επαγγελματίες αλλά και φοιτητές με απώτερο σκοπό τον ψηφιακό μετασχηματισμό των δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών μέσα στην επόμενη πενταετία.

Προς το τέλος Μαρτίου ανακοινώθηκε η ανανέωση μιας συνεργασίας που κρατάει περισσότερο από 25 χρόνια. Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία επεκτείνει τη συνεργασία της με τη Diageo, παραγωγό αλκοολούχων ποτών, μέχρι το τέλος του 2024, ως ο αποκλειστικός διανομέας των προϊόντων μπύρας Guinness στην ελληνική αγορά. Η επέκταση της στρατηγικής συνεργασίας ανανεώθηκε λίγο πριν το τέλος του 2020, όπως καταγράφει το newmoney.gr.

Εκτύπωση
Rate this article:
Δεν υπάρχει αξιολόγηση
127
Ετικέτες:συνεργασίες
blog comments powered by Disqus
LINKED BUSINESS
Σύμβολο της Linked Business

Η πλατφόρμα Linked Business παρέχει όλα τα εργαλεία για να αποκρυπτογραφήσετε την αγορά σας!

Ψάχνετε για επιχειρήσεις σε μια οδό; Σε ένα οικοδομικό τετράγωνο; Ψάχνετε για επιχειρήσεις σε όλη την επικράτεια; Σας ενδιαφέρει μια συγκεκριμένη δραστηριότητα ή ένας ολόκληρος κλάδος; Οι απαντήσεις σας βρίσκονται μέσα στην Linked Business!

Μάθετε περισσότερα...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έχετε κάποια απορία σχετικά με τη λειτουργία και τις χρήσεις της πλατφόρμας; Ζητήστε πληροφορίες στα:

 

Θέλετε πρόσβαση σε συστηματική πληροφόρηση σχετικά με τον παλμό της αγοράς και τα πλέον επικαιροποιημένα market opportunities σε επίπεδο B2B; Αποκτήστε πρόσβαση στο newsletter της Linked Business.

  ΕΓΓΡΑΦΗ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η Linked Business συμμετέχει στο πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας