corporate-results-15122020
X
Σημαντικές ενημερώσεις από τρίτες πηγές, για το εταιρικό τοπίο και την επιχειρηματική γνώση. Τα συγκεντρώνουμε όλα σε ένα σημείο για εσάς, στην περίπτωση που διέφυγαν της προσοχής σας.
Οικονομικά Στοιχεία Εταιρειών - Έκδοση 15/12/2020
Xanthi Theofanous / Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020 / Κατηγορίες: LB Daily

Οικονομικά Στοιχεία Εταιρειών - Έκδοση 15/12/2020


Η ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε. ανακοίνωσε πως ενίσχυσε τα διαθέσιμα της το εννεάμηνο του 2020 και αύξησε τόσο τον κύκλο εργασιών, κατά 2,9%, όσο και το μερίδιο αγοράς των σημείων της στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Η εταιρεία παρουσίασε κέρδη προ φόρων μειωμένα κατά 10,6%, στα 43.5 εκ. ευρώ ενώ σε επίπεδο Ομίλου τα κέρδη ανήλθαν στα 45,5 εκ. ευρώ. Η εταιρεία, επίσης, σημείωσε πως για το ίδιο διάστημα η ζήτηση του καπνού για στριφτό τσιγάρο αυξήθηκε και για να μπορέσει να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη αυτή ζήτηση έχει ολοκληρώσει πρόσφατα επένδυση για πρόσθετη γραμμή συσκευασίας καπνού, ύψους 3 εκ. ευρώ. Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της εταιρείας, που δημοσιεύει η naftemporiki.gr, τα μέτρα για τον περιορισμό της Covid-19 έχουν επηρεάσει τις πωλήσεις της καπνοβιομηχανίας, καθώς, λόγω της μειωμένης ταξιδιωτικής κίνησης οι πωλήσεις στα Duty Free έχουν συρρικνωθεί σημαντικά, ένας τομέας στον οποίο έχει ιδιαίτερη επιτυχία η εταιρεία.

Μειωμένα παρουσιάζονται τα κέρδη (EBITDA) του Ομίλου Alumil για τους πρώτους εννέα μήνες του έτους και διαμορφώνονται στα 17,1 εκ. ευρώ έναντι 18,3 εκ. το εννεάμηνο του 2019. Αντίστοιχα, τα κέρδη (EBIT) μειώνονται κατά 24,6% και ανέρχονται το ίδιο διάστημα στα 9,6 εκ. ευρώ, έναντι 12,7 εκ. ευρώ το περσυνό εννεάμηνο, όπως επισημαίνεται στην naftemporiki.gr. Παρόμοια είναι τα αποτελέσματα για την μητρική εταιρεία καθώς καταγράφει μείωση στα κέρδη (EBITDA) κατά 22.2% για το εννεάμηνο και διαμορφώνονται στα 5,7 εκ. ευρώ, έναντι 7,3 εκ. ευρώ. Τα κέρδη (EBIT), τέλος, σημειώνουν μείωση κατά 53% και ανέρχονται στα 1,9 εκ. ευρώ έναντι 4,1 εκ. για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Αντίθετα, αύξηση καταγράφει στα κέρδη ο Όμιλος Epsilon Net για το εννεάμηνο του 2020 καταγράφοντας EBITDA στα 2,47 εκ. ευρώ (αύξηση 17,96%) και EBIT στα 1,22 εκ. ευρώ (αύξηση 61,19%) σε σύγκριση με 2,09 εκ. ευρώ και 0,75 εκ. το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Πιο συγκεκριμένα το γ’ τρίμηνο του έτους τα EBITDA του Ομίλου αυξήθηκαν ποσοστιαία κατά 20,57% και τα EBIT κατά 94,65%. Είδηση που προέρχεται από τη naftemporiki.gr κάνει γνωστό ότι κατά το διάστημα των εννέα μηνών του 2020 ο Όμιλος Epsilon Net προχωρά σε επενδύσεις που έχουν σχέση με την εισαγωγή μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, εξαγορές και ανάπτυξη του προϊοντικού χαρτοφυλακίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ, που δημοσιεύει το capital.gr, κατά την διάρκεια του πρώτου lockdown υπήρξε μείωση στην κατανάλωση νερού πελατών που ανήκουν στην κατηγορία επαγγελματικού τιμολογίου, προφανώς λόγω της διακοπής των δραστηριοτήτων διάφορων επιχειρήσεων. Άλλες αιτίες που επέφεραν μείωση τζίρου στην κατανάλωση (κατά 4,3%) ήταν η μειωμένη κίνηση τουριστών και τα ατιμολόγητα έσοδα κατά το γ΄ τρίμηνο του έτους. Από την άλλη, όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες πελατών σημείωσαν αύξηση στην κατανάλωση, με την μεγαλύτερη να σημειώνεται στην οικιακή, κυρίως λόγω της αυξημένης ανάγκης για αντισηψία και της αυξημένης παραμονής των πελατών στο σπίτι. Το ίδιο εκτιμάται ότι θα συμβεί και μετά την λήξη του δεύτερου lockdown που διανύουμε. Επιπλέον, για το εννεάμηνο του 2020 λόγω της αύξησης του λειτουργικού κόστους, το οποίο αυξήθηκε κατά 5,9%, επηρεάστηκαν οι δείκτες μέτρησης αποτελεσματικότητας. Τα κέρδη μετά φόρων του εννεάμηνου διαμορφώθηκαν στα 40 εκ. ευρώ, έναντι 49 εκ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2019, παρουσιάζοντάς υποχώρηση κατά 17%. Η ΕΥΔΑΠ, τέλος, δηλώνει πως ο ρυθμός εισπράξεων δεν επηρεάζεται αρνητικά παρά την καθυστέρηση τους, καθώς οι καταναλωτές δείχνουν άμεση εξοικείωση με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΕΥΔΑΠ και την ίδια την εταιρεία να ανταποκρίνεται επιτυχώς στις ψηφιακές προκλήσεις που δημιούργησε η πανδημία.

Σύμφωνα με είδηση του euro2day.gr, η Coral Α.Ε. ανακοίνωσε ότι για το εννεάμηνο του έτους παρουσίασε ζημίες που άγγιξαν τα 11,037 εκ. ευρώ σε σχέση με κέρδη 17,882 εκ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Η Διοίκηση του Ομίλου υποστηρίζει πως η αγορά πετρελαιοειδών επηρεάζεται άμεσα από τα μέτρα που λαμβάνονται για τον περιορισμό της πανδημίας με αποτέλεσμα να υφίστανται σημαντικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία αλλά και στις οικονομίες που δραστηριοποιείται ο Όμιλος. Ο μεικτός τζίρος για την Coral εμφάνισε ποσοστιαία μείωση της τάξεως του 20% κατά τους εννέα πρώτους μήνες του έτους, λόγω των περιορισμών στην μετακίνηση και της επακόλουθης πτώσης των τιμών των τελικών προϊόντων υγρών καυσίμων.

Εκτύπωση
Rate this article:
Δεν υπάρχει αξιολόγηση
426
blog comments powered by Disqus
LINKED BUSINESS
Σύμβολο της Linked Business

Επισκεφτείτε σήμερα την υπηρεσία B2B Sales Leads για να εντοπίσετε εύκολα και γρήγορα:

  1. Αγορές Ενδιαφέροντος
  2. Δυνητικούς Πελάτες
  3. Στοιχεία Εταιρειών

Μάθετε περισσότερα...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ
Θέλετε πρόσβαση σε συστηματική πληροφόρηση σχετικά με τον παλμό της αγοράς και τα πλέον επικαιροποιημένα market opportunities σε επίπεδο B2B; Αποκτήστε πρόσβαση στο newsletter της Linked Business.

ΕΓΓΡΑΦΗ

OPEN DASHBOARD
RSS