significant-investments-announced-in-february-2021
X

Ροή Επιλεγμένων Ειδήσεων από τις Ελληνικές Επιχειρήσεις | LB Daily

Σημαντική αρθρογραφία από το επιχειρηματικό τοπίο. Τα συγκεντρώνουμε όλα σε ένα σημείο για εσάς, στην περίπτωση που διέφυγαν της προσοχής σας.

 
δημιουργικό για τις επενδύσεις
Xanthi Theofanous / Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021 / Κατηγορίες: LB Daily

Οι Επενδύσεις που Ανακοινώθηκαν τις Πρώτες Ημέρες του Φεβρουαρίου, 2021


Για την υλοποίηση του αναπτυξιακού του πλάνου ο Όμιλος Fourlis προχωρά σε επένδυση ύψους 11 εκ. ευρώ, η οποία έγινε γνωστή τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου και αφορά Logistics υψηλής τεχνολογίας αυτοματοποιημένου εξοπλισμού στον κλάδο των αθλητικών ειδών. Όπως καταγράφει tovima.gr την επένδυση αναλαμβάνει η θυγατρική του Ομίλου, Trade Logistics ΑΕΒΕ και την αναθέτει προς υλοποίηση στην αυστριακή KNAPP AG, ενώ o εξοπλισμός θα ξεκινήσει την λειτουργία του τον πρώτο μήνα του 2022. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ομίλου η διακίνηση των αθλητικών ειδών των εταιρειών Intersport και Athlete’s Foot που αναλαμβάνει ο Όμιλος Fourlis θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες τόσο των φυσικών σημείων πώλησης όσο και των ηλεκτρονικών καταστημάτων Ελλάδας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας και Κύπρου.

Με σκοπό τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την βελτιστοποίηση της εσωτερικής λειτουργίας η εταιρεία παιχνιδιών AS Company επενδύει στο SAP Business One. Με τον προγραμματισμό που προσφέρει η SAP Analytics Cloud θα υπάρχει δυνατότητα λήψης σωστότερων αποφάσεων σε πραγματικό χρόνο από την εταιρεία βάσει αξιολόγησης πληροφοριών και μέσω αυτού θα καλύπτεται το σύνολο του κύκλου εργασιών, μαζί με τις άμεσες και μακροπρόθεσμες ανάγκες της εταιρείας. Οι λειτουργίες αυτές θα επιτυγχάνονται μέσω της αξιοποίησης εργαλείων όπως το CRM, το SFA και το WMS και εφαρμόζοντας τις βέλτιστες πρακτικές της SAP σε νέα επιχειρηματικά μοντέλα, τα οποία ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις. Την υλοποίηση της επένδυσης σε Ελλάδα, Ρουμανία και Κύπρο έχει αναλάβει η εταιρεία Alexander Moore και η λειτουργία της SAP θα ξεκινήσει στις αρχές του επόμενου έτους. Ακόμα, μέσω του Enterprise Resource Planning η AS Company στοχεύει επίσης στην αυτοματοποίηση διάφορων διαδικασιών και στην κεντρική διαχείριση για την παροχή λύσεων χαμηλού κόστους, όπως καταγράφει το newmoney.gr.

Συνεχίζοντας το 2021 τις αυξημένες επενδύσεις, που ξεκίνησε το 2020, η Ελληνικά Γαλακτοκομεία γνωστοποιεί την προτεραιότητα που θέτει στην αναβάθμιση των υποδομών, εγκαταστάσεων και βιομηχανοστάσιων. Η νέα επένδυση, ύψους 35 εκ. ευρώ, θα διατεθεί για την πραγματοποίηση της νέας γραμμής παραγωγής φέτας, την αναβάθμιση του τμήματος παραγωγής γιαουρτιού και την νέα γραμμή παραγωγής γιαουρτιού. Ακόμα οι πόροι θα κατευθυνθούν στη βελτίωση του συνόλου της παραγωγής του εργοστασίου της πρόσφατα αποκτηθείσας εταιρείας Κλιάφα και στη νέα εμφιαλωτική μηχανή που έχει προστεθεί στην διαδικασία παραγωγής του εργοστασίου, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του euro2day.gr. Η Ελληνικά Γαλακτοκομεία το 2020 απέκτησε την εταιρεία αναψυκτικών Κλιάφα και μέσω αυτής απέκτησε τον πλειοψηφικό έλεγχο της εταιρείας εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού Δουμπιά – Μαλαματίνα, ενώ στο επεκτατικό πλάνο βρίσκεται το άνοιγμα υοθς στο χονδρεμπόριο για την περαιτέρω ανάπτυξή τους.

Η Nestlé Ελλάς έχοντας κάνει τα πρώτα βήματα στην ηλεκτροκίνηση και σε εναλλακτικές μορφές μεταφοράς με σκοπό την μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος συνεχίζει να εφαρμόζει πρακτικές για την μείωση εκπομπών αερίων θερμοκηπίου σε επίπεδο Ομίλου. Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του euro2day.gr, η Nestlé θα επενδύσει συνολικά 3,2 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα τα επόμενα πέντε χρόνια, εκ των οποίων τα 1,2 δισεκατομμύρια θα διατεθούν για την προώθηση της αναγεννητικής γεωργίας σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού της εταιρείας. Η εταιρεία τροφίμων δεσμεύεται να μειώσει στο μισό τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2030 για να φτάσει στις καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2050. Πιο συγκεκριμένα ο Όμιλος μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια θα προμηθεύεται το 20% των βασικών της συστατικών από καλλιέργειες αναγεννητικής γεωργίας, ενώ έως το 2030 το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί στο 50%. Μαζί με τους προμηθευτές της, η Nestlé επικεντρώνεται σε υγιή βιώσιμα εδάφη, μηδενικές εκπομπές σε φάρμες παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων και βιώσιμες καλλιέργειες κακάο και καφέ. Επιπλέον, αναλαμβάνει την φύτευση 20 εκ. δέντρων σε ετήσια βάση για τα επόμενα 10 χρόνια, στις περιοχές από τις οποίες η εταιρεία προμηθεύεται γεωργικές πρώτες ύλες. Πέρα από τις καθαρές εκπομπές, η Nestlé διαθέτει φυτικά προϊόντα, όπως τα Garden Gourmet και αναλαμβάνει την ανανέωση των οχημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας μέχρι το 2022.

Μόλις λίγες ημέρες πριν έγινε γνωστή η συνεργασία μεταξύ της ΔΕΗ Ανανεώσιμές και της RWE Renewables με σκοπό την δημιουργία εταιρείας για επένδυση σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και συγκεκριμένα Φωτοβολταϊκά Πάρκα. Σύμφωνα με είδηση του euro2day.gr η κοινή επένδυση από τις δύο εταιρείες αγγίζει το 1 δις και ο στρατηγικός σχεδιασμός βασίζεται στην ανάπτυξη φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος έως 2 GW μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Το έργο που αναλογεί στην ΔΕΗ Ανανεώσιμές για 1 GW θα λάβει χώρα στη Δ. Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη ενώ η RWE Renewables ερευνά για εταιρείες που θα μεταβιβάσει το έργο που της αναλογεί (επίσης 1 GW). Η κοινή επιχείρηση της γερμανική RWE Renewables, θυγατρική του Ομίλου RWE και της ΔΕΗ Ανανεώσιμές σχηματίζεται για την επίτευξη κοινών στόχων που έχουν σχέση με την αύξηση του χαρτοφυλακίου των ΑΠΕ, της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και άλλων καθαρών μορφών ενέργειας.

Εκτύπωση
Rate this article:
Δεν υπάρχει αξιολόγηση
109
Ετικέτες:επενδύσεις
blog comments powered by Disqus
LINKED BUSINESS
Σύμβολο της Linked Business

Η πλατφόρμα Linked Business παρέχει όλα τα εργαλεία για να αποκρυπτογραφήσετε την αγορά σας!

Ψάχνετε για επιχειρήσεις σε μια οδό; Σε ένα οικοδομικό τετράγωνο; Ψάχνετε για επιχειρήσεις σε όλη την επικράτεια; Σας ενδιαφέρει μια συγκεκριμένη δραστηριότητα ή ένας ολόκληρος κλάδος; Οι απαντήσεις σας βρίσκονται μέσα στην Linked Business!

Μάθετε περισσότερα...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έχετε κάποια απορία σχετικά με τη λειτουργία και τις χρήσεις της πλατφόρμας; Ζητήστε πληροφορίες στα:

 

Θέλετε πρόσβαση σε συστηματική πληροφόρηση σχετικά με τον παλμό της αγοράς και τα πλέον επικαιροποιημένα market opportunities σε επίπεδο B2B; Αποκτήστε πρόσβαση στο newsletter της Linked Business.

  ΕΓΓΡΑΦΗ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η Linked Business συμμετέχει στο πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας