Επενδύσεις Φεβρουαρίου, 2022
X
Σημαντικές ενημερώσεις από τρίτες πηγές, για το εταιρικό τοπίο και την επιχειρηματική γνώση. Τα συγκεντρώνουμε όλα σε ένα σημείο για εσάς, στην περίπτωση που διέφυγαν της προσοχής σας.
Xanthi Theofanous / Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022 / Κατηγορίες: LB Daily

Επενδύσεις Φεβρουαρίου, 2022


Τις πρώτες ημέρες του δεύτερου μήνα του έτους η ΒΙΚΟΣ Α.Ε. ανακοίνωσε την επένδυση σε νέα μονάδα παραγωγής και εμφιάλωσης νερού και αναψυκτικών. Η συγκεκριμένη επένδυση αφορά την ανέγερση ενός υπερσύγχρονου βιομηχανοστασίου, στο Καλπάκι του Δήμου Πωγωνίου, το οποίο περιλαμβάνει δύο γραμμές παραγωγής (γυαλί και can), της κορυφαίας γερμανικής εταιρείας KRONES. Η σημαντική αναπτυξιακή επένδυση της νέας εγκατάστασης, ύψους 22 εκ. ευρώ ενισχύει το επιχειρηματικό αποτύπωμα και την παραγωγική δυναμικότητα της εταιρείας νερού. Σύμφωνα με το capital.gr, η συνολική επιφάνεια των κτηριακών εγκαταστάσεων θα ξεπερνούν τα 87.000 τ.μ. και θα έχει δυνατότητα να παράγει 42.000 αλουμινένιες συσκευασίες και 20.000 γυάλινες φιάλες ανά ώρα. Η μονάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί και να τεθεί σε λειτουργία τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους. 

Η αμιγώς ελληνική εταιρεία, ΑΚΤΙΝΑ Α.Ε., που κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο της ζαχαροπλαστικής και της αρτοποιίας, επενδύει στην εγκατάσταση συστήματος αυτοματοποίησης πωλήσεων της REGATE, για χρήση από την εμπορική της Διεύθυνση, σε συνεργασία με την εταιρεία ADVANCED CONSULTING A.E.. Η επένδυση πραγματοποιήθηκε με στόχο την ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των πελατών της και τη σύναψη μακροχρόνιων συνεργασιών τόσο με πελάτες όσο και προμηθευτές. Μέσα από τις παραδοσιακές δυνατότητες φορητής παραγγελιοληψίας, τις σύγχρονες υπηρεσίες Merchandising, τις ενέργειες Marketing και τους αυτοματισμούς η ΑΚΤΙΝΑ εξασφαλίζει καθημερινά αυξημένη παραγωγικότητα και διαρκή υποστήριξη, άμεση και εξειδικευμένη κάλυψη των αναγκών των πελατών της (businessnews.gr). 

Στη νέα, σύγχρονη και αποδοτική μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό Βασιλικού, προχώρησε η ΤΕΡΝΑ Α.Ε. με την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ). Η μονάδα, συνολικής μέγιστης ισχύος 160 MW, θα αποτελείται από δύο αεριοστρόβιλους, δύο λέβητες ανάκτησης θερμότητας και ένα ατμοστρόβιλο και θα λειτουργεί με φυσικό αέριο ως κύριο καύσιμο, ενώ θα έχει τη δυνατότητα λειτουργίας και με πετρέλαιο, ως εναλλακτικό καύσιμο. Σύμφωνα με πληροφορίες του fortunegreece.gr, το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 150 εκ. ευρώ, περιλαμβάνει τον σχεδιασμό, την προμήθεια, την εγκατάσταση, τον έλεγχο και την αρχική λειτουργία της μονάδας, ενώ η νέα μονάδα παραγωγής αναμένεται να τεθεί σε εμπορική λειτουργία πριν την καλοκαιρινή περίοδο του 2024. 

Η Ελληνικοί Λευκόλιθοι με σκοπό τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και την μετάβαση της σε πράσινη οικονομία και λειτουργία αναπτύσσει πενταετές επενδυτικό πρόγραμμα (2022 - 2026), το οποίο θα ξεπερνά τα 12 εκ. ευρώ. Στόχος του έργου είναι η παραγωγή 50.000 τόνων/έτος, αδιαλόγητου RοM λευκολίθου. Το έργο θα χαρακτηρίζεται από μηδενικές εκπομπές CO2 λόγω αποκλειστικής χρήσης ηλεκτροκίνητων μηχανημάτων έργου, κάλυψη των ενεργειακών αναγκών με ηλεκτρικό υποσταθμό, ο οποίος σε μεταγενέστερο στάδιο θα τροφοδοτείται και με φωτοβολταϊκά συστήματα, υπόγεια εκμετάλλευση μικρής κλίμακας με αμελητέες επιφανειακές επεμβάσεις, μηχανική εξόρυξη μεταλλεύματος και στείρων, πλήρης αξιοποίηση υφιστάμενων στοών και αποθέσεων. Όπως υποστηρίζει η naftemporiki.gr, μέσω της ενεργειακής μετάβασης θα επιτευχθεί μείωση εκπομπών CO2 κατά 64,6% για την Ελληνικοί Λευκόλιθοι, μείωση εκπομπών SOx κατά 96,3% και μείωση σωματιδιακών εκπομπών κατά 91,1% ετησίως.

Η Παπαστράτος επενδύοντας συνεχώς στην κατηγορία των καινοτόμων, εναλλακτικών προϊόντων τσιγάρου φέρνει στην Ελλάδα τη νέα συσκευή θέρμανσης καπνού lil SOLID, σε συνέχεια της στρατηγικής συμφωνίας που υπέγραψαν η Philip Morris International και η ΚΤ&G, η κορυφαία εταιρεία προϊόντων νικοτίνης στη Νότια Κορέα. Η lil SOLID διατίθεται στην Ελλάδα μέσα από την εμπορική πλατφόρμα του IQOS. Το ίδιο ισχύει και για τις ειδικά σχεδιασμένες θερμαινόμενες ράβδους καπνού Fiit που παράγονται στο εργοστάσιο της Παπαστράτος, η παραγωγική δραστηριότητα του οποίου ενισχύθηκε το 2021 με νέα επένδυση 125 εκ. ευρώ, επιπλέον αυτής των 300 εκ. ευρώ το 2018. Σύμφωνα με τον ot.gr, η lil SOLID ενσωματώνει τεχνολογία θέρμανσης καπνού με ακίδα που θερμαίνει τον καπνό και δεν τον καίει, ενώ επιτρέπει 3 συνεχόμενες χρήσεις και έως 25 συνολικά με μία μόνο φόρτιση. Με αυτόν τον τρόπο παράγει ένα αερόλυμα που προσφέρει την απόλαυση του πραγματικού καπνού αποφεύγοντας την καύση, τη στάχτη και την επίμονη μυρωδιά που προκαλεί. 

Επενδύσεις για το μετασχηματισμό δύο εγκαταστάσεών, στη Fos-sur-Mer και τη Dunkirk της Γαλλίας, σε πιο "πράσινες” ανακοίνωσε τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου η χαλυβουργία ArcelorMittal. Η εταιρεία επισημαίνει ότι οι επενδύσεις αυτές θα συμβάλουν στην επίτευξη του στόχου για μείωση των εκπομπών άνθρακα από την παραγωγή χάλυβα σχεδόν κατά 40% έως το 2030. Σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr, στη μονάδα της Fos-sur-Mer, η ArcelorMittal σχεδιάζει την εγκατάσταση ηλεκτροκαμίνου που θα τροφοδοτείται από το ηλεκτρινό δίκτυο και δεν θα χρησιμοποιεί ως καύσιμο τον άνθρακα, ενώ η μονάδα της Dunkirk θα μετασχηματιστεί ώστε να λειτουργεί με υδρογόνο σε συνδυασμό με ηλεκτροκάμινο.  

Στην ίδρυση ενός πρωτοποριακού, φιλικού προς το περιβάλλον και ενεργειακά ουδέτερου κέντρου έρευνας προχωρά η Daikin με σκοπό την εδραίωση της θέση της ως πρωτοπόρος στην έρευνα και ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς θέρμανσης, παρέχοντας καινοτόμες λύσεις HVAC-R που ανταποκρίνονται στις πιο σύγχρονες περιβαλλοντικές απαιτήσεις. Το ερευνητικό κέντρο, που θα βρίσκεται στο Zwijnaarde στο Βέλγιο, αναμένεται να λειτουργήσει το 2024, τα γραφεία του οποίου θα είναι περίπου 13.000 τ.μ. και θα παρέχουν χώρο για περίπου 500 υπαλλήλους. Ακόμα, στο νέο Κέντρο Ανάπτυξης EMEA αναμένεται να απασχοληθούν 380 εργαζόμενοι έως το 2025. Το συνολικό κόστος της επένδυσης αναμένεται να φτάσει τα 140 εκατομμύρια ευρώ (capital.gr). 

Εκτύπωση
Rate this article:
Δεν υπάρχει αξιολόγηση
383
Ετικέτες:επενδύσεις
blog comments powered by Disqus
LINKED BUSINESS
Σύμβολο της Linked Business

Επισκεφτείτε σήμερα την υπηρεσία B2B Sales Leads για να εντοπίσετε εύκολα και γρήγορα:

  1. Αγορές Ενδιαφέροντος
  2. Δυνητικούς Πελάτες
  3. Στοιχεία Εταιρειών

Μάθετε περισσότερα...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ
Θέλετε πρόσβαση σε συστηματική πληροφόρηση σχετικά με τον παλμό της αγοράς και τα πλέον επικαιροποιημένα market opportunities σε επίπεδο B2B; Αποκτήστε πρόσβαση στο newsletter της Linked Business.

ΕΓΓΡΑΦΗ

OPEN DASHBOARD
RSS