"Amazon" στην Ελλάδα! Η αποκαλυπτική συνέχεια...
X
Θέλετε να γίνετε κυρίαρχοι στην αγορά σας; Πώς να γίνετε κυρίαρχοι στην αγορά σας. Τάσεις, ιδέες, εργαλεία και άμεσα εφαρμόσιμες βέλτιστες πρακτικές.
"Amazon" στην Ελλάδα! Η αποκαλυπτική συνέχεια...
Andreas Batsis / Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020 / Κατηγορίες: Linked Business, Επιχειρηματικότητα, Know Your Customer

"Amazon" στην Ελλάδα! Η αποκαλυπτική συνέχεια...


Trigger 1: Ίδρυση εταιρείας μέσα στον Αύγουστο του 2020, με εταιρικό κεφάλαιο 1 δις.

Στην πρώτη ανάγνωση σου τραβάει την προσοχή το ιλιγγιώδες μετοχικό κεφάλαιο, 1 δις € και μετά το όνομα της εταιρείας ESHOP AMAZON μαζί με το ξενικό όνομα της διαχειρίστριας.

Trigger 2: Σε αντίθεση με τον Tony van den Berge, τον οποίον εντοπίζεις πολύ εύκολα στα συστήματα της Linked Business ως διαχειριστή της Amazon Data Services Greece Μονοπρόσωπη Α.Ε. (εικόνα 1), αλλά επίσης τον βρίσκεις πολύ εύκολα και στο Linkedin ως Managing Director EMEA Partner Organization at Amazon Web Services (AWS) στο Linkedin, τα πράγματα είναι σαφώς πιο θολά όταν ψάχνεις για την διαχειριστή JIKIA MIRANDA VAZHA της ESHOP AMAZON, είτε με το ΑΦΜ, το οποίο επιστρέφει πολλά αξιοπρόσεκτα πράγματα στην αναζήτηση εντός της πλατφόρμας (εικόνα 2), είτε σε οποιαδήποτε άλλη διαδικτυακή διασύνδεση με την μαμά Amazon. Μοναδικό στοιχείο πιθανής σχέσης με την Amazon παραμένει το 1 δις μετοχικό κεφάλαιο.

Εικόνα 1: Tony van den Berge

Εικόνα 1: Tony van den Berge

Μαρούσι, Μελίσσια, Θέρμη Θεσσαλονίκης· η διεύθυνση δεν δημιουργεί αμφιβολίες για την σοβαρότητα του εγχειρήματος. Αν κοιτάξουμε περαιτέρω και σε βάθος τα αντικειμενικά στοιχεία τότε γεννιούνται ερωτήματα και δίνονται μερικές απαντήσεις από τα δεδομένα.

Αρχικά, η κυρία JIKIA MIRANDA VAZHA εμφανίζεται ως Μοναδικός Εταίρος και Διαχειριστής σε εννέα επιχειρήσεις όπως συνοπτικά περιγράφονται στον ακόλουθο πίνακα (εικόνα 2) με βάση τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΜΗ και την ανάλυση της Linked Business.

Εικόνα 2: Οι εταιρείες της JIKIA MIRANDA VAZHA

Εικόνα 2: Οι εταιρείες της JIKIA MIRANDA VAZHA

Trigger 3: Με μια έξτρα αναζήτηση για άλλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα που περιέχουν το λεκτικό Amazon στην επωνυμία, εμφανίζεται επίσης το όνομα LAGVILAVA NATIA ZUGDIDI. Η κυρία LAGVILAVA ΝΑΤΙΑ ZUGDIDI εμφανίζεται ως Μοναδικός Εταίρος και Διαχειριστής σε έξι επιχειρήσεις (εικόνα 3).

Εικόνα 3: Οι εταιρείες της LAGVILAVA NATIA ZUGDIDI

Εικόνα 3: Οι εταιρείες της LAGVILAVA NATIA ZUGDIDI

Αν διαβάσουμε τα ιδρυτικά καταστατικά παρατηρούμε παντού υπέρογκα μετοχικά κεφάλαια και λάθη στον ΑΦΜ του διαχειριστή. Για παράδειγμα στην εταιρεία ANT1 ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ αναφέρεται στο άρθρο 5, μεταξύ άλλων:

1. Ο εταίρος NATIA LAGVILAVA του ZUGDIDI και της KETEVAN, το γένος LAGVILAVA, κάτοικος ΜΕΛΙΣΣΙΑ, επί της οδού ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, αρ. 4, ΤΚ 15127, κάτοχος Διαβατηρίου με Αριθμό 17AA70709 9/2/2018 ΓΕΩΡΓΙΑ, Α.Φ.Μ. 801338705.

Όμως ο ΑΦΜ 801338705 ανήκει στην εταιρεία ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

Απαραίτητη Παρένθεση

  • Μέχρι στιγμής, ποτέ ξανά δεν έχει ιδρυθεί εταιρεία στην Ελλάδα με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο το οποίο να ανέρχεται στο δυσθεώρητο ύψος του ενός δις ευρώ.
  • Η πάγια σύσταση προς όλους τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις είναι να ελέγχουν στο ΓΕΜΗ και στις σχετικές υπηρεσίες τα στοιχεία των εταιρειών με τις οποίες πρόκειται να συναλλαγούν είτε ως πελάτες είτε ως προμηθευτές και συνεργάτες.
  • Αναδεικνύεται, για μια ακόμη φορά, η αναγκαιότητα της ανάλυσης των δεδομένων της αγοράς στη σημερινή εποχή της εξ αποστάσεως διαδικασίας ίδρυσης εταιρειών και των ψηφιακών συναλλαγών.

Πολύ καλό για να είναι αληθινό!

JIKIA MIRANDA VAZHA και LAGVILAVA ΝΑΤΙΑ ZUGDIDI. Πολλά παράξενα και πολλά κοινά. Παρατηρούμε και στις δύο περιπτώσεις παρεμφερείς επωνυμίες με γνωστές εταιρείες (Amazon, Mega, ANT1, Jumbo κλπ.) και κοινές διευθύνσεις. Οι δε δραστηριότητες αφορούν κατά κύριο λόγο media και τηλεπωλήσεις (εικόνα 4).

Εικόνα 4: Οι συνήθεις δραστηριότητες στις εν λόγω εταιρείες

Εικόνα 4: Οι συνήθεις δραστηριότητες στις εν λόγω εταιρείες

Επανερχόμενοι στην περίπτωση της κυρίας JIKIA MIRANDA VAZHA, το όνομά της αναφέρεται στο άρθρο της 16ης Ιουνίου "Τι Mega είναι αυτό και τι διεκδικεί;" (το οποίο εντόπισαν και πολλοί που σχολίασαν στα κοινωνικά μας δίκτυα). Ανοίγοντας την καρτέλα της MEGA TV ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ στην πλατφόρμα μας, στην οποία η κυρία JIKIA MIRANDA VAZHA είναι Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος, φτάνουμε σε ένα ακόμα εξόφθαλμα παραπλανητικό όνομα, καθώς το κλικ στην εταιρική ιστοσελίδα (εικόνα 4) είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό…

Εικόνα 5: Ανοίγοντας την εταιρική ιστοσελίδα του MEGA TV

Εικόνα 5: Ανοίγοντας την εταιρική ιστοσελίδα του MEGA TV

Πράγματι, ήταν πολύ καλή για να είναι αληθινή η έλευση της τόσο χρηματορέουσας Amazon στη Θεσσαλονίκη. Έστω κι αν κατέχει πλέον στα επίσημα στοιχεία του ΓΕΜΗ το απόλυτο ρεκόρ στο μετοχικό κεφάλαιο!

Εκτύπωση
Rate this article:
4.4
4365
blog comments powered by Disqus
LINKED BUSINESS
Σύμβολο της Linked Business

Επισκεφτείτε σήμερα την υπηρεσία B2B Sales Leads για να εντοπίσετε εύκολα και γρήγορα:

  1. Αγορές Ενδιαφέροντος
  2. Δυνητικούς Πελάτες
  3. Στοιχεία Εταιρειών

Μάθετε περισσότερα...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ
Θέλετε πρόσβαση σε συστηματική πληροφόρηση σχετικά με τον παλμό της αγοράς και τα πλέον επικαιροποιημένα market opportunities σε επίπεδο B2B; Αποκτήστε πρόσβαση στο newsletter της Linked Business.

ΕΓΓΡΑΦΗ

OPEN DASHBOARD
RSS