Πως να Στελεχώσεις την Επιχείρησή σου με τα Κατάλληλα Άτομα
X
Θέλετε να γίνετε κυρίαρχοι στην αγορά σας; Πώς να γίνετε κυρίαρχοι στην αγορά σας. Τάσεις, ιδέες, εργαλεία και άμεσα εφαρμόσιμες βέλτιστες πρακτικές.
Πως να Στελεχώσεις την Επιχείρησή σου με τα Κατάλληλα Άτομα
Andreas Batsis / Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020 / Κατηγορίες: Γενικού Ενδιαφέροντος

Πως να Στελεχώσεις την Επιχείρησή σου με τα Κατάλληλα Άτομα

Στην Ελλάδα τουλάχιστον.


Στην Ελλάδα τουλάχιστον.

Θα ξεκινήσω το παρόν άρθρο λέγοντας ότι δεν έχω καμία σχέση εμπλοκής ή affiliation με την πηγή καταρτισμένων και ταλαντούχων ατόμων την οποία θα προτείνω. Αλλά αισθάνομαι την ανάγκη να προχωρήσω στη συγκεκριμένη αναφορά για δύο βασικούς λόγους:

  1. Έχουμε αντιμετωπίσει ήδη για αρκετό καιρό το κοινό πρόβλημα της δυσκολίας ανεύρεσης αξιόπιστων και ικανών ατόμων junior και mid-level που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες εταιρείες, έχοντας δοκιμάσει πιθανές πηγές όπως Linkedin, δικές μας αγγελίες, απευθείας συστάσεις από εκπαιδευτικά ιδρύματα κλπ. με μικρή έως καθόλου επιτυχία.
  2. Καταφέραμε να καλύψουμε μαζικά τις ανάγκες μας με τη χρήση μίας και μόνο πλατφόρμας. Πράγμα που αυτομάτως γεννά δύο βασικά συναισθήματα: ικανοποίηση σε συνδυασμό με ευγνωμοσύνη αλλά και διάθεση για sharing της πληροφορίας ώστε να επωφεληθούν κι άλλοι.

Διακόπτοντας λοιπόν την απαραίτητη εισαγωγή που αφορούσε το γιατί, ας προχωρήσουμε στην πηγή.

Γνωρίστε την πλατφόρμα CollegeLink! Την οποία είχα την ευκαιρία να γνωρίσω κι εγώ προσωπικά στο αποτελεσματικότατο διαπανεπιστημιακό τους event Start-up Career Day.

Πλατφόρμα CollegeLink

Το σκεπτικό είναι απλό αν και η υλοποίησή του (φαντάζομαι) όχι και ότι πιο εύκολο. Απ’ τη μία πλευρά υπάρχουν επιχειρήσεις που ψάχνουν για εργαζόμενους σε ένα φάσμα από πρακτική και internship μέχρι entry και mid-level εργασία πλήρους απασχόλησης. Απ’ την άλλη πλευρά υπάρχουν σπουδαστές και απόφοιτοι, συχνά με εξαιρετικά τυπικά προσόντα και ικανότητες, οι οποίοι ψάχνουν να ανοίξουν την επαγγελματική τους καριέρα. Σε μια εποχή μάλιστα που η εμπειρία συχνά αξιολογείται υπέρ το δέον και η έλλειψή της μπλοκάρει το δρόμο σε πολλά ταλαντούχα άτομα με τρομερή διάθεση για δουλειά. Το πρόβλημα; Πώς οι μεν συναντάνε αποδοτικά τους δε;

Αυτό το κενό έρχεται να καλύψει η CollegeLink. Η πλατφόρμα αποτελεί ουσιαστικά έναν πολύ οργανωμένο κόμβο συνάντησης εταιρειών με υποψηφίους. Τι σημαίνει οργανωμένος κόμβος; Οι βασικές ευκολίες που παρέχει στις επιχειρήσεις αλλά και στους υποψηφίους, είναι οι παρακάτω:

Εξασφαλισμένα υψηλό υπόβαθρο υποψηφίων

Ποιος ευνοείται; Εταιρείες - Υποψήφιοι

Η δομή της πλατφόρμας και η ποικιλία κατηγοριών και κριτηρίων αναζήτησης αποτελεί ένα πρώτο επίπεδο φιλτραρίσματος των υποψηφίων, στο οποίο ο καλός και με ευρύ φάσμα δεξιοτήτων υποψήφιος, είναι εύκολο να αναδειχτεί και να φτάσει κατά κύριο λόγο στα μάτια των κατάλληλων εργοδοτών. Το υψηλό ακαδημαϊκό υπόβαθρο ήταν το βασικότερο χαρακτηριστικό που με εντυπωσίασε εξ’ αρχής.

Πληρότητα των προφίλ

Ποιος ευνοείται; Κυρίως Εταιρείες

Η πολύ έξυπνη αρθρωτή μορφή των online προφίλ, καθιστά πολύ γρήγορο το αποτελεσματικό διάβασμα των βιογραφικών καθώς μπορεί να εστιάσει κάποιος αποκλειστικά στα σημεία που αναζητά σε έναν υποψήφιο. Η δε αμεσότητα της επικοινωνίας με τους υποψηφίους και η δυνατότητα σύνταξης shortlist, κάνει τη διαδικασία συναντήσεων για συνεντεύξεις έναν ευχάριστο περίπατο.

Για να μην σταθούμε όμως μόνο στο όφελος των εταιρειών:

- Φίλοι υποψήφιοι, αυτός είναι ο ιδανικός τρόπος για να στήνετε τα προφίλ και τα βιογραφικά σας. Συνοπτικός, με ξεκάθαρα sections και με ολοκλήρωση της συνολικής σας εικόνας μέσα σε μία σελίδα.

Αναζήτηση

Ποιος ευνοείται; Εταιρείες

Η συνδυαστική αναζήτηση με πολλαπλά κριτήρια, μέσα σε μια δεξαμενή υποψηφίων στην οποία το επίπεδο είναι ήδη υψηλό, είναι πραγματικά ό,τι καλύτερο.

Τα βασικά κριτήρια:

  • Λέξεις κλειδιά
  • Είδος εργασίας για το οποίο ενδιαφέρεται ο υποψήφιος (πρακτική, internship, μερική ή πλήρης απασχόληση, απομακρυσμένη εργασία κλπ.)
  • Ακαδημαϊκό τμήμα (οικονομικά, στατιστική, marketing και επικοινωνία κλπ.)
  • Κλάδος της αγοράς (πληροφορική, εκπαίδευση, επιστήμη, τουρισμός, περιβάλλον, τέχνες κλπ.)
  • Ημερομηνία εισαγωγής σε εκπαιδευτικό ίδρυμα
  • Εργασιακή εμπειρία
  • Τοποθεσία

Διαχείριση αιτήσεων

Ποιος ευνοείται; Εταιρείες

Ένα εργαλείο, εντός της πλατφόρμας, με το οποίο μπορεί κάποιος πολύ εύκολα να φιλτράρει τις αιτήσεις των υποψηφίων, να τις διαχειριστεί συνδυαστικά με άλλα μέλη της εταιρείας, να αφήσει σχόλια και να διατηρήσει την διαμορφωμένη shortlist ως σημείο αναφοράς και επιστροφής για μελλοντικές συνεντεύξεις.

Start-up Career Day

Και φτάνω στο event. Start-up Career Day 2020, το οποίο πρόλαβε και ολοκληρώθηκε στις 6 Μαρτίου, πριν από την μετέπειτα περιπέτεια με τον Κορονοϊό και την καραντίνα.

Το event περιείχε απ’ όλα. Έναν όμορφα δομημένο χώρο για τα stand των startups, εξαιρετική υποστήριξη από τα οργανωτικά στελέχη της CollegeLink, παράλληλες δράσεις στις οποίες δόθηκε η ευκαιρία στις εταιρείες να παρουσιαστούν κι αυτές με τη σειρά τους στους υποψηφίους μέσα από ουσιαστικές συζητήσεις για το startup οικοσύστημα και χρονική άπλα για συνεντεύξεις καθώς η καλή οργάνωση με έφερε σε επαφή μόνο με τα κατάλληλα άτομα για τις θέσεις που ψάχναμε να καλύψουμε.

Θέλετε να μάθετε τη συνέχεια;

Τα Αποτελέσματα

Παραβλέποντας το μεσοδιάστημα της καραντίνας και όλα τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αυτό απέφερε, σήμερα που μιλάμε, εργάζονται στην Linked Business 4 ταλαντούχα και πολύ ευχάριστα νέα παιδιά, στα παρακάτω τμήματα:

Τμήμα Business Analytics

  • 1 άτομο με ειδικότητα Financial Analysis with Big Data
  • 2 άτομα με ειδικότητα Econometric Analysis with Big Data

Τμήμα Web

  • 1 άτομο με ειδικότητα Front-End Web Developer

Και λίαν συντόμως, από την ίδια πάντα πηγή, θα έχουμε μαζί μας και 1 άτομο για back-end web development και 1 άτομο για digital marketing. Αστραπιαία στελέχωση!

Θα τονίσω για μια ακόμη φορά ότι δεν έχω καμία επαγγελματική εμπλοκή με την πλατφόρμα CollegeLink. Αλλά η εμπειρία χρήσης της και η συμμετοχή στο event τους πραγματικά άξιζε.

Επιπλέον, η προσωπική μου θέση λέει ότι όταν δίνεις ευκαιρίες σε νεαρά και ταλαντούχα άτομα, αυτά σου το επιστρέφουν και με το παραπάνω. Επειδή λοιπόν η πεποίθησή μου έχει τη συνήθεια να επαληθεύεται, σας αφήνω το συγκεκριμένο άρθρο ως μια αναφορά για το που και πως θα εντοπίσετε αυτά τα άτομα.

  • Avatar, Ανδρέας Μπατσής
    Ανδρέας Μπατσής
    Digital Strategy & Market Intelligence
Εκτύπωση
Rate this article:
5.0
2064
Ετικέτες:recruitment
blog comments powered by Disqus
LINKED BUSINESS
Σύμβολο της Linked Business

Επισκεφτείτε σήμερα την υπηρεσία B2B Sales Leads για να εντοπίσετε εύκολα και γρήγορα:

  1. Αγορές Ενδιαφέροντος
  2. Δυνητικούς Πελάτες
  3. Στοιχεία Εταιρειών

Μάθετε περισσότερα...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ
Θέλετε πρόσβαση σε συστηματική πληροφόρηση σχετικά με τον παλμό της αγοράς και τα πλέον επικαιροποιημένα market opportunities σε επίπεδο B2B; Αποκτήστε πρόσβαση στο newsletter της Linked Business.

ΕΓΓΡΑΦΗ

OPEN DASHBOARD
RSS