Σταθερά πτωτική η τάση στις επιχειρήσεις φιλοξενίας ΚΑΙ για τον Μάιο του 2019
X
Θέλετε να γίνετε κυρίαρχοι στην αγορά σας; Πώς να γίνετε κυρίαρχοι στην αγορά σας. Τάσεις, ιδέες, εργαλεία και άμεσα εφαρμόσιμες βέλτιστες πρακτικές.
Σταθερά πτωτική η τάση στις επιχειρήσεις φιλοξενίας ΚΑΙ για τον Μάιο του 2019
Andreas Batsis / Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019 / Κατηγορίες: Επιχειρηματικότητα

Σταθερά πτωτική η τάση στις επιχειρήσεις φιλοξενίας ΚΑΙ για τον Μάιο του 2019


Με το πλησίασμα στις εκλογές και το κλείσιμο του εκλογικού κύκλου, η αύξηση του πολιτικού ρίσκου φαίνεται να αντανακλά σε μεγάλο βαθμό στην αναχαίτιση των ιδρύσεων, στις επιχειρήσεις φιλοξενίας.

Συνοπτικά τα πιο σημαντικά συμπεράσματα, όπως καταγράφηκαν στο Open Dashboard της Linked Business για τον Μάιο του 2019, είναι τα ακόλουθα:

 

Ξενοδοχεία

-41% η πτώση στις ιδρύσεις των ξενοδοχείων για τον Μάιο, συγκριτικά με τον αντίστοιχο προηγούμενο. Η συνεχής πτωτική τάση σε όλη τη διάρκεια του 2019 είχε ως αποτέλεσμα το γύρισμα της ετήσιας τάσης των ιδρύσεων σε αρνητική.

Ξενοδοχεία - Μάιος 2019

Ξενοδοχεία - Μάιος 2019

 

Καταλύματα με Υπηρεσίες

Παρόμοια εικόνα με τα ξενοδοχεία και για τα καταλύματα με υπηρεσίες όπου το σημαντικό -65% στις ιδρύσεις του Μαΐου συνεχίζει την συνολική πορεία για το 2019 και συμβάλει στην περαιτέρω αντιστροφή της ετήσιας τάσης των ιδρύσεων στο -32%.

Καταλύματα με Υπηρεσίες - Μάιος 2019

Καταλύματα με Υπηρεσίες - Μάιος 2019

 

Καταλύματα χωρίς Υπηρεσίες

Πτωτική (αν και λιγότερο έντονη) και η τάση στα καταλύματα χωρίς υπηρεσίες, στα οποία περιλαμβάνεται και ο ιδιαίτερα δημοφιλής κλάδος των επιχειρήσεων Airbnb. Η ετήσια τάση των ιδρύσεων βρίσκεται στο -15% ενώ η τάση του Μαΐου συγκριτικά με τον αντίστοιχο περσινό είναι επίσης έντονα αρνητική, στο -37%.

Καταλύματα χωρίς Υπηρεσίες - Μάιος 2019

Καταλύματα χωρίς Υπηρεσίες - Μάιος 2019

 

Αξίζει να προσέξουμε...

Ανεξαρτήτως της πτωτικής τάσης και για τις 3 αγορές της φιλοξενίας, συγκριτικά με το προηγούμενο έτος, ο Μάιος παρουσιάζεται ελαφρώς ανοδικός στις ιδρύσεις επιχειρήσεων, ακολουθώντας τη συνηθισμένη τάση των αγορών που σχετίζονται με τον τουρισμό, όσο πλησιάζουμε στο καλοκαίρι. Εντούτοις, η άνοδος αυτή του Μαΐου δεν συμβαδίζει με την εικόνα που παρουσιάζουν οι υπόλοιπες αγορές (βλ. Πανόραμα των Αγορών). Αν μη τι άλλο, η κυρίαρχη δύναμη που φαίνεται να πιέζει τις ιδρύσεις προς τα κάτω, φαίνεται να είναι η γενικευμένη διστακτικότητα στο επιχειρείν κάτω από τον φόβο των πολιτικών εξελίξεων, την οποία αντιλαμβανόμαστε πολλές φορές και διαισθητικά όσο πλησιάζουμε στις εκλογές. Έχουμε πλέον και τα ψυχρά νούμερα να την επιβεβαιώνουν.

  • Avatar, Ανδρέας Μπατσής
    Ανδρέας Μπατσής
    Digital Strategy & Market Intelligence
Εκτύπωση
Rate this article:
Δεν υπάρχει αξιολόγηση
1283
blog comments powered by Disqus
LINKED BUSINESS
Σύμβολο της Linked Business

Επισκεφτείτε σήμερα την υπηρεσία B2B Sales Leads για να εντοπίσετε εύκολα και γρήγορα:

  1. Αγορές Ενδιαφέροντος
  2. Δυνητικούς Πελάτες
  3. Στοιχεία Εταιρειών

Μάθετε περισσότερα...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ
Θέλετε πρόσβαση σε συστηματική πληροφόρηση σχετικά με τον παλμό της αγοράς και τα πλέον επικαιροποιημένα market opportunities σε επίπεδο B2B; Αποκτήστε πρόσβαση στο newsletter της Linked Business.

ΕΓΓΡΑΦΗ

OPEN DASHBOARD
RSS