Η Linked Business στο "Open Data: what, why, when and how"
X
 
Η Linked Business στο "Open Data: what, why, when and how"
Linked Business / Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020 / Κατηγορίες: Νέα - Ανακοινώσεις

Η Linked Business στο "Open Data: what, why, when and how"

Συμμετοχή στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ODEON


Διημερίδα ψηφιακών σεμιναρίων "Open Data: what, why, when and how" πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ODEON (Open Data for European Open iNnovation). Η διαδικτυακή εκδήλωση είχε ως σκοπό την ενημέρωση των πολιτών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την χρήση των ανοιχτών δεδομένων.

Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να απουσιάζουμε από ένα τέτοιο event.

Στην εκδήλωση παρουσιάσαμε τους τρόπους με τους οποίους συλλέγουμε τα Ανοιχτά Δεδομένα και ποιες είναι οι αξιόπιστες πηγές στις οποίες τα εντοπίζουμε. Ακόμα, αναπτύξαμε τους λόγους για τους οποίους τα Ανοιχτά Δεδομένα κρίνονται όχι απλώς χρήσιμα στην χάραξη επιχειρησιακής στρατηγικής αλλά κάτι παραπάνω από απαραίτητα. Συζητήσαμε για τις νέες ευκαιρίες που έχουν ανακύψει λόγω της ευρείας αναγνώρισης που έχουν λάβει οι δημόσιες πληροφορίες και τα δεδομένα από τις επιχειρήσεις. Σχολιάσαμε επίσης την μεγάλη ώθηση που έχουν αποκτήσει, τον τελευταίο καιρό, εξαιτίας του ψηφιακού μετασχηματισμού που έχει επιταχυνθεί λόγω της πανδημίας.

Αναφερθήκαμε, ακόμα, στις νέες τάσεις και προϊοντικά χαρτοφυλάκια που ενδεχομένως θα αναπτυχθούν στις αγορές, καθώς στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, λόγω της ευρείας διαθεσιμότητας των ανοιχτών δεδομένων.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών ΕΕΛ/ΛΑΚ και στοχεύει στην ενδυνάμωση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Στρατηγικού & Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Κρήτης.

Εκτύπωση
1020
blog comments powered by Disqus
LINKED BUSINESS
Σύμβολο της Linked Business

Η πλατφόρμα Linked Business παρέχει όλα τα εργαλεία για να αποκρυπτογραφήσετε την αγορά σας!

Ψάχνετε για επιχειρήσεις σε μια οδό; Σε ένα οικοδομικό τετράγωνο; Ψάχνετε για επιχειρήσεις σε όλη την επικράτεια; Σας ενδιαφέρει μια συγκεκριμένη δραστηριότητα ή ένας ολόκληρος κλάδος; Οι απαντήσεις σας βρίσκονται μέσα στην Linked Business!

Μάθετε περισσότερα...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έχετε κάποια απορία σχετικά με τη λειτουργία και τις χρήσεις της πλατφόρμας; Ζητήστε πληροφορίες στα:

 

Θέλετε πρόσβαση σε συστηματική πληροφόρηση σχετικά με τον παλμό της αγοράς και τα πλέον επικαιροποιημένα market opportunities σε επίπεδο B2B; Αποκτήστε πρόσβαση στο newsletter της Linked Business.

  ΕΓΓΡΑΦΗ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η Linked Business συμμετέχει στο πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας