Συνεργασίες που Πραγματοποιήθηκαν τον Μάιο, 2021
X
Σημαντικές ενημερώσεις από τρίτες πηγές, για το εταιρικό τοπίο και την επιχειρηματική γνώση. Τα συγκεντρώνουμε όλα σε ένα σημείο για εσάς, στην περίπτωση που διέφυγαν της προσοχής σας.
Xanthi Theofanous / Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021 / Κατηγορίες: LB Daily

Συνεργασίες που Πραγματοποιήθηκαν τον Μάιο, 2021


Σε συνεργασία που θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο προβαίνει η αλυσίδα Κουλουράδες του Ομίλου Grivas Group με την ινδική εταιρεία SwitzGroup, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο των αρτοσκευασμάτων, σύμφωνα με πληροφορίες του businessnews.gr. Όπως ανέφερε ο ιδιοκτήτης της Grivas Group, η συνεργασία με την SwitzGroup αποτελεί κίνηση της αλυσίδας κουλουριών Θεσσαλονίκης να επεκταθεί στο εξωτερικό.

Με στόχο την ανάδειξη βιώσιμων και περιβαλλοντικά φιλικών λύσεων, ο τομέας Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης της Mytilineos συνάπτει συνεργασία με την εταιρεία τεχνολογίας Selcoms-i, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα διαχείρισης ενέργειας προσφέροντας λύσεις για εναλλακτικά καύσιμα. Η συνεργασία μεταξύ των εταιρειών στοχεύει στην αποκλειστική χρήση του BOOSTplus, ενός καυσίμου 100% «πράσινου», το οποίο πληροί όλες τις διεθνείς προδιαγραφές καυσίμων και έχει τη δυνατότητα να βελτιώνει σημαντικά την απόδοσή των κινητήρων πετρελαίου και να μειώνει τις εκπομπές CO2 λόγω αποδοτικότερης καύσης, σύμφωνα με είδηση της naftemporiki.gr. Το BOOSTplus μειώνει τις εκπομπές σωματιδίων, βελτιστοποιεί τη χρήση του καυσίμου και αυξάνει τον χρόνο ζωής του κινητήρα, μειώνοντας τα λειτουργικά έξοδα και κατά συνέπεια επιτυγχάνοντας οικονομίες κλίμακας. Η χρήση του BOOSTplus από τη Μytilineos μπορεί να επεκταθεί σε όλες τις εργοταξιακές εγκαταστάσεις και στις εγκαταστάσεις της εταιρείας που υπάρχουν καυστήρες πετρελαίου, αλλά και στα πετρελαιοκίνητα οχήματα της.

Σημαντική στρατηγική συνεργασία ξεκινούν οι Όμιλοι MOTOR OIL και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για την ανάπτυξη, κατασκευή και λειτουργία ενός νέου υπερσύγχρονου Αεριοστροβιλικού Σταθμού Συνδυασμένου Κύκλου με καύσιμο το φυσικό αέριο, εγκατεστημένης μικτής ισχύος 877 MW, στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής. Στη σύσταση της νέας εταιρείας η MOTOR OIL και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα έχουν το ίδιο ποσοστό ιδιοκτησίας, ενώ η ΤΕΡΝΑ θα αναλάβει την κατασκευή του σταθμού. Η τεχνολογία του εξοπλισμού είναι σύγχρονη και ο σταθμός θα επιτυγχάνει υψηλή καθαρή απόδοση. Σύμφωνα με το newmoney.gr, η κατασκευή της μονάδας θα ξεκινήσει εντός του 2021 και το 2024 θα τεθεί σε λειτουργία.  Η επένδυση από τη MOTOR OIL και τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αποτελεί μια από τις σημαντικότερες στην Ελληνική αγορά ενέργειας ενώ το ύψος της επένδυσης ανέρχεται στα 375 εκ. ευρώ.

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν τις τελευταίες ημέρες του προηγούμενου μήνα η Cisco, η ONEX και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τη δημιουργία του Διεθνούς Κέντρου Θαλάσσιας Τεχνολογίας & Καινοτομίας στη Σύρο. Η Cisco και η ONEX ανακοίνωσαν τη δημιουργία του Κέντρου από τον Δεκέμβριο του 2020, που στόχο έχει την παροχή μιας σειράς τεχνολογικών εργαλείων σε επιχειρήσεις για την ενίσχυση της οικονομικής και περιβαλλοντολογικής βιωσιμότητας τους. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε να συμμετέχει και αυτή ως συνιδρυτής και αρωγός στην υλοποίηση του εν λόγω κέντρου. Η Ελλάδα μετά τη δημιουργία του Διεθνούς Κέντρου Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Καινοτομίας θα πάψει να υστερεί στο τεχνολογικό μετασχηματισμό στο χώρο της Ναυτιλίας, ενώ θα είναι και ένας κόμβος θαλάσσιας καινοτομίας που θα προσελκύσει ψηφιακούς και επιστημονικούς συνεργάτες, ακαδημαϊκά ιδρύματα και start-up επιχειρήσεις. Ακόμα, το Κέντρο θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα για το μέλλον των επιχειρήσεων και της ναυτιλιακής βιομηχανίας, σύμφωνα με το newmoney.gr.

Στην ηλεκτροκίνηση στρέφονται η ΔΕΗ και η ΕΛΙΝΟΙΛ υπογράφοντας μνημόνιο συνεργασίας, όπως κάνει γνωστό η naftemporiki.gr. Με στόχο την προώθηση των υπηρεσιών της ηλεκτροκίνησης οι εταιρείες διερευνούν ποια πρατήρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για στάθμευση και φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ η ΔΕΗ θα αναλάβει να τοποθετήσει φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων στα αντίστοιχα πρατήρια του δικτύου της ΕΛΙΝΟΙΛ. Ο Αλέξανδρος Πατεράκης, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, δήλωσε πρόσφατα πως η ΔΕΗ τα επόμενα χρόνια σκοπεύει να αναπτύξει το μεγαλύτερο δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη χώρα και ο Ιωάννης Αληγιζάκης, διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΙΝΟΙΛ, ανέφερε πως λόγω της ταχύτατης μετάβασης προς την ενέργεια η ΕΛΙΝΟΙΛ προετοιμάζεται κατάλληλα για την έγκαιρη προσαρμογή της στις απαιτήσεις της ενεργειακής αγοράς του 2030.

Το Epsilon Net College, του Ομίλου Epsilon Net, ανακοίνωσε τη νέα στρατηγική συνεργασία με το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στηρίζοντας τα νέα υποψήφια στελέχη που επιθυμούν να ενισχύσουν τις γνώσεις τους και να εξελιχθούν επαγγελματικά. Η συνεργασία μεταξύ των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στοχεύει στην εκπαίδευση με υψηλά πρότυπα διδασκαλίας, την ακαδημαϊκή υποστήριξη των φοιτητών και την άμεση σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας, όπως υποστηρίζεται στο euro2day.gr. Με όραμα την παροχή απεριόριστης πρόσβασης σε επιστημονική πληροφόρηση και γνώση ο Όμιλος της Epsilon Net και το Epsilon Net College παρέχουν δωρεάν στους σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ των τμημάτων Διοίκησης των Επιχειρήσεων, Λογιστικής και Πληροφορικής, ειδικές άδειες των προϊόντων πληροφορικής του Ομίλου, ώστε να ενισχυθεί το επίπεδο της πρακτική τους εκπαίδευσης και να εξοικειωθούν με τις πραγματικές συνθήκες εργασίας.

Ακόμα, δεύτερη συνεργασία υπέγραψε ο Όμιλος Epsilon Net με την Eurobank με  σκοπό τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών κατά το ψηφιακό μετασχηματισμό τους. Η Epsilon Net στηρίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη διαδικασία διασύνδεσής με την πλατφόρμα myDATA της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), που καθίσταται υποχρεωτική από την 1η Ιουλίου 2021. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η συνεργασία με τη Eurobank για τη διασύνδεση επιχειρήσεων με το myDATA της ΑΑΔΕ, μέσω των προϊόντων ηλεκτρονικής τιμολόγησης της σειράς Epsilon Smart, τα οποία οι πελάτες της Eurobank, θα μπορούν να προμηθεύονται με προνομιακούς όρους. Η συμφωνία εξασφαλίζει, μεταξύ άλλων, δυνατότητα OnLine επικοινωνίας, με το λογιστικό γραφείο των επιχειρήσεων και πρόσβαση σε αναβαθμισμένες υπηρεσίες ενημέρωσης και υποστήριξης σε θέματα νομοθετικής συμμόρφωσης και τεχνολογικής καινοτομίας, όπως γνωστοποιεί το newmoney.gr.

Η Intracom Defence (IDE) επεκτείνει τη συνεργασία της με τη γερμανική Diehl Defence, με την ανάληψη νέων εργασιών που αφορούν στην παραγωγή κρίσιμων ηλεκτρονικών υποσυστημάτων της οικογένειας πυραύλων αέρος-αέρος και επιφανείας-αέρος IRIS-T, καθώς και στον σχεδιασμό και παραγωγή σταθμών για την επίγεια υποστήριξή τους. Η IDE σχεδιάζει και παράγει αξιόπιστα και καινοτόμα ηλεκτρονικά συστήματα για πυραυλική και αεροπορική χρήση και πρόσφατα ολοκλήρωσε τις δοκιμές πιστοποίησης του ανασχεδιασμένου και σύγχρονου εξοπλισμού ελέγχων πεδίου των πυραύλων. Η νέα σχεδίαση, προσφέρει μια βελτιστοποιημένη λύση μειωμένου κόστους, με νέες ηλεκτρονικές μονάδες και αυξημένη αξιοπιστία, όπως αναφέρει το newmoney.gr. Σύμφωνα με δήλωση του Διευθύνοντα Συμβούλου της IDE, η επέκταση της συνεργασίας με την Diehl Defence πιστοποιεί όχι μόνο την ανταγωνιστικότητα και το προηγμένο τεχνολογικό επίπεδο της εταιρείας, αλλά επιβεβαιώνει και την πολύτιμη τεχνική και εφοδιαστική υποστήριξη που παρέχει η εταιρεία προς τους βιομηχανικούς της εταίρους και πελάτες, καθώς και προς τις Ελληνικές και διεθνείς Ένοπλες Δυνάμεις

Εκτύπωση
Rate this article:
Δεν υπάρχει αξιολόγηση
287
Ετικέτες:συνεργασίες
blog comments powered by Disqus
LINKED BUSINESS
Σύμβολο της Linked Business

Επισκεφτείτε σήμερα την υπηρεσία B2B Sales Leads για να εντοπίσετε εύκολα και γρήγορα:

  1. Αγορές Ενδιαφέροντος
  2. Δυνητικούς Πελάτες
  3. Στοιχεία Εταιρειών

Μάθετε περισσότερα...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ
Θέλετε πρόσβαση σε συστηματική πληροφόρηση σχετικά με τον παλμό της αγοράς και τα πλέον επικαιροποιημένα market opportunities σε επίπεδο B2B; Αποκτήστε πρόσβαση στο newsletter της Linked Business.

ΕΓΓΡΑΦΗ

OPEN DASHBOARD
RSS