Οι Εξαγορές που Ανακοινώθηκαν τον Ιούνιο – Ιούλιο, 2021
X
Σημαντικές ενημερώσεις από τρίτες πηγές, για το εταιρικό τοπίο και την επιχειρηματική γνώση. Τα συγκεντρώνουμε όλα σε ένα σημείο για εσάς, στην περίπτωση που διέφυγαν της προσοχής σας.
Οι Εξαγορές που Ανακοινώθηκαν τον Ιούνιο – Ιούλιο, 2021
Xanthi Theofanous / Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021 / Κατηγορίες: LB Daily

Οι Εξαγορές που Ανακοινώθηκαν τον Ιούνιο – Ιούλιο, 2021


Την εντυπωσιακή ανάπτυξη της αγοράς των ταχυμεταφορών εντόπισε η οικογένεια Μαρινάκη και αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί στο κλάδο, ανακοινώνοντας τις πρώτες μέρες του Ιουνίου την εξαγορά του πλειοψηφικού ποσοστού της εταιρείας ταχυμεταφορών Courier Center. Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς δημιουργείται ένα νέο γκρουπ εταιριών, στο οποίο έχει οριστεί ως διευθύνων σύμβουλος ο Χρήστος Καλογεράκης, ενώ ο Παναγιώτης Χύτας από την Courier Center μετά τη συμφωνία αναβαθμίζεται σε Γενικό Διευθυντή της εταιρείας. Η εταιρεία που δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά από το 1997 μετά τη εξαγορά θα υποστηρίζεται από επενδυτικά κεφάλαια της οικογένειας Μαρινάκη, συνεργατών και άλλων επενδυτών. Ακόμα σύμφωνα με το capital.gr, ο κύκλος εργασιών της Courier Center το 2019 έφτασε περίπου στα 3,49 εκ. ευρώ, ενώ το κέρδος της χρήσης προ φόρων ανήλθε στα 34.562,96 ευρώ.

Στο τέλος του Μαΐου η Epsilon Net γνωστοποίησε στο επενδυτικό κοινό, την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της μειοψηφίας της θυγατρικής εταιρείας Data Communication. Με την αγορά από δύο νομικά πρόσωπα, η Epsilon Net απέκτησε 750.000 μετοχές, που αντιστοιχούν στο 20% του συνόλου των μετοχών της εταιρείας. Η Epsilon Net απόκτησε 412.500 μετοχές που ανήκουν στο νομικό πρόσωπο Easmuin Holdings LTD και αντιστοιχούν στο 11% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου, έναντι 302.486,25 ευρώ και 337.500 μετοχές που ανήκουν στο νομικό πρόσωπο Delmar Consulting LTD, που αντιστοιχούν στο 9% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Data Communication έναντι ποσού 247.488,75 ευρώ. Το τίμημα για την εξαγορά των 750.000 μετοχών, ανήλθε στο ποσό των 549.975 ευρώ και εξοφλήθηκε κατά την υπογραφή της πώλησης, όπως καταγράφει το newmoney.gr. Επίσης, η Epsilon Net προχώρησε στην εξαγορά του 60% της εταιρείας TECHNOlife Ltd τον Ιούνιο, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα του business software και την παροχή ολοκληρωμένων επιχειρηματικών λύσεων. Όπως επισημαίνει το businessnews.gr, το συνολικό τίμημα για την εξαγορά ανήλθε σε 425 χιλ. ευρώ, ενώ ο ιδρυτής της εταιρίας κ. Κωνσταντίνος Παπούς κατέχει το υπόλοιπο 40%. Οι πωλήσεις για το α’ τετράμηνο του 2021 ανήλθαν σε 241 χιλ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 89 χιλ. ευρώ, τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρίας την ημερομηνία της εξαγοράς ανέρχονται σε 303 χιλ. ευρώ, ενώ έχει σχεδόν μηδενικό δανεισμό.

Η Coca-Cola HBC ανακοίνωσε τη μειοψηφική συμμετοχή της στην ιταλική εταιρεία καφέ Caffè Vergnano, συμφωνία με την οποία η Coca-Cola HBC ενισχύει το χαρτοφυλάκιό της στον καφέ. Η θυγατρική εταιρεία της Coca-Cola HBC, η CC Beverages Holdings II B.V. ανακοίνωσε πως η συμφωνία κατέληξε σε απόκτηση του 30% στο μετοχικό κεφάλαιο της ιταλικής εταιρείας καφέ Casa Del Caffè Vergnano SpA. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το β’ εξάμηνο του 2021, ενώ η Coca-Cola HBC και η Caffè Vergnano θα συνάψουν συμφωνία αποκλειστικής διανομής για τα προϊόντα της Caffè Vergnano στις περιοχές που δραστηριοποιείται η Coca-Cola HBC εκτός Ιταλίας, άρα δυνητικά και στην Ελλάδα, αλλά περισσότερα για το χρονοδιάγραμμα θα γνωστοποιηθούν μετά τη συναλλαγή. Η Caffè Vergnano, μια από τις παλαιότερες εταιρείες επεξεργασίας και καβουρδισμένου καφέ στην Ιταλία το 2020 πούλησε περίπου 7.000 τόνους καφέ σε περισσότερες από 90 χώρες παγκοσμίως. Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr γίνεται γνωστό πως η CCH Holdings θα εκπροσωπείται στο Διοικητικό Συμβούλιο της Caffè Vergnano και θα έχει τα δικαιώματα λήψης αποφάσεων που απορρέουν από τη μειοψηφική συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της ιταλικής εταιρείας.

Στις αρχές του Ιουλίου η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ γνωστοποίησε την εξαγορά του 100% των μετοχών του ομίλου ΗΡΩΝ από τους ομίλους Engie και Qatar Petroleum, ενώ για την ολοκλήρωσή της θα χρειαστεί η έγκριση των αρμόδιων αρχών και συγκεκριμένα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Όπως επισημαίνει το businessdaily.gr η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με την εξαγορά αυτή στοχεύει στη διεύρυνση των οικονομικών της μεγεθών και την ενίσχυση της ηγετικής της παρουσίας στο χώρο της ενέργειας με στόχο την επιτάχυνση της μετάβασης σε ένα μέλλον με λιγότερο άνθρακα και την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών και προϊόντων ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου. O Όμιλος ΗΡΩΝ είναι ένας από τους κορυφαίους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου με περισσότερους από 270.000 πελάτες, ενώ κατά την χρήση του 2020 ο κύκλος εργασιών του ανήλθε σε περίπου 537 εκ. ευρώ σύμφωνα με στοιχεία της naftemporiki.gr.

Στα μέσα του Ιουλιού έγινε γνωστό πως το 42,30% της ΕΛΛΑΚΤΩΡ θα περάσει στα χέρια της ολλανδικής Reggeborgh Invest B.V. μετά την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 120,5 εκ. ευρώ. Σύμφωνα με δημοσίευμα του cnn.gr μετά την ΑΜΚ το ποσοστό της ΕΛΛΑΚΤΩΡ που θα κατέχει η Reggeborgh από 27,34% θα ανέλθει σε 42,30%. Επιπλέον, μετά την ΑΜΚ το ποσοστό της ΕΛΛΑΚΤΩΡ που θα κατέχει η Greenhill Investments Limited θα υποχωρήσει από 25,58% στο 20,32%, το ποσοστό που θα κατέχει η ATLAS N.V. από 9,80% θα ανέλθει στο 7,78% και το ποσοστό των Λοιπών Μετόχων από 37,28% θα μειωθεί στο 29,60%.

Εκτύπωση
Rate this article:
5.0
525
Ετικέτες:εξαγορές
blog comments powered by Disqus
LINKED BUSINESS
Σύμβολο της Linked Business

Επισκεφτείτε σήμερα την υπηρεσία B2B Sales Leads για να εντοπίσετε εύκολα και γρήγορα:

  1. Αγορές Ενδιαφέροντος
  2. Δυνητικούς Πελάτες
  3. Στοιχεία Εταιρειών

Μάθετε περισσότερα...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ
Θέλετε πρόσβαση σε συστηματική πληροφόρηση σχετικά με τον παλμό της αγοράς και τα πλέον επικαιροποιημένα market opportunities σε επίπεδο B2B; Αποκτήστε πρόσβαση στο newsletter της Linked Business.

ΕΓΓΡΑΦΗ

OPEN DASHBOARD
RSS