Οι Εξαγορές του Αυγούστου, 2021
X
Σημαντικές ενημερώσεις από τρίτες πηγές, για το εταιρικό τοπίο και την επιχειρηματική γνώση. Τα συγκεντρώνουμε όλα σε ένα σημείο για εσάς, στην περίπτωση που διέφυγαν της προσοχής σας.
Οι Εξαγορές του Αυγούστου, 2021
Xanthi Theofanous / Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021 / Κατηγορίες: LB Daily

Οι Εξαγορές του Αυγούστου, 2021


Στις αρχές του προηγούμενου μήνα η Howden Matrix, ανακοίνωσε την εξαγορά της ελληνικής ΑΤS Insurance Agents – Ανώνυμος Εταιρία Ασφαλιστικής Πρακτόρευσης, που δραστηριοποιείται στην Κρήτη. Με την εξαγορά ο Όμιλος Ηowden Matrix προχώρα στη διεύρυνση των δραστηριοτήτων του στην ευρύτερη γεωγραφική ζώνη και σε τομείς όπως ο τουρισμός, οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας και οι αγροτικές εργασίες. Με τη συμφωνία η ΑΤS Insurance περνα στην ιδιοκτησία της Howden Agents, θυγατρική πρακτορειακή του Ομίλου Howden Matrix. Όπως σημειώνει το businessnews.gr, η εξαγορά της ΑΤS Insurance Agents από την Howden Matrix έρχεται τρίτη κατά σειρά μετά την εξαγορά της θυγατρικής μεσιτικής της Τράπεζας Πειραιώς και την εξαγορά της A+ Agents, επεκτατικές κινήσεις που στοχεύουν όχι μόνο στη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου του Ομίλου, αλλά και στην επίτευξη νέων φιλόδοξων στόχων. 

Το 20% της ‘’Γενικές Μεταφορές Αθηναϊκή Α.Ε.’’ εξαγόρασε η FDL Group, με σκοπό την αξιοποίηση του επαρχιακού δικτύου της Αθηναϊκής, αλλά και την ισχυρή παρουσία της στα Logistics ένδυσης και υπόδησης. Σύμφωνα με πληροφορίες της naftemporiki.gr το τίμημα της εξαγοράς ανήλθε στα 300.000 ευρώ. 

Στα μέσα του Αυγούστου ανακοινώθηκε η εξαγορά της εταιρείας εμφιάλωσης της Coca Cola στην Αίγυπτο από την Coca Cola HBC. Τα οφέλη από την κίνηση αυτή είναι πολλά, καθώς η αγορά της Αιγύπτου είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά μη αλκοολούχων ποτών στην Αφρική σε όρους όγκου και μαζί με την αγορά της Νιγηρίας, καλύπτουν το 25% του πληθυσμού της ηπείρου. Ακόμα, με την εξαγορά δίνεται η ευκαιρία στην Coca Cola HBC να μεταβεί σε μία αναπτυσσόμενη αγορά μέσω της εμπειρίας της και του χαρτοφυλακίου των brands της και να διευρύνει την έκθεση της σε αγορές με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Σύμφωνα με το newmoney.gr το τίμημα της εξαγοράς έφτασε τα 427 εκ. δολ. Και αφορά το 94,7% της εταιρείας, όπου κατείχαν έως τώρα η The Coca Cola Co., η MAC Beverages Ltd και κάποιοι μικρομέτοχοι. 

Στην εξαγορά της WIND Ελλάς από την United Group, συμφώνησαν η μητρική εταιρεία της πρώτης, Crystal Almond Holdings Limited, με τη δεύτερη. Η συμφωνία έρχεται λίγο καιρό μετά την εξαγορά της NOVA από την United Group, δημιουργώντας σημαντική ανακατάταξη στον εγχώριο ανταγωνισμό στην αγορά των τηλεπικοινωνιών, ενώ φαίνεται πως με τις εξαγορές αυτές η United Group θα αποτελέσει μεγάλο παίκτη στις τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα και έτι οι δυναμικές των εταιρειών του κλάδου αλλά και τα μερίδια αγοράς θα μετατοπιστούν σημαντικά. Το αντίτιμο για την WIND Ελλάς υπολογίζεται περίπου στο 1 δισ. ευρώ, όπως επισημαίνει το newmoney.gr

Εκτύπωση
Rate this article:
Δεν υπάρχει αξιολόγηση
434
Ετικέτες:εξαγορές
blog comments powered by Disqus
LINKED BUSINESS
Σύμβολο της Linked Business

Επισκεφτείτε σήμερα την υπηρεσία B2B Sales Leads για να εντοπίσετε εύκολα και γρήγορα:

  1. Αγορές Ενδιαφέροντος
  2. Δυνητικούς Πελάτες
  3. Στοιχεία Εταιρειών

Μάθετε περισσότερα...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ
Θέλετε πρόσβαση σε συστηματική πληροφόρηση σχετικά με τον παλμό της αγοράς και τα πλέον επικαιροποιημένα market opportunities σε επίπεδο B2B; Αποκτήστε πρόσβαση στο newsletter της Linked Business.

ΕΓΓΡΑΦΗ

OPEN DASHBOARD
RSS