Εξαγορές Φεβρουαρίου, 2022
X

Ροή Επιλεγμένων Ειδήσεων από τις Ελληνικές Επιχειρήσεις | LB Daily

Σημαντική αρθρογραφία από το επιχειρηματικό τοπίο. Τα συγκεντρώνουμε όλα σε ένα σημείο για εσάς, στην περίπτωση που διέφυγαν της προσοχής σας.

 
Εξαγορές Φεβρουαρίου, 2022
Xanthi Theofanous / Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2022 / Κατηγορίες: LB Daily

Εξαγορές Φεβρουαρίου, 2022


Το δεύτερο μήνα του έτους εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής από το CVC Capital Partners SICAV FIS S.A.. Η Εθνική Ασφαλιστική παρέχει υπηρεσίες ασφάλισης ζωής και ζημιών, υπηρεσίες διανομής ασφαλιστικών προϊόντων και αντασφάλισης στην Κύπρο, την Ελλάδα και τη Ρουμανία, ενώ το fund CVC και οι θυγατρικές του διαχειρίζονται επενδυτικά κεφάλαια και πλατφόρμες. Το CVC ελέγχει διάφορες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένου του Ομίλου Hellenic Healthcare Group (HHG), ο οποίος παρέχει ιδιωτικές υπηρεσίες νοσοκομειακής περίθαλψης στην Κύπρο και την Ελλάδα. Η Επιτροπή προκειμένου να εγκρίνει τη συναλλαγή, διερεύνησε τη παρακώλυση του ανταγωνισμού στις ιδιωτικές υπηρεσίες ασφάλισης υγείας στην Ελλάδα και στις ιδιωτικές νοσοκομειακές υπηρεσίες στην περιφέρεια Αττικής και συμπέρανε πως η Εθνική Ασφαλιστική δεν θα διέθετε επαρκή ισχύ στην αγορά για να αποκλείσει τα ανταγωνιστικά της HHG νοσοκομεία και ότι η HHG δεν θα είχε οικονομικό κίνητρο για να αποκλείσει τις ασφαλιστικές εταιρείες που ανταγωνίζονται την Εθνική Ασφαλιστική (businessnews.gr). 

Ο ασφαλιστικός Όμιλος ΝΝ προέβη σε εξαγορά των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Metlife στην Ελλάδα μετά από τις εγκρίσεις των αρμόδιων Εποπτικών Αρχών και της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η απόκτηση αυτή ενισχύει περαιτέρω τη θέση της ΝΝ στην ελληνική αγορά και αναμένεται να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη εταιρεία στον ασφαλιστικό κλάδο. Σύμφωνα με το capital.gr, η Metlife θα προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες ανάπτυξης και θα εμπλουτίσει τις δυνατότητες διανομής της NN. Ακόμα, η ενσωμάτωση της Metlife στην ΝΝ Hellas θα εστιάσει στους ασφαλισμένους και την ελληνική κοινωνία με οδηγό τις αξίες "Νοιαζόμαστε, Είμαστε Ξεκάθαροι, Δεσμευόμαστε". 

Ο Όμιλος SoftOne Technologies ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι απέκτησε το 100% της Regate, ηγέτιδα εταιρεία στο χώρο των λύσεων φορητής τεχνολογίας για επιχειρήσεις (enterprise mobility) με πελατολόγιο που ξεπερνά τις 300 επιχειρήσεις. Ο Όμιλος SoftOne που έχει ηγετική δύναμη στην αγορά του επιχειρηματικού λογισμικού στην Ελλάδα, προχώρησε σε αυτή την εξαγορά για να διευρύνει το χαρτοφυλάκιο των λύσεων που προσφέρει, με σκοπό να ενισχύσει τη θέση του στην αγορά των λύσεων enterprise mobility (newmoney.gr). 

Την ελληνική startup Accusonus εξαγόρασε η Meta τον προηγούμενο μήνα. Η Accusonus, εταιρεία που αναπτύσσει προϊόντα Machine Learning στην αγορά λογισμικού επεξεργασίας ήχου, πλέον έχει εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους προμηθευτές προϊόντων λογισμικού για την επισκευή ήχου και την παραγωγή μουσικής και βρίσκεται στην Πάτρα. Όπως δημοσιεύεται στο newmoney.gr, μετά τις υπογραφές για την εξαγορά, η Accusonus κατάφερε να πείσει την Meta να παραμείνουν τα γραφεία της εταιρείας στην Ελλάδα, ενώ βάσει του νέου εταιρικού σχήματος θα προσληφθούν 10.000 μηχανικοί από την Ευρώπη, οπού θα αποφασιστεί αργότερα σε ποια χώρα θα εγκατασταθούν. 

Την επίσης ελληνική startup Pollfish εξαγόρασε η αμερικανική Prodege, όπως ανακοίνωσε το “Piraeus JEREMIE Technology Catalyst Fund” (PJ Tech Catalyst Fund) που ήλεγχε την εταιρεία και στο οποίο βασικός επενδυτής είναι η Τράπεζα Πειραιώς. Όσον αφορά την Pollfish, ιδρύθηκε το 2013 και μέσω των υπηρεσιών της επιτρέπει σε μικρές και μεγάλες εταιρείες να συνδέονται με τους καταναλωτές διεθνώς, παρέχοντας υπηρεσίες έρευνας αγοράς. Η Prodege μεγάλη αμερικανική εταιρεία διαδικτυακού μάρκετινγκ, δημοσκοπήσεων και έρευνας αγοράς. Μέσω της δυναμικής πλατφόρμας της, μεγάλες εταιρείες καταναλωτικών προϊόντων και διαφημιστικές εταιρείες μπορούν να αντλούν διάφορα στοιχεία για τους καταναλωτές έτσι ώστε να δημιουργούν στοχευμένες δράσεις μάρκετινγκ και να σχεδιάζουν καταναλωτικά προϊόντα κατάλληλα για το κοινό τους (businessnews.gr). 

Η αμερικάνικη πολυεθνική εταιρεία ημιαγωγών, Intel, με στόχο την περεταίρω ενίσχυση της παραγωγικής της ικανότητας εν μέσω αυξανόμενης ζήτησης συμφώνησε για την εξαγορά της ισραηλινής εταιρείας μικροτσίπ Tower Semiconductor. Σύμφωνα με είδηση του sofokleousin.gr, το τίμημα της εξαγοράς ανήλθε σε 5,4 δισ. δολάρια. Η Tower Semiconductor θα παραμείνει ανεξάρτητη μέχρι να ολοκληρωθεί η συμφωνία ενώ μετά την ολοκλήρωση της θα ενσωματωθεί στην Intel Foundry Services (IFS), την οποία ίδρυσε η Intel πριν από ένα χρόνο επιχειρώντας να καλύψει της αυξανόμενης παγκόσμιας ζήτησης μικροτσίπ.  

Με σκοπό την επέκταση του PlayStation σε ένα ευρύτερο κοινό, ο ιαπωνικός τεχνολογικός κολοσσός Sony εξαγόρασε τα στούντιο παραγωγής παιχνιδιών Bungie. Όπως υποστηρίζουν πληροφορίες του newmoney.gr, η Sony, μένοντας πίσω μετά την εξαγορά της Activision από τη Microsoft η οποία πιθανόν θα έφερνε πολλούς τίτλους videogames στο Xbox, αποφάσισε να εξαγοράσει την Bungie που έχει λανσάρει τα εμβληματικά Destiny και Halo, τα οποία έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εμβέλεια του Xbox. Η Sony ανακοίνωσε την εξαγορά έναντι 3,6 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το BBC. 

Η εταιρεία του Ομίλου Fourlis, Trade Estates, προχώρησε στην ολοκλήρωση της συναλλαγής για την αγορά της εταιρείας ΚΤΗΜΑΤΟΔΟΜΗ, ιδιοκτήτριας και διαχειρίστριας του εμπορικού πάρκου FLORIDA 1 στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr, το συνολικό τίμημα για την απόκτηση του 100% των μετοχών της εταιρείας ΚΤΗΜΑΤΟΔΟΜΗ ανήλθε σε 35.960.509 ευρώ. 

Την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού αναμένει η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Μασούτης για την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 50% της συνεταιριστικής αλυσίδας ΣΥΝΚΑ Κρήτης Υπεραγορές. Με το νέο εταιρικό σχήμα η Μασούτης θα εξασφαλίσει πρόσβαση στη λιανεμπορική αγορά όχι μόνο της Κρήτης, αλλά και άλλων νησιών. Ο Συνεταιρισμός το 2014 είχε εξαγοράσει την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Βιδάλης και προχώρησε σε σημαντική επένδυση επέκτασης και εκτός Κρήτης (Τήνο, Πάρο, Κάλυμνο, Χίο, Σαντορίνη, Σύρο, Μήλο και Νάξο). Ακόμα, το 2020 ανακοίνωσε περαιτέρω ενίσχυση του δικτύου του, προσθέτοντας σε αυτό 19 καταστήματα στο νησί της Κέρκυρας, μετά την εξαγορά της τοπικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ, Δήμητρα Μαρκάτο (sofokleousin.gr). 

Εκτύπωση
Rate this article:
Δεν υπάρχει αξιολόγηση
555
blog comments powered by Disqus
LINKED BUSINESS
Σύμβολο της Linked Business

Η πλατφόρμα Linked Business παρέχει όλα τα εργαλεία για να αποκρυπτογραφήσετε την αγορά σας!

Ψάχνετε για επιχειρήσεις σε μια οδό; Σε ένα οικοδομικό τετράγωνο; Ψάχνετε για επιχειρήσεις σε όλη την επικράτεια; Σας ενδιαφέρει μια συγκεκριμένη δραστηριότητα ή ένας ολόκληρος κλάδος; Οι απαντήσεις σας βρίσκονται μέσα στην Linked Business!

Μάθετε περισσότερα...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έχετε κάποια απορία σχετικά με τη λειτουργία και τις χρήσεις της πλατφόρμας; Ζητήστε πληροφορίες στα:

 

Θέλετε πρόσβαση σε συστηματική πληροφόρηση σχετικά με τον παλμό της αγοράς και τα πλέον επικαιροποιημένα market opportunities σε επίπεδο B2B; Αποκτήστε πρόσβαση στο newsletter της Linked Business.

  ΕΓΓΡΑΦΗ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η Linked Business συμμετέχει στο πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας