2021-acquisitions-20210225
X
Σημαντικές ενημερώσεις από τρίτες πηγές, για το εταιρικό τοπίο και την επιχειρηματική γνώση. Τα συγκεντρώνουμε όλα σε ένα σημείο για εσάς, στην περίπτωση που διέφυγαν της προσοχής σας.
Xanthi Theofanous / Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 / Κατηγορίες: LB Daily

Οι Εξαγορές που Πραγματοποιήθηκαν τον Φεβρουάριο, 2021


Σε εξαγορές προέβησαν πολλές εταιρείες τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου τόσο στον ελληνικό όσο και στον διεθνή χώρο. Η εταιρεία Inform Π. Λύκος Α.Ε. ανακοίνωσε την εξαγορά του του πλειοψηφικού ποσοστού (56,5%) του μετοχικού κεφαλαίου της Κυπριακής εταιρείας CLOUDFIN LTD και απέκτησε τον έλεγχο. Το τίμημα της εξαγοράς ανήλθε στο 1 εκ. ευρώ ενώ η στρατηγική κίνηση αυτή έγινε με σκοπό την παροχή βελτιωμένων υπηρεσιών στους πελάτες της εταιρείας. Εκτός από την αυτοματοποίηση κάποιων βασικών λειτουργιών της η Inform Π. Λύκος θα έχει την δυνατότητα μέσω της νέας επένδυσης να παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης εγγράφων και προϊόντα αναγνώρισης εγγράφων για συγκεκριμένες διαδικασίες, σύμφωνα με είδηση του newmoney.gr.

Η Uber θέλοντας να αναπτύξει τις δραστηριότητές της εξαγόρασε την της Drizly, νεοφυής εταιρεία παράδοσης αλκοολούχων ποτών ενώ το τίμημα ανήλθε στο 1,1 δις δολάρια. Όπως καταγράφει το newmoney.gr, η συμφωνία μεταξύ των εταιρειών περιλαμβάνει ότι οι μέτοχοι της Drizly θα λάβουν μετοχές της Uber, ενώ σε μετρητά θα καταβληθεί λιγότερο από το 10% του τιμήματος. Μετά την μεγάλη εξαγορά της εφαρμογής παράδοσης φαγητού Postmates, η Uber συνεχίζει να επεκτείνεται με δεύτερη μεγάλη εξαγορά, της εταιρείας Drizly.

Πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι η ιαπωνική Renesas Electronics Corporation εξαγόρασε την αμερικάνικη έως τώρα εταιρεία ημιαγωγών Dialog Semiconductor PLC που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με δημοσίευμα στο capital.gr η μετοχή της Dialog κατάφερε να ενδυναμωθεί κατά 17%, στα 65,68 ευρώ, ενώ η μετοχή της Renesas υποχώρησε 6,9% στο Τόκιο. Ακόμα, όπως το Bloomberg κάνει γνωστό η σύναψη συμφωνιών που περιλαμβάνουν επιχειρήσεις ημιαγωγών, υπέρ-διπλασιάστηκαν στα 144 δις δολάρια το 2021, σε σχέση με το 2020.

Η δυναμική που απέκτησαν, εν μέσω πανδημίας, οι ηλεκτρονικές αγορές επιβεβαιώνεται με ακόμη μια εξαγορά που γνωστοποιήθηκε πρόσφατα και αφορά αυτήν από τον  Όμιλο Boohoo plc, ο οποίος εξαγόρασε τα bands του χρεοκοπημένου πλέον Όμιλου Arcadia. Ο βρετανικός Όμιλος ηλεκτρονικού εμπορίου μόδας εκτός από την εξαγορά του Debenhams λίγο καιρό πριν, συμφώνησε και εκείνη των Dorothy Perkins, Burton και Wallis έναντι περίπου 25 εκ. λιρών (34 εκ. δολάρια) ενώ θα δώσει επιπλέον 8 εκ. λίρες για στοκ εμπόρευμα. Η Boohoo Group plc με αυτή την κίνηση αποβλέπει στην αύξηση του μεριδίου αγοράς της και την διεύρυνση του πελατειακού της κοινού, όπως αναφέρει το capital.gr.

Την μονάδα ειδικών συστατικών της ελβετικής Lonza Group εξαγόρασαν μετά από συμφωνία οι Bain Capital και Cinven Group. Το τίμημα της εξαγοράς ανήλθε στα 4,2 δις ελβετικά φράγκα (4,67 δις δολάρια) ενώ μέσω της πώλησης, όπως καταγράφει το capital.gr, η Lonza επικεντρώνεται στην ενίσχυση της θέσης της στην αγορά ως κορυφαία εταιρεία στον κλάδο της υγείας, και επιταχύνει μέσω των ταμειακών ροών τις στρατηγικές της προτεραιότητες.

Η γερμανική εταιρεία χημικών Lanxess ανακοίνωσε την εξαγορά της αμερικάνικης εταιρείας χημικών Emerald Kalama Chemical το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου, ενώ το τίμημα του συνόλου των μετοχών της έφτασε τα 1,08 δις δολάρια. Οι πωλήσεις του προηγούμενου έτους της Emerald άγγιξαν τα 425 εκ. δολάρια και απασχολεί σχεδόν 500 υπαλλήλους ενώ, σύμφωνα με το capital.gr η Lanxess δήλωσε ότι η υφιστάμενη ρευστότητα θα χρηματοδοτήσει την εξαγορά.

Εκτύπωση
Rate this article:
5.0
488
Ετικέτες:εξαγορές
blog comments powered by Disqus
LINKED BUSINESS
Σύμβολο της Linked Business

Επισκεφτείτε σήμερα την υπηρεσία B2B Sales Leads για να εντοπίσετε εύκολα και γρήγορα:

  1. Αγορές Ενδιαφέροντος
  2. Δυνητικούς Πελάτες
  3. Στοιχεία Εταιρειών

Μάθετε περισσότερα...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ
Θέλετε πρόσβαση σε συστηματική πληροφόρηση σχετικά με τον παλμό της αγοράς και τα πλέον επικαιροποιημένα market opportunities σε επίπεδο B2B; Αποκτήστε πρόσβαση στο newsletter της Linked Business.

ΕΓΓΡΑΦΗ

OPEN DASHBOARD
RSS