Οι Εξαγορές που Πραγματοποιήθηκαν τον Απρίλιο, 2021
X
Σημαντικές ενημερώσεις από τρίτες πηγές, για το εταιρικό τοπίο και την επιχειρηματική γνώση. Τα συγκεντρώνουμε όλα σε ένα σημείο για εσάς, στην περίπτωση που διέφυγαν της προσοχής σας.
Xanthi Theofanous / Δευτέρα, 24 Μαΐου 2021 / Κατηγορίες: LB Daily

Οι Εξαγορές που Πραγματοποιήθηκαν τον Απρίλιο, 2021


Τις πρώτες μέρες του Απρίλη ανακοινώθηκε η εξαγορά της ελληνικής εταιρείας Enartia στη βέλγικη εταιρεία team.blue. Είδηση της naftemporiki.gr αναφέρει πως η εξαγορά δε θα φέρει καμία αλλαγή στη διοίκηση και το προσωπικό της Enartia. Οι συνιδρυτές της Enartia, Φραγκούλης Μαούνης, Δημήτρης Ανθουλάκης και Αγγέλα Ανθουλάκη δηλώνουν ενθουσιασμένοι με την ένταξη της εταιρείας στον Όμιλο team.blue και προσβλέπουν στην εξέλιξη της εταιρείας μέσω της εξαγοράς. Η Enartia ξεκίνησε το 2004 με την ίδρυση του Papaki και ένα χρόνο μετά ίδρυσε και τη Top.Host. Σήμερα η εταιρεία παρέχει πλήρεις υπηρεσίες διαδικτύου, έχει βραβευτεί επανειλημμένως για την ποιότητα των υπηρεσιών της και τα τελευταία δύο χρόνια έχει κατοχυρώσει πάνω από τα μισά domain names στην Ελλάδα.

Τον προηγούμενο μήνα έγινε γνωστό πως η Axa Ασφαλιστική Α.Ε. εξαγοράστηκε από την Assicurazioni Generali - Societa per Azioni, αποκτώντας η δεύτερη το 99,9% του μετοχικού κεφαλαίου της πρώτης εταιρείας. Η εξαγορά, βάσει της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αφορά την αγορά παροχής ασφαλίσεων κατά κινδύνων ζωής και κινδύνων ζημιών, όπως και αντασφαλιστικών υπηρεσιών. Ακόμα, αφορά υποαγορές των ασφαλίσεων κινδύνων για μεταφερόμενα εμπορεύματα, πυρκαγιές και λοιπές ζημιές αγαθών, όπως σημειώνει το protothema.gr.

Η PFC Premier Finance Corporation LTD, θυγατρική της Τεχνική Ολυμπιακή Α.Ε., συμφώνησε να εξαγοράσει το 50% της Mount Street Hellas Holdco Limited από την ιρλανδική Mount Street Hellas Investments Limited. Η Τεχνική Ολυμπιακή ενημέρωσε το επενδυτικό της κοινό ότι μετά την εξαγορά ανήκουν στην εταιρεία η MOUNT STREET HELLAS ADVISORY LIMITED, ιρλανδική εταιρεία με υποκατάστημα στην Ελλάδα και η MOUNT STREET HELLAS S.A.M.R.L.C, ελληνική μονοπρόσωπη ανώνυμος εταιρεία αδειοδοτημένη για την διαχείριση απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις. Όπως δημοσιεύει το newmoney.gr, το τίμημα της εξαγοράς ανήλθε σε 450.000 ευρώ ενώ η εξαγορά τελεί υπό την έγκριση των αρμοδίων εποπτικών αρχών της Τράπεζα της Ελλάδος.

Στο χώρο της τεχνητής νοημοσύνης και την υγειονομική περίθαλψη επενδύει η Microsoft εξαγοράζοντας τη Nuance Communications, εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης και ομιλίας. Η συμφωνία αυτή σηματοδοτεί το μεγαλύτερο deal της Microsoft μετά την εξαγορά της LinkedIn, έναντι 24 δισ. το 2016. Όπως ανακοίνωσε η Microsoft το τίμημα για τη συμφωνία φτάνει τα 19,7 δισ. δολάρια σε μετρητά και αναμένεται πως θα επιφέρει μικρή μείωση στα κέρδη του έτους που ξεκινά την 1η Ιουλίου, ενώ αναμένεται και επαναφορά των κερδών το επόμενο έτος. Σύμφωνα με το newmoney.gr, η Microsoft μέσω αυτής της εξαγοράς επιχειρεί να εισχωρήσει στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, πουλώντας λογισμικό cloud σε νοσοκομεία και γιατρούς. Καθώς το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης βελτιώνεται στην ανάλυση της γλώσσας και στην πρόβλεψη ιατρικών αναγκών, η Nuance και η Microsoft επιδιώκουν να αναπτύξουν τεχνολογία που θα αναζητά συγκεκριμένες λέξεις σε αρχεία υγείας για να κάνει καλύτερες προτάσεις στους γιατρούς για τη φροντίδα των ασθενών.

Η μεγαλύτερη νορβηγική τράπεζα DNB ανακοίνωσε τον Απρίλιο πως θα εξαγοράσει τη νορβηγική διαδικτυακή τράπεζα Sbanken, έναντι 11,1 δισ. κορόνων (1,3 δισ. δολαρίων), ενώ σε προσφορά προτάθηκε η DNB να πληρώσει 103,85 κορόνες για κάθε μετοχή της Sbanken. Πληροφορίες του capital.gr αναφέρουν πως η συμφωνία αυτή θα ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της DNB στη λιανική, τραπεζική και τοπική αγορά.

Η Webster Bank, αμερικανική εμπορική τράπεζα, συμφώνησε στην εξαγορά της περιφερειακής τράπεζας Sterling Bancorp , ενώ το τίμημα ανέρχεται στα 5,14 δισ. δολάρια. Με την εξαγορά, οι επενδυτές της Sterling θα λάβουν 0,463 μετοχές της Webster για κάθε μια που κατέχουν και αυτό αποτιμά τις μετοχές της Sterling στα 26,56 δολάρια. Σύμφωνα με το capital.gr, οι περιφερειακές τράπεζες στην Αμερική συγχωνεύονται λόγω των πιέσεων από τα χαμηλά επιτόκια, την ισχυρή ζήτηση δανείων και την ανάγκη να αυξήσουν τις δαπάνες τεχνολογίας για να συναγωνιστούν τις μεγαλύτερες του κλάδου. Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας η Webster Bank θα έχει 63 δισ. δολάρια σε assets και 52 δισ. δολάρια σε καταθέσεις.

Εκτύπωση
Rate this article:
Δεν υπάρχει αξιολόγηση
1111
Ετικέτες:εξαγορές
blog comments powered by Disqus
LINKED BUSINESS
Σύμβολο της Linked Business

Επισκεφτείτε σήμερα την υπηρεσία B2B Sales Leads για να εντοπίσετε εύκολα και γρήγορα:

  1. Αγορές Ενδιαφέροντος
  2. Δυνητικούς Πελάτες
  3. Στοιχεία Εταιρειών

Μάθετε περισσότερα...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ
Θέλετε πρόσβαση σε συστηματική πληροφόρηση σχετικά με τον παλμό της αγοράς και τα πλέον επικαιροποιημένα market opportunities σε επίπεδο B2B; Αποκτήστε πρόσβαση στο newsletter της Linked Business.

ΕΓΓΡΑΦΗ

OPEN DASHBOARD
RSS