corporate-results-fmcg-17122020
X
Σημαντικές ενημερώσεις από τρίτες πηγές, για το εταιρικό τοπίο και την επιχειρηματική γνώση. Τα συγκεντρώνουμε όλα σε ένα σημείο για εσάς, στην περίπτωση που διέφυγαν της προσοχής σας.
Οικονομικά Στοιχεία FMCG Εταιρειών - Έκδοση 17/12/2020
Xanthi Theofanous / Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020 / Κατηγορίες: LB Daily

Οικονομικά Στοιχεία FMCG Εταιρειών - Έκδοση 17/12/2020


Η Διοίκηση της Αρτοβιομηχανίας Καραμολέγκος Α.Ε. για όλο το εννεάμηνο του 2020 μεριμνά, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώνονται στο capital.gr από την εταιρεία, για την απρόσκοπτη λειτουργία της εταιρείας, την προστασία του προσωπικού και τον περιορισμό των συνεπειών της πανδημίας λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα και παρακολουθώντας τις εξελίξεις των ενδεδειγμένων πολιτικών. Όσον αφορά, τα κέρδη EBITDA της ελληνικής εταιρείας αρτοσκευασμάτων αυξήθηκαν κατά 44,83% κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Τα κέρδη EBT αυξήθηκαν σε απόλυτο μέγεθος σε 1.950 εκ. ευρώ, έναντι ζημιών 80 χιλ. το εννεάμηνο του 2019. Σε επίπεδο Ομίλου τα κέρδη EBITDA, επίσης, αυξήθηκαν κατά 18,37% και τα EBT διαμορφώθηκαν σε 155 χιλ. ευρώ, έναντι ζημιών 604 χιλ. την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Ακόμα, η Karamolegos Bakery Romania S.A., θυγατρική της Καραμολέγκος, συνεχίζει την θετική της πορεία όλο το εννεάμηνο του έτους και δεν δείχνει να επηρεάζεται από την πανδημία ενώ αντίθετα η Απολλώνιον A.B.E.E. παρουσιάζει πτώση τόσο στον κύκλο εργασιών (18,19%) όσο και στα EBITDA (55,32%).

Ο Όμιλος Νίκας παρουσιάζει σημαντική αύξηση στις συνολικές καθαρές πωλήσεις, κατά 20,1%, τους εννέα πρώτους μήνες του 2020. Οι καθαρές πωλήσεις ανήλθαν σε 42,675 εκ. ευρώ, έναντι 35,522 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2019, όπως επισημαίνεται στο newmoney.gr. Τα κέρδη EBT του Ομίλου βελτιώθηκαν κατά 1,603 εκ. ευρώ ενώ τα EBITDA κατά 1,456 εκ. ευρώ, σε σχέση με το 2019. Η Νίκας, επίσης, μέσα στο εννεάμηνο του 2020 ενίσχυσε το μερίδιο της στην συνολική αγορά των αλλαντικών από 18,8% το εννεάμηνο του 2019 σε 21,4% το εννεάμηνο του 2020. Η μεγάλη αύξηση των πωλήσεων στο οργανωμένο λιανεμπόριο ξεπέρασε την σημαντική πτώση των πωλήσεων στα καταστήματα εστίασης και τουρισμού που δραστηριοποιείται ο Όμιλος, με αποτέλεσμα να μείνει ανεπηρέαστος από τις συνέπειες της πανδημίας.

Αύξηση στα οικονομικά της μεγέθη παρουσίασε και η εταιρεία Μύλοι Κεπένου κατά το γ’ τρίμηνο του έτους αλλά και το εννεάμηνο. Στο capital.gr δημοσιεύονται τα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 3,71% για το εννεάμηνο και να ανέρχονται στα 25,74 εκ. ευρώ, έναντι 24,82 εκ. το ίδιο διάστημα του 2019. Τα κέρδη EBT για τους εννέα μήνες του έτους αγγίζουν τα 1,47 εκ. και τα EBITDA τα 2,19 εκ., έναντι 1,86 εκ. και 2,53 εκ. αντίστοιχα το εννεάμηνο του 2019. Η ελληνική εταιρεία αλευροβιομηχανίας φροντίζει συνεχώς για την εύρυθμη λειτουργία της ακολουθώντας τα σχετικά μέτρα για την αντιμετώπιση της COVID και υποστηρίζει πως δεν θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις στα χρηματοοικονομικά της μεγέθη το 2020.

Από την άλλη, οι Μύλοι Λούλη Α.Ε. παρουσίασαν μειωμένα αποτελέσματα σε επίπεδο Ομίλου και Εταιρείας τόσο για το γ’ τρίμηνο όσο και για το εννεάμηνο του 2020. Οι κατηγορίες που επηρεαστήκαν περισσότερο είναι τα επαγγελματικά προϊόντα αλευρόμυλου και τα προϊόντα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, σύμφωνα με δημοσίευμα στο capital.gr. Για τον Όμιλο οι πωλήσεις σημείωσαν πτώση κατά 0,33%, τα κέρδη EBT κατά 25,56%, τα κέρδη EBITDA κατά 6,74% και τα EBIT κατά 16,29%. Για την εταιρεία οι πωλήσεις εμφανίστηκαν μειωμένες κατά 6,09%, τα κέρδη ΕΒΤ 16,87%, τα EBITDA 7,43% και τα ΕΒΙΤ 13,63%. Ο Όμιλος δηλώνει πως παρακολουθεί τις εξελίξεις της πανδημίας και προβαίνει σε διάφορες ενέργειες προκειμένου να διασφαλίσει τα καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα την δεδομένη περίοδο. Επιπλέον, εκτιμά πως η πανδημία δεν θα επηρεάσει την λειτουργία του Ομίλου.

Μειωμένος καταγράφηκε ο κύκλος εργασιών της εταιρείας Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη Α.Ε. κατά 6,3% το εννεάμηνο του έτους. Με μικρές απώλειες στις πωλήσεις και την κερδοφορία εμφανίζεται η εταιρεία οινοποιίας το εννεάμηνο παρά την σημαντική μείωση της τουριστικής κίνησης και την αναστολή των καταστημάτων εστίασης. Το γ’ τρίμηνο, λόγω της ανοδικής της πορείας, η εταιρεία κατάφερε να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών που είχαν δημιουργηθεί κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας. Τα κέρδη EBT για τον Όμιλο ενισχύθηκαν το γ’ τρίμηνο κατά 7% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι, παρ’ όλ’ αυτά δεν κατάφεραν να υπερκεράσουν τις απώλειες του εννεάμηνου, με το διάστημα των εννέα μηνών να εμφανίζεται με μικρή υποχώρηση των ΕΒΤ, κατά 0,5%. Η εταιρεία Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη προβλέπει δυσοίωνα τα οικονομικά αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου του έτους λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, σύμφωνα με δημοσίευμα στο capital.gr.

Εκτύπωση
Rate this article:
Δεν υπάρχει αξιολόγηση
475
blog comments powered by Disqus
LINKED BUSINESS
Σύμβολο της Linked Business

Επισκεφτείτε σήμερα την υπηρεσία B2B Sales Leads για να εντοπίσετε εύκολα και γρήγορα:

  1. Αγορές Ενδιαφέροντος
  2. Δυνητικούς Πελάτες
  3. Στοιχεία Εταιρειών

Μάθετε περισσότερα...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ
Θέλετε πρόσβαση σε συστηματική πληροφόρηση σχετικά με τον παλμό της αγοράς και τα πλέον επικαιροποιημένα market opportunities σε επίπεδο B2B; Αποκτήστε πρόσβαση στο newsletter της Linked Business.

ΕΓΓΡΑΦΗ

OPEN DASHBOARD
RSS