Οικονομικά Στοιχεία Ομίλων - Έκδοση 11/3/2022
X
Σημαντικές ενημερώσεις από τρίτες πηγές, για το εταιρικό τοπίο και την επιχειρηματική γνώση. Τα συγκεντρώνουμε όλα σε ένα σημείο για εσάς, στην περίπτωση που διέφυγαν της προσοχής σας.
Οικονομικά Στοιχεία Ομίλων - Έκδοση 11/3/2022
Xanthi Theofanous / Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022 / Κατηγορίες: LB Daily

Οικονομικά Στοιχεία Ομίλων - Έκδοση 11/3/2022


Οι ελληνικοί Όμιλοι που ανακοίνωσαν τα οικονομικά τους αποτελέσματα το Φεβρουάριο, πιστεύουν πως το 2022 αναμένεται να είναι έτος ισχυρών επιδόσεων και έτσι δείχνουν αισιοδοξία και θέτουν ισχυρές βάσεις για τις δραστηριότητες του έτους. Ο Όμιλος ΟΤΕ παρουσίασε τις επιδόσεις για το σύνολο του προηγούμενου έτους, σημειώνοντας πως τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη στο 12μηνο ανήλθαν στα 492,4 εκ. ευρώ, αυξημένα κατά 19,8% σε ετήσια βάση, ενώ τα βασικά κέρδη ανά μετοχή διαμορφώνονται στα 1,072 ευρώ, με άνοδο 89,4%. Ο κύκλος εργασιών για τον Όμιλο τηλεπικοινωνιών διαμορφώθηκε το 12μηνο που μας πέρασε στα 3,36 δισ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο 3,4% με τα προσαρμοσμένα EBIΤDA να ενισχύονται κατά 5,9% στα 1,295 δισ. ευρώ. Επιταχύνοντας την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών μέχρι το σπίτι (FTTH) ο ΟΤΕ στοχεύει να φτάσει τα 3 εκ. σπίτια και επιχειρήσεις μέχρι το τέλος του 2027. Ακόμα, η δυναμική ανάπτυξη του δικτύου 5G δίνει στον Όμιλο τη δυνατότητα να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες, να υποστηρίξει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας και να ενισχύσει την κερδοφορία του. Σύμφωνα με το newmoney.gr οι προσαρμοσμένες επενδύσεις το τρέχον έτος εκτιμάται ότι θα αυξηθούν περίπου στα 620 εκ. ευρώ προκειμένου να καλύψουν την ταχύτερη ανάπτυξη του δικτύου FΤTH, καθώς και άλλες απαιτήσεις.

Με σκοπό να κατανοηθεί η ανοδική τάση του Ομίλου το προηγούμενο έτος, παραθέτουμε το παρακάτω γράφημα αποτυπώνοντας την πορεία από το 2015 και μετά:

Πωλήσεις, Κέρδη προ φόρων, Κέρδη προ φόρων και τόκων, Ενεργητικό - Παθητικό & Ίδια κεφάλαια - ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Επιτυχημένη χρονιά, το 2021, και για το δίκτυο καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ παρά το κλείσιμο των καταστημάτων για την αντιμετώπιση της Covid-19. Αναβαθμίζοντας ήδη από το 2021, την εικόνα των καταστημάτων και δημιουργώντας 8 νέα GPrime καταστήματα, ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ, σκοπεύει μέσα στο 2022 να επιτύχει τη βιώσιμη ανάπτυξη τους. Η βιώσιμη ανάπτυξη στοχεύει στην ανακύκλωση των συσκευών, ενισχύοντας τη συνεισφορά τους στην προστασία του περιβάλλοντος, που αποτελεί προτεραιότητα του Ομίλου ΟΤΕ, αλλά και της DeutscheTelekom. Τη χρονιά που πέρασε, ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ κατέγραψε ανοδική πορεία στις πωλήσεις, τόσο των υπηρεσιών COSMOTE, όσο και των προϊόντων τεχνολογίας, με σημαντική αύξηση στο τζίρο. Σε σχέση με το 2020, το 2021 οι πωλήσεις των υπηρεσιών COSMOTE σε σταθερή και κινητή κατέγραψαν εξίσου σημαντική άνοδο, ενώ αυξήθηκαν και οι συνδέσεις του COSMOTE Fiber. Σύμφωνα με πληροφορίες του sofokleousin.gr, μεγάλη άνοδος παρατηρήθηκε επίσης, στις νέες συνδέσεις COSMOTE TV, χάρη στη νέα OTT πλατφόρμα, τους αγώνες ποδοσφαίρου του ελληνικού πρωταθλήματος που μεταδίδει αποκλειστικά η πλατφόρμα του Ομίλου, αλλά και τις συνδυαστικές προσφορές με τηλεοράσεις. 

Αν και το δίκτυο καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ δεν έχει ανακοινώσει τις ακριβείς πωλήσεις για το σύνολο του 12μήνου που έληξε τον Δεκέμβριο, οι ειδήσεις του προηγούμενου μήνα δείχνουν πως η πορεία των πωλήσεων για το 2021 ανακάμπτει και η σταθερά καθοδική πορεία της τελευταίας εξαετίας μεταβάλλεται.

Πωλήσεις, Κέρδη προ φόρων, Κέρδη προ φόρων και τόκων, Ενεργητικό - Παθητικό & Ίδια κεφάλαια - ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΒΕΕ

Υπερέβησαν τις εκτιμήσεις για το 2021 τα κέρδη και τα έσοδα της Philip Morris International, ενώ αισιόδοξες παρουσιάστηκαν και οι εκτιμήσεις για το τρέχον έτος. Οι εκτιμήσεις για το 2022 αναμένουν τα προσαρμοσμένα κέρδη να διαμορφωθούν στα 6,57-6,75 δολάρια ανά μετοχή, σε σχέση με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις για 6,35 δολάρια. Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας για το έτος που πέρασε αυξήθηκαν στα 2,09 δισ. δολάρια, από τα 1,97 δισ. το 2021. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 8,9%, στα 8,10 δισ. δολάρια, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις για 7,75 δισ.. Όπως σημειώνει το capital.gr, οι παραδόσεις τσιγάρων Marlboro αυξήθηκαν κατά 8,9%, στα 62,62 δισ. τεμάχια, ενώ οι συνολικές παραδόσεις τσιγάρων αυξήθηκαν κατά 2,4%, στα 158,38 δισ. τεμάχια. Ακόμα, η εταιρεία τόνισε πως αναμένει να ξεκινήσει ξανά την προμήθεια των IQOS στις ΗΠΑ στο α΄ μισό του 2023. 

Η γερμανική Henkel παρουσίασε τις επιδόσεις του προηγούμενου οικονομικού έτους, τονίζοντας πως οι οργανικές πωλήσεις αυξήθηκαν σημαντικά κατά 7,8% σε σχέση με το 2020 και ανήλθαν στο ποσό των 20,1 δισ. ευρώ. Όσον αφορά την επιχειρηματική μονάδα Adhesive Technologies σημείωσε διψήφια οργανική αύξηση των πωλήσεων κατά 13,4%, κυρίως λόγω της σημαντικής ανάκαμψης της βιομηχανικής ζήτησης και οι πωλήσεις της μονάδας περιποίησης Beauty Care αυξήθηκαν οργανικά κατά 1,4%. Ακόμα, η μονάδα Laundry & Home Care σημείωσε ισχυρή οργανική αύξηση των πωλήσεων κατά 3,9%, με αμφότερους τους επιχειρηματικούς τομείς Laundry Care και Home Care να σημειώνουν ισχυρή επίδοση. Αντίθετα, ο τομέας των καταναλωτικών προϊόντων Beauty Care επηρεάστηκε ιδιαίτερα από την εξομάλυνση της ζήτησης στην κατηγορία της περιποίησης σώματος και παρουσίασε πτωτική εξέλιξη. Οι αναδυόμενες αγορές πέτυχαν διψήφια οργανική αύξηση των πωλήσεων κατά 15,4% και οι επιχειρήσεις στις ωριμότερες αγορές κατέγραψαν καλές οργανικές επιδόσεις πωλήσεων της τάξης του 2,5%. Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη της Henkel αυξήθηκαν κατά 4,2%, σε 2.686 εκ. ευρώ το 2021, έναντι 2.579 εκ. το 2020. Η προσαρμοσμένη απόδοση επί των πωλήσεων έφτασε στο επίπεδο του προηγούμενου έτους, 13,4%. Η εταιρεία αναμένει για το 2022 ότι η οργανικές πωλήσεις θα αυξηθούν 2-4% και προσαρμοσμένη απόδοση επί των πωλήσεων 11,5-13,5% (newmoney.gr).  

Το γαλλοιταλικό γκρουπ Stellantis, κατάφερε από τη πρώτη χρονιά πλήρους λειτουργίας του να ξεπεράσει τους οικονομικούς στόχους. Τα καθαρά κέρδη του Ομίλου για το σύνολο του 2021 αυξήθηκαν κατά 11,8%, στα 13,4 δισ. ευρώ, και τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν κατά 14%, στα 152 δισ., σε σύγκριση με το 2020. Σύμφωνα με το newmoney.gr, η Stellantis υποστηρίζει ότι μέσα στο 2021 πούλησε 388.000 αυτοκίνητα χαμηλών ρύπων, σημειώνοντας αύξηση κατά 160%, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ από τις πρωτιές που κατέχει στην Ευρώπη είναι αυτή στα ηλεκτρικά van με μπαταρία. 

Η αμερικάνικη Airbnb Inc. σημείωσε μεγάλη αύξηση των εσόδων και των κερδών της το δ’ τρίμηνο του 2021, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών. Όσον αφορά το τρέχον τρίμηνο, η εταιρεία ταξιδιωτικών κρατήσεων αναμένει πως τα έσοδα θα κινηθούν ανοδικά, μεταξύ 1,41- 1,48 δισ. δολάρια, έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για 1,24 δισ. Συγκεκριμένα, το δ’ τρίμηνο της προηγούμενης χρήσης τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 78%, στα 1,53 δισ. δολάρια, ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 55 εκ. δολάρια, από ζημιές 3,9 δισ. ένα χρόνο νωρίτερα. Σύμφωνα με πληροφορίες του businessnews.gr, οι μετοχές της εταιρείας σημειώνουν άλμα 4,5% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. 

Η Hilton Worldwide Holdings Inc ανακοίνωσε πως τα έσοδα της για το τρίμηνο που έληξε το Δεκέμβριο 2021 ανήλθαν σε 1,84 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ παραμένουν χαμηλότερα κατά 13,5%, από το προ πανδημίας επίπεδο του δ΄ τριμήνου 2019. Όπως γνωστοποιεί το businessnews.gr, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 147 εκ. δολάρια, έναντι ζημιών 224 εκ. δολαρίων πριν από ένα χρόνο. Τα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο αυξήθηκαν κατά 104,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις για αύξηση 83,1%. 

Εκτύπωση
Rate this article:
5.0
445
blog comments powered by Disqus
LINKED BUSINESS
Σύμβολο της Linked Business

Επισκεφτείτε σήμερα την υπηρεσία B2B Sales Leads για να εντοπίσετε εύκολα και γρήγορα:

  1. Αγορές Ενδιαφέροντος
  2. Δυνητικούς Πελάτες
  3. Στοιχεία Εταιρειών

Μάθετε περισσότερα...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ
Θέλετε πρόσβαση σε συστηματική πληροφόρηση σχετικά με τον παλμό της αγοράς και τα πλέον επικαιροποιημένα market opportunities σε επίπεδο B2B; Αποκτήστε πρόσβαση στο newsletter της Linked Business.

ΕΓΓΡΑΦΗ

OPEN DASHBOARD
RSS