latest-financial-results-of-conglomerates-20210312
X

Ροή Επιλεγμένων Ειδήσεων από τις Ελληνικές Επιχειρήσεις | LB Daily

Σημαντική αρθρογραφία από το επιχειρηματικό τοπίο. Τα συγκεντρώνουμε όλα σε ένα σημείο για εσάς, στην περίπτωση που διέφυγαν της προσοχής σας.

 
δημιουργικό για τα οικονομικά αποτελέσματα
Xanthi Theofanous / Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021 / Κατηγορίες: LB Daily

Οικονομικά Στοιχεία Ομίλων - Έκδοση 12/3/2021


Τα οικονομικά μεγέθη της ICAP για το 2020 αυξήθηκαν παρά τις επιπτώσεις της πανδημία τόσο στο ελληνικό όσο και στο παγκόσμιο επιχειρηματικό πεδίο. Τα έσοδα των εταιρειών της ICAP παρουσίασαν μικρή πτώση, ύψους 3,7% και έφτασαν τα 92.2 εκ. ευρώ, ενώ τα EBITDA αυξήθηκαν κατά 4,7%. Το μερίδιο αγοράς των περισσότερων κλάδων στους οποίους δραστηριοποιείται η ICAP αυξήθηκε ενώ οι υπηρεσίες Credit Risk & Business Information ενίσχυσαν το χαρτοφυλάκιο τόσο μέσω των νέων προϊόντων όσο και υπηρεσιών. Η ICAP εν καιρώ πανδημίας ενσωμάτωσε το δείκτη ICAP Covid Sector Check στα business reports της και ενδυνάμωσε την υπηρεσία ICAP Risk.Profiler, σύμφωνα με το newmoney.gr. Η B2B εταιρεία σχεδιάζει τη δυναμική είσοδο της λύση D&B Onboard που θα δίνει την δυνατότητα στον χρήστη για ταυτοποίηση επιχειρήσεων και προσώπων και για έλεγχο σε θέματα συμμόρφωσης και εντοπισμού κινδύνων.

Τις επιδόσεις του δ΄ τριμήνου του 2020 δημοσιοποίησε η Thomson Reuters, σημειώνοντας αύξηση στα έσοδα, αλλά μείωση στα κέρδη. Ο Όμιλος ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 562 εκ. δολάρια σε σχέση με τα 1,32 δις πριν από ένα χρόνο. Η μεγάλη διαφορά μεταξύ των κερδών οφείλεται σε αναβαλλόμενο φορολογικό όφελος ύψους 1,2 δις δολάρια, που συνδέεται με την αναδιοργάνωση ορισμένων διεθνών δραστηριοτήτων, σύμφωνα με το capital.gr. Τα έσοδα της Thomson Reuters, όπως έχει ήδη αναφερθεί, αυξήθηκαν το τρίμηνο στα 1,62 δις δολάρια από τα 1,58 δις, ενώ οι λειτουργικές δαπάνες μειώθηκαν στα 1,1 δις δολάρια από τα 1,9 δις πριν από ένα χρόνο.

Η ιαπωνική εταιρεία SoftBank εμφάνισε 11 δις δολάρια κέρδη το τελευταίο τρίμηνο του 2020 τα οποία προήλθαν κυρίως από επενδυτικά κέρδη, 1,77 τρις γιεν, των οποίων σχεδόν το 80% οφείλεται σε ισχυρές επιδόσεις των Vision Funds 1 και 2. Όπως καταγράφει το capital.gr, oι υψηλές επιδόσεις επιβεβαιώνουν πως οι δημόσιες εγγραφές των τελευταίων μηνών έχουν ωφελήσει την SoftBank, η οποία από ένα Όμιλο τηλεπικοινωνιών έχει μεταμορφωθεί σε μια μεγάλη επενδυτική holding εταιρεία.

Ο πολυεθνικός Όμιλος καταναλωτικών αγαθών Reckitt Benckiser παρουσίασε αυξημένα καθαρά κέρδη για την χρήση του 2020, τα οποία ανήλθαν στα 1,19 δις στερλίνες (1,68 δις δολάρια), έναντι των ζημιών 3,68 δις στερλίνες το 2019. Σύμφωνα με είδηση του capital.gr, η εταιρεία σημείωσε υψηλά κέρδη λόγω της αυξανόμενης ζήτησης στα είδη υγιεινής που δημιούργησε η πανδημία. Ακόμα, αύξηση παρατηρήθηκε στα έσοδα της βρετανικής εταιρείας, που διαμορφώθηκαν στα 13,99 δις στερλίνες από τα 12,85 δις το 2019, ενώ τα EBIT ανήλθαν στα 1,87 δις στερλίνες έναντι των ζημιών 2,11 δις.

Η Unilever, ωστόσο, δεν κατάφερε να σημειώσει αύξηση στα κέρδη της για την χρήση του προηγούμενου έτους, με αυτά να φτάνουν τα 5,58 δις ευρώ, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 7,01 δις, έναντι των 5,63 δις το 2019. Ο κύκλος εργασιών για την βρετανική εταιρία καταναλωτικών αγαθών, μειώθηκε στα 50,72 δις ευρώ από τα 51,98 δις ευρώ πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με δημοσίευμα το capital.gr. Η Unilever είναι αισιόδοξη για το 2021 και δηλώνει ότι είναι έτοιμη να ανταπεξέλθει στο νέο περιβάλλον.

Η μεγαλύτερη εταιρεία καλλυντικών και προσωπικής φροντίδας L’Oreal για την χρήση του 2020 σημείωσε μείωση στα καθαρά κέρδη, τα οποία έφτασαν τα 3,56 δις ευρώ, σε σχέση με τα 3,75 δις το 2019. Όπως ανακοινώνει η L’Oreal το μεγαλύτερο πλήγμα υπήρξε το πρώτο εξάμηνο του 2020, ενώ η ανάπτυξη επέστρεψε το δεύτερο εξάμηνο και η επιτάχυνση αυξήθηκε το τελευταίο τρίμηνο κατά 4,8% σε συγκρίσιμη βάση. Οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 27,99 δις ευρώ το 2020, χαμηλότερα από τα 29,87 δις το 2019, ενώ το δ΄ τρίμηνο οι πωλήσεις παρέμειναν αμετάβλητες στα 7,88 δις ευρώ. Σύμφωνα με το newmoney.gr, η L’Oreal ανακοίνωσε ότι θα προτείνει μέρισμα 4 ευρώ ανά μετοχή, ποσοστό αυξημένο κατά 3,9%.

Ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα κατέγραψε την χρονιά που μας πέρασε ο Όμιλος Επιχειρήσεων Μυτιληναίος και κατάφερε να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της πανδημίας, να διατηρήσει την κερδοφορία και ανάπτυξη, καθώς και να επιταχύνει το  μετασχηματισμό της εταιρείας που εστιάζει στους στόχους της ενεργειακής μετάβασης και αειφορίας. Ο βιομηχανικός Όμιλος κατέγραψε κέρδη ΕΒΙΤDA 315 εκ. ευρώ, αμετάβλητα σε σύγκριση με το 2019, καθαρά κέρδη 129 εκ. ευρώ και κύκλο εργασιών 1.899 εκ. ευρώ, μειωμένος κατά 16% σε σχέση με το 2019. Το μέρισμα που θα προτείνει η Μυτιληναίος είναι 0,36 ανά μετοχή, όπως γνωστοποιεί το euro2day.gr.

Εκτύπωση
Rate this article:
Δεν υπάρχει αξιολόγηση
153
blog comments powered by Disqus
LINKED BUSINESS
Σύμβολο της Linked Business

Η πλατφόρμα Linked Business παρέχει όλα τα εργαλεία για να αποκρυπτογραφήσετε την αγορά σας!

Ψάχνετε για επιχειρήσεις σε μια οδό; Σε ένα οικοδομικό τετράγωνο; Ψάχνετε για επιχειρήσεις σε όλη την επικράτεια; Σας ενδιαφέρει μια συγκεκριμένη δραστηριότητα ή ένας ολόκληρος κλάδος; Οι απαντήσεις σας βρίσκονται μέσα στην Linked Business!

Μάθετε περισσότερα...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έχετε κάποια απορία σχετικά με τη λειτουργία και τις χρήσεις της πλατφόρμας; Ζητήστε πληροφορίες στα:

 

Θέλετε πρόσβαση σε συστηματική πληροφόρηση σχετικά με τον παλμό της αγοράς και τα πλέον επικαιροποιημένα market opportunities σε επίπεδο B2B; Αποκτήστε πρόσβαση στο newsletter της Linked Business.

  ΕΓΓΡΑΦΗ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η Linked Business συμμετέχει στο πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας