trends-of-greek-e-commerce-foundations-and-performance-of-multinational-companies-20210318
X

Ροή Επιλεγμένων Ειδήσεων από τις Ελληνικές Επιχειρήσεις | LB Daily

Σημαντική αρθρογραφία από το επιχειρηματικό τοπίο. Τα συγκεντρώνουμε όλα σε ένα σημείο για εσάς, στην περίπτωση που διέφυγαν της προσοχής σας.

 
δημιουργικό για τα οικονομικά αποτελέσματα
Xanthi Theofanous / Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021 / Κατηγορίες: LB Daily

Οι Τάσεις των Ιδρύσεων Ελληνικών Εταιρειών e-Commerce για τον Φεβρουάριο και οι Επιδόσεις Διεθνών Επιχειρήσεων


Όπως έχουμε ήδη επισημάνει οι επιχειρήσεις e-Commerce έχουν γνωρίσει απρόσμενη ανάπτυξη τον τελευταίο καιρό λόγω της αύξησης της ζήτησης των υπηρεσιών ηλεκτρονικού εμπορίου. Οι νέες ανάγκες που δημιούργησε η πανδημία φαίνεται πως έχουν συμβάλει στην ίδρυση νέων επιχειρήσεων e-Commerce στην ελληνική αγορά και γενικότερη ανάπτυξη του κλάδου.

Σύμφωνα με τη μηνιαία ανάλυση του Παλμού της Αγοράς, το Φεβρουάριο παρατηρείται μικρή επιβράδυνση στις ιδρύσεις Eπιχειρήσεων e-Commerce σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, ωστόσο, η τάση του Φεβρουαρίου συνεχίζει να βρίσκεται σε ανοδικά επίπεδα παρουσιάζοντας αύξηση κατά 49%, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020. Η δωδεκάμηνη πορεία των ιδρύσεων εξακολουθεί, επίσης, να είναι ανοδική τον Φεβρουάριο και εμφανίζεται αυξημένη κατά 57% συγκριτικά με το προηγούμενο έτος.

Όπως φαίνεται από τα οικονομικά στοιχεία επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο e-Commerce, ιδιαίτερη άνοδο στις επιδόσεις σημειώθηκε το τελευταίο τρίμηνο του 2020. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει πως το e-Commerce καταγράφει ανάπτυξη παγκοσμίως με τους επιχειρηματίες να στρέφονται σε αυτό για επιχειρηματική και οικονομική εξέλιξη. Αν και αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε αποτελέσματα των ελληνικών επιχειρήσεων που ειδικεύονται στο ηλεκτρονικό εμπόριο ας ρίξουμε μια ματιά στις διεθνείς εταιρείες.

Ο Όμιλος ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της Wall Street όσον αφορά τα έσοδα του τελευταίου τριμήνου του 2020, καθώς οι συνήθειες των καταναλωτών σημείωσαν σημαντική στροφή προς τις online αγορές. Την Ημέρα των Εργένηδων, η μεγαλύτερη εκδήλωση που έχει σχέση με τις online αγορές τον Νοέμβριο, συνέβαλε άμεσα στην ενίσχυση των εσόδων της Alibaba αφού ο τζίρος την συγκεκριμένη ημέρα έφτασε τα 74 δις δολάρια. Οι πωλήσεις του δ΄ τριμήνου αυξήθηκαν κατά 37% και έφτασαν τα 221,08 δις γουάν (34,24 δις δολάρια), περισσότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 214,38 δις γουάν, σύμφωνα με τη Refinitiv. Η Κίνα, βλέποντας τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του ιδρυτή της Alibaba να επεκτείνονται ιλιγγιωδώς προσπαθεί να τις περιορίσει μέσω μέτρων και αναστολής της εισαγωγής της θυγατρικής Ant Group στο χρηματιστήριο, όπως καταγράφει το capital.gr.

H καναδική πλατφόρμα e-Commerce, Shopify παρουσίασε και αυτή αύξηση εσόδων το τελευταίο τρίμηνο του προηγούμενου έτους ενώ τα καθαρά κέρδη της αυξήθηκαν στα 133,4 εκ. δολάρια, από τα 4,1 εκ. πριν από ένα χρόνο. Τα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν στα 1,58 δολάρια από τα 43 σεντς, έναντι εκτιμήσεων για 1,26 δολάρια. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατακόρυφα κατά 93,6%, στα 977,7 εκ. δολάρια, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις για 913,1 εκ. δολάρια, σύμφωνα με δημοσίευμα του capital.gr.

Εκτύπωση
Rate this article:
Δεν υπάρχει αξιολόγηση
167
blog comments powered by Disqus
LINKED BUSINESS
Σύμβολο της Linked Business

Η πλατφόρμα Linked Business παρέχει όλα τα εργαλεία για να αποκρυπτογραφήσετε την αγορά σας!

Ψάχνετε για επιχειρήσεις σε μια οδό; Σε ένα οικοδομικό τετράγωνο; Ψάχνετε για επιχειρήσεις σε όλη την επικράτεια; Σας ενδιαφέρει μια συγκεκριμένη δραστηριότητα ή ένας ολόκληρος κλάδος; Οι απαντήσεις σας βρίσκονται μέσα στην Linked Business!

Μάθετε περισσότερα...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έχετε κάποια απορία σχετικά με τη λειτουργία και τις χρήσεις της πλατφόρμας; Ζητήστε πληροφορίες στα:

 

Θέλετε πρόσβαση σε συστηματική πληροφόρηση σχετικά με τον παλμό της αγοράς και τα πλέον επικαιροποιημένα market opportunities σε επίπεδο B2B; Αποκτήστε πρόσβαση στο newsletter της Linked Business.

  ΕΓΓΡΑΦΗ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η Linked Business συμμετέχει στο πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας