Από τις εταιρείες τεχνολογίας, ο Όμιλος Quest κατέγραψε ενισχυμένες πωλήσεις κατά 47,2% το α’ εξάμηνο του έτους, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 447,5 εκ. ευρώ και τα EBITDA του Ομίλου ανήλθαν στα 39,3 εκ. ευρώ, αυξημένα κατά 44,6%%. Τα κέρδη EBT του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 94,1% και 111,9% τα καθαρά κέρδη, που ανήλθαν στα 23,39 εκ. ευρώ σύμφωνα με το euro2day.gr. Τα έσοδα της μητρικής εταιρείας, Quest Συμμετοχών, το ίδιο διάστημα ανήλθαν σε 12,3 εκ. ευρώ σε σχέση με 7,1 εκ. το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Τα EBT κέρδη ανήλθαν σε 13,2 εκ. ευρώ, έναντι 6,4 εκ. το 2020 και επηρεάστηκαν θετικά κατά περίπου 2 εκ. ευρώ από υπεραξίες από την πώληση των μειοψηφικών συμμετοχών ΤΕΚΑ Systems A.E και Impact A.E. για τις οποίες η εταιρεία έλαβε συνολικό ποσό 5,3 εκ. ευρώ.
- Η εμπορική δραστηριότητα του Ομίλου το α’ εξάμηνο του 2021 κυρίως σε προϊόντα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, των εταιρειών Info Quest Technologies, iSquare, Quest on Line, iStorm, Clima Quest, σημείωσε διψήφια αύξηση στις πωλήσεις ύψους 71,2%, ενώ τα κέρδη EBT υπερδιπλασιάστηκαν κατά 155,9% σε σχέση με το α’ εξάμηνο του 2020. Κάτι τέτοιο οφείλεται στην ενίσχυση της ζήτησης σε προϊόντα του κλάδου και την ανάπτυξη του e-shop.
- Η εταιρεία Uni Systems του Ομίλου Quest κατέγραψε το εξάμηνο επίσης διψήφια αύξηση πωλήσεων, ύψους 22,1%, υπερδιπλασιασμό EBT κερδών κατά 135,2% και βελτίωση των περιθωρίων κέρδους. Σύμφωνα με την εταιρεία η ζήτηση υπηρεσιών πληροφορικής αυξάνεται, καθώς επιταχύνεται ο ψηφιακός μετασχηματισμός δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
- Η ACS Courier βελτίωσε τις πωλήσεις κατά 16,2% και αύξησε τα EBT κέρδη κατά 40,6%. Τα καθαρά κέρδη της ACS φέτος ενισχύθηκαν κατά περίπου 1,2 εκ. ευρώ λόγω των απρόσμενων εξελίξεων λόγω πανδημίας, ενώ πλέον εξομαλύνονται οι έκτακτες δαπάνες που προκάλεσε η έκρηξη του e-shop και η ACS επαναφέρει την κερδοφορία της στα προ της πανδημίας περιθώρια.
- Όσον αφορά την Cardlink, το α’ εξάμηνο του έτους παρατηρήθηκε αύξηση στις πωλήσεις κατά 27,6%, αλλά και υπέρτριπλασιασμός της κερδοφορίας EBT κατά 278,5%. Σταδιακά εμφανίζεται στην εταιρεία ηλεκτρονικών συναλλαγών επιπλέον θετική επίπτωση από τη μεγαλύτερη διείσδυση των ηλεκτρονικών πληρωμών, η οποία ενισχύεται από το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων και της εστίασης, καθώς και την επανάκαμψη του τουρισμού.
- Η Quest Energy για την ίδια περίοδο ανακοίνωσε πωλήσεις ελαφρώς αυξημένες (κατά 2,7%) σε σχέση με το 2020 καθώς και κέρδη EBT αυξημένα κατά 6,1%.
Ο Όμιλος Ideal ανακοίνωσε το α’ εξάμηνο του 2021 ισχυρή ανάπτυξη στο κύκλο εργασιών αλλά και στη κερδοφορία, ενώ γνωστοποίησε και τη διεύρυνση του σε άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες με την εξαγορά εταιρειών στο κλάδο των τροφίμων και ποτών και των ειδών συσκευασίας. Σε επίπεδο Ομίλου (χωρίς να περιλαμβάνονται τα οικονομικά μεγέθη των εταιρειών που εξαγοράστηκαν τον Ιούνιο, SICC και ESM) το α’ εξάμηνο του 2021, τα ενοποιημένα έσοδα αυξήθηκαν κατά 69,8% και ανήλθαν σε 18 εκ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη σχεδόν τριπλασιάστηκαν σε 1,47 εκ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 185% από το 2020. Μαζί με τα μεγέθη των SICC και ESM ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Ideal διαμορφώθηκε στα 33,77 εκ. ευρώ, αυξημένος κατά 69,8% σε ετήσια βάση από πέρυσι. Τα EBT κέρδη ανήλθαν σε 5,2 εκ. ευρώ, αυξημένα κατά 67% και τα καθαρά κέρδη σε 4,426 εκ. ευρώ, αυξημένα κατά 77,8% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με πληροφορίες του sofokleousin.gr.
H Performance Technologies, πάροχος λύσεων πληροφορικής στην Ελλάδα, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του α’ εξαμήνου του έτους, τα οποία ανήλθαν αυξημένα σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα ένα χρόνο πριν. Ο κύκλος εργασιών για την εταιρεία αυξήθηκε κατά 46,8% στο εξάμηνο και διαμορφώθηκε στα 19.257 χιλ. ευρώ, έναντι 13.121 χιλ. το 2020. Τα κέρδη EBITDA ανήλθαν στα 2.357 χιλ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 37,8% και τα κέρδη EBT ανήλθαν σε 2.103 χιλ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 46,1%, όπως επισημαίνει το capital.gr. Μέχρι και το τέλος του έτους η Performance Technologies στοχεύει να επεκτείνει τη πελατειακή της βάση τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, να επιταχύνει τις λειτουργίες ανάπτυξης και διάθεσης καινοτόμων λύσεων, προϊόντων και υπηρεσιών, να αντλήσει κεφάλαια για την επιτάχυνση της εκτέλεσης του επιχειρηματικού της σχεδίου, να ενισχύσει το δυναμικό της, αλλά και να αναλάβει έργα δημόσιου τομέα.
Η DIS – Dynamic Integrated Solutions ανακοίνωσε σήμερα πως για το 2020 σημείωσε εντυπωσιακή αύξηση ύψους 25% στον κύκλο εργασιών, ο οποίος διαμορφώθηκε στα 5,02 εκ. ευρώ, έναντι 4 εκ. το 2019. Οι νέες στρατηγικές συνεργασίες, οι νέοι πελάτες και η οργανική αύξηση του κύκλου εργασιών του ηγετικού System Integrator στην ελληνική αγορά κατάφεραν να επιφέρουν στην εταιρεία καθαρά κέρδη στα 1,16 εκ. ευρώ, εν σχέσει με 265 χιλ. το 2019, όπως γνωστοποιεί το capital.gr. Επενδύοντας στρατηγικά στο cloud και στην εκπαίδευση των στελεχών και ανάπτυξη νέων καινοτόμων ΑΙ, ΙοΤ και RPA λύσεων η DIS προβλέπει πως το διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης που ξεκίνησε πριν 2 χρόνια θα συνεχιστεί και το 2021.
Η ελληνική εταιρεία λογισμικού με διεθνή δραστηριότητα, Profile, παρουσίασε άνοδο στα αποτελέσματα α’ εξαμήνου 2021 κατά 17%, ενώ σύμφωνα με το capital.gr η κερδοφορία της διπλασιάστηκε. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου ανήλθε σε 8,04 εκ. ευρώ έναντι 6,84 εκ. το αντίστοιχο διάστημα του 2020, ενώ τα κέρδη EBITDA αυξήθηκαν κατά 28% και ανήλθαν σε 2,4 εκ. ευρώ, έναντι 1,87 εκ.. Τα κέρδη EBT αυξήθηκαν κατά 173% σε 1,17 εκ. ευρώ από 428 χιλ.,, ενώ τα καθαρά κέρδη των πρώτων έξι μηνών διπλασιαστήκαν την σε 751 χιλ. ευρώ από 383 χιλ..
Όσον αφορά το κινέζικο κολοσσό Huawei, το α’ εξάμηνο του έτους σημείωσε συνολικά έσοδα στα 320,4 δισ. γουάν (49,6 δισ. δολάρια) με το καθαρό περιθώριο κέρδους της να φτάνει το 9.8%. Τα έσοδα από το Carrier Business Group ανήλθαν σε 136,9 δισ. γουάν (21,22 δισ. δολάρια), τα έσοδα από το Enterprise Business Group σε 42,9 δισ. γουάν (6,6 δισ. δολάρια) και τα έσοδα από το Consumer Business Group σε 135,7 δισ. γουάν (21,03 δισ. δολάρια), σύμφωνα με είδηση του businessnews.gr. Η Huawei Technologies υποστηρίζει πως παρά την πτώση των εσόδων στον τομέα καταναλωτικών προϊόντων που προκλήθηκαν από εξωτερικούς παράγοντες, τα έσοδα από τους τομείς επιχειρήσεων και παρόχων θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται σταθερά.
Οι κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ στη Huawei Technologies, έπληξαν το τμήμα smartphone του τεχνολογικού γίγαντα και επέτρεψαν στην Xiaomi, μαζί με τις Oppo και Vivo, να αυξήσουν τα μερίδια αγοράς τους. Έτσι, οι πωλήσεις για την Xiaomi συγκεκριμένα για το β’ εξάμηνο της χρήσης έφτασαν τα 87,8 δισ. γουάν (13,56 δισ. δολάρια), από 53,54 δισ. πέρυσι, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για 84,53 δισ. γουάν. Τα καθαρά έσοδα έφτασαν τα 6,32 δισ. γουάν, αυξημένα κατά 87,4% σε ετήσια βάση και το μερίδιο της Xiaomi στη διεθνή αγορά smartphone αυξήθηκε κατά 83% σε ετήσια βάση στο τρίμηνο. Σύμφωνα με το sofokleousin.gr, η Xiaomi για πρώτη φορά στην ιστορία της βρίσκεται στη δεύτερη θέση των κορυφαίων brands παγκοσμίως.
Ακόμα, η κινέζικη Lenovo τους πρώτους 3 μήνες του 2021 είδε σημαντικές βελτιώσεις στην κερδοφορία, με τα κέρδη προ φόρων σχεδόν να διπλασιάζονται στα 650 εκ. δολ., σημειώνοντας αύξηση 96%, ενώ τα καθαρά κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν, καταγράφοντας αύξηση κατά 119%. Τα έσοδα α’ τριμήνου του Ομίλου συνέχισαν την σημαντική ανάπτυξη στα 16,9 δισ. δολ., αυξημένα κατά 27%, όπως δηλώνει το businessnews.gr. Η εντυπωσιακή επίδοση του κολοσσού τεχνολογίας οφείλεται στην επιτάχυνση της ψηφιοποίησης που έφερε η πανδημία σε όλο το κόσμο.
Η ιαπωνική Toshiba επέστρεψε στα κέρδη στο α΄ τρίμηνο της χρήσης, καθώς εμφάνισε λειτουργικά κέρδη στα 14,5 δισ. γιεν (132 εκ. δολάρια) για το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου, αντιστρέφοντας τις ζημιές των 12,6 δισ. γιεν πριν από ένα χρόνο. Όπως δημοσιεύει το capital.gr πρόκειται για το τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο λειτουργικών κερδών, ενώ οι πωλήσεις αυξήθηκαν 21%.
Η αμερικάνικη HP για το γ’ τρίμηνο της χρήσης (Απρίλιος-Ιούνιος) ανακοίνωσε πως τα καθαρά της έσοδα αυξήθηκαν κατά 7% σε σχέση με πέρσι και διαμορφώθηκαν σε 15,3 δισ. δολάρια, από 14,3 δισ.. Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr τα καθαρά κέρδη της HP ανήλθαν το τρίμηνο στα 1,1 δισ. δολάρια, σε σύγκριση με 700 εκ. το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι, ενώ τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη της εταιρείας έφτασαν τα 1,2 δισ. δολάρια. Οι πωλήσεις προσωπικών συστημάτων αποτέλεσαν μεγάλο μέρος των εσόδων της εταιρεία (10,4 δισ. Δολάρια), ενώ οι πωλήσεις τριμήνου προσωπικών υπολογιστών στις ΗΠΑ ήταν ισχυρές, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση με 8,07 εκ. αποστολές μονάδων, καταγράφοντας αύξηση κατά 20% από το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι.
Για το β’ τρίμηνο της χρήσης (Μάϊος-Ιούλιος 2021) η Dell κατέγραψε ρεκόρ εσόδων, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 26,1 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 15% σε σχέση με το περσινό αντίστοιχο τρίμηνο. Τα καθαρά έσοδα από λειτουργικές δραστηριότητες της αμερικάνικης πολυεθνικής ανήλθαν σε 1,7 δισ. δολάρια και τα λειτουργικά έσοδα σε 1,4 δισ., σημειώνοντας αύξηση 21% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους και ρεκόρ λειτουργικών εσόδων εκτός GAAP 2,8 δισ. δολαρίων, αύξηση 7%. Τα καθαρά κέρδη της Dell Technologies ανήλθαν σε 0,9 δισ. δολάρια και τα προσαρμοσμένα EBITDA σε 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το businessnews.gr.
Η Cisco Systems το τελευταίο τρίμηνο της χρήσης σημείωσε αύξηση καθαρών κερδών, τα οποία ξεπέρασαν ακόμα και τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street. Τα έσοδα της αμερικάνικης Cisco αυξήθηκαν κατά 8% και διαμορφώθηκαν στα 13,1 δισ. δολάρια από 12,15 δισ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο σύμφωνα με το capital.gr, ενώ τα καθαρά κέρδη έφτασαν τα 3 δισ. δολάρια, από 2,6 δισ. ένα χρόνο νωρίτερα.
Η αμερικάνικη εταιρεία λογισμικού, Oracle, επίσης εμφάνισε αποτελέσματα υψηλότερα των εκτιμήσεων της Wall Street για το τελευταίο εξάμηνο της χρήσης. Ειδικότερα, η Oracle ανακοίνωσε κέρδη 2,46 δισ. δολάρια, σε σύγκριση με 2,25 δισ. ένα χρόνο νωρίτερα. Όπως δημοσιοποιεί το capital.gr τα έσοδα της Oracle Corporation διαμορφώθηκαν σε 9,73 δισ. δολάρια έναντι 9,37 δισ..
Για περισσότερες πληροφορίες οικονομικών επιδόσεων εταιρειών τεχνολογίας ΕΔΩ