significant-investments-announced-in-january-2021
X

Ροή Επιλεγμένων Ειδήσεων από τις Ελληνικές Επιχειρήσεις | LB Daily

Σημαντική αρθρογραφία από το επιχειρηματικό τοπίο. Τα συγκεντρώνουμε όλα σε ένα σημείο για εσάς, στην περίπτωση που διέφυγαν της προσοχής σας.

 
δημιουργικό για τις επενδύσεις
Xanthi Theofanous / Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2021 / Κατηγορίες: LB Daily

Οι Σημαντικότερες Επενδύσεις που Ανακοινώθηκαν τον Ιανουάριο, 2021


Στο επιχειρησιακό πλάνο του Ομίλου Τέρνα Ενεργειακή προστίθεται και η δραστηριοποίηση στον τομέα των πλωτών φωτοβολταϊκών για την παραγωγή καθαρής ενέργειας. Για την πραγματοποίηση της δραστηριότητας αυτής ο Όμιλος αναμένει την έγκριση από την ΡΑΕ για τρεις εγκαταστάσεις πλωτών φωτοβολταϊκών πάρκων, η συνολική ισχύς των οποίων ανέρχεται σε 265 MW. Για την ανάπτυξη των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων θα χρειαστεί να δαπανηθούν περισσότερα από 170 εκ. ευρώ ενώ τα σημεία των εγκαταστάσεων διανέμονται ως: 120 MW στον Τεχνητό Ταμιευτήρα Καστρακίου, 103 MW στον Τεχνητό Ταμιευτήρα Πουρναρίου και 42 ΜW στον Τεχνητό Ταμιευτήρα Στράτου. Η επένδυση της Τέρνα Ενεργειακής έρχεται να ενισχύσει το επενδυτικό πρόγραμμα παραγωγής κι αποθήκευσης καθαρής ενέργειας της Ελλάδας. Με τα τρία πλωτά φωτοβολταϊκά πάρκα της Τέρνα Ενεργειακής αυξάνεται η συνολική εγκατεστημένη ισχύ στην Ελλάδα από 2,8 GW που ήταν ο αρχικός στόχος για την προσεχή πενταετία σε επίπεδα άνω των 3 GW. Σύμφωνα με ειδησεογραφικό ιστότοπο - naftemporiki.gr, η συνολική εγκατεστημένη ισχύς του Ομίλου σε Ελλάδα κι εξωτερικό ανέρχεται σε 1373 MW, ενώ 430 MW είναι προς και υπό κατασκευή.

Διπλή στρατηγική επένδυση βάζει σε εφαρμογή ELPEN καθώς συνδυάζει επενδύσεις σε βιομηχανική έρευνα και ανάπτυξη (R&D) και βιομηχανική παραγωγή καινοτόμων φαρμακευτικών προϊόντων. Το εργοστάσιο παραγωγής θα περιλαμβάνει τεχνολογίες που για πρώτη φορά θα λειτουργήσουν στην Ελλάδα και το 85% της παραγωγής του θα προορίζεται για εξαγωγή. Το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης θα ειδικεύεται στην ανάδειξη θεραπειών οριακής καινοτομίας και στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων. Δημοσίευση του newmoney.gr γνωστοποιεί τις δηλώσεις του Αντιπρόεδρου της ELPEN που αναφέρεται στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της εταιρείας μέσω της συγκεκριμένης επένδυσης και στην ισχυροποίηση της θέσης της στο εγχώριο και διεθνές περιβάλλον. Η επένδυση σημειώνει θετική πολλαπλασιαστική επίδραση στο ΑΕΠ, πάνω από 150% και η ELPEN εκτιμά πως η επένδυση θα φτάσει τα 51 εκ. ευρώ ενώ το συνολικό επενδυτικό πλάνο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ξεπερνά τα 100 εκ. ευρώ για την επόμενη τετραετία.

Προς το τέλος του Ιανουαρίου η Vodafone ανακοίνωσε την επένδυση που υλοποίησε το Ίδρυμα της Vodafone και περιλαμβάνει προγράμματα που προωθούν την ανάπτυξη των γνώσεων και των δεξιοτήτων κατά τη χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών. Τα προγράμματα αυτά παρέχονται σε συνεργασία με φιλανθρωπικά ιδρύματα και ΜΚΟ και ωφελούν ένα ευρύ φάσμα Ελλήνων πολιτών, από μαθητές μέχρι και ηλικιωμένους που θέλουν να ενισχύσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες. Ο CEO της Vodafone υποστηρίζει πως επενδύσεις σαν και αυτή του Ιδρύματος της Vodafone είναι ιδιαίτερης σημασίας, ειδικά την συγκεκριμένη περίοδο, κατά την οποία η ψηφιοποίηση διάφορων δραστηριοτήτων είναι ύψιστης σημασίας. Η επένδυση του Ιδρύματος αγγίζει τα 20 εκ. ευρώ και αυτά θα χρηματοδοτηθούν κατά την επόμενη πενταετία. Επιπλέον, τα προγράμματα θα παρέχονται μαζί με δωρεές αξίας 150 εκ. ευρώ από τον Όμιλο Vodafone σε μια σειρά πρωτοβουλιών που έχουν σχέση με την πανδημία και 10 εκ. ευρώ από το Ίδρυμα Vodafone κατά την απόκριση στην πανδημία, όπως γίνεται γνωστό μέσω του euro2day.gr. Τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα που απευθύνονται σε μαθητές της Ελλάδας και της Αλβανίας ονομάζονται Generation Next ενώ προς αποφυγή περιθωριοποίησης και αίσθησης μοναξιάς των ηλικιωμένων η Vodafone τους παρέχει εργαστήρια ψηφιακής μάθησης μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας.

Η Elvalhalcor ανακοίνωσε την επέκταση της υφιστάμενης υποδομής των γραμμών βαφής και προλίπανσης με την προσθήκη μιας πλήρως αυτοματοποιημένης νέας γραμμής βαφής. Η επένδυση στην καινοτόμο πρακτική αποτελεί συνέχεια μιας σειράς επενδύσεων που πραγματοποιήθηκαν στον τομέα τετραπλού θερμού ελάστρου tandem και νέου ψυχρού ελάστρου έξι ραούλων. Η κορυφαία βιομηχανική εταιρεία παραγωγής αλουμινίου και χαλκού επενδύει με αυτό τον τρόπο σε ανακυκλώσιμα, ανθεκτικά, ασφαλή και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά δόμησης. Επίσης, ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ζήτηση για βαμμένα προϊόντα αλουμινίου και στις διεθνείς τάσεις, για ελαφριές, ανακυκλώσιμες συσκευασίες αλουμινίου. Η νέα γραμμή βαφής θα λειτουργεί με μεγάλες ταχύτητες και θα βάφει ρόλους αλουμινίου μεγάλου πλάτους με αποτέλεσμα την ενίσχυση της παραγωγικής δυναμικότητας του τομέα έλασης αλουμινίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση στο newmoney.gr η επένδυση της Elvalhalcor δεσμεύει την εταιρεία για παραγωγή και διάθεση βιώσιμων λύσεων και προϊόντων στις αγορές συσκευασίας αναψυκτικών και τροφίμων και εδραιώνει τη θέση της ανάμεσα στις κορυφαίες βιομηχανίες έλασης αλουμινίου παγκοσμίως.

Εκτύπωση
Rate this article:
Δεν υπάρχει αξιολόγηση
127
Ετικέτες:επενδύσεις
blog comments powered by Disqus
LINKED BUSINESS
Σύμβολο της Linked Business

Η πλατφόρμα Linked Business παρέχει όλα τα εργαλεία για να αποκρυπτογραφήσετε την αγορά σας!

Ψάχνετε για επιχειρήσεις σε μια οδό; Σε ένα οικοδομικό τετράγωνο; Ψάχνετε για επιχειρήσεις σε όλη την επικράτεια; Σας ενδιαφέρει μια συγκεκριμένη δραστηριότητα ή ένας ολόκληρος κλάδος; Οι απαντήσεις σας βρίσκονται μέσα στην Linked Business!

Μάθετε περισσότερα...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έχετε κάποια απορία σχετικά με τη λειτουργία και τις χρήσεις της πλατφόρμας; Ζητήστε πληροφορίες στα:

 

Θέλετε πρόσβαση σε συστηματική πληροφόρηση σχετικά με τον παλμό της αγοράς και τα πλέον επικαιροποιημένα market opportunities σε επίπεδο B2B; Αποκτήστε πρόσβαση στο newsletter της Linked Business.

  ΕΓΓΡΑΦΗ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η Linked Business συμμετέχει στο πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας