corporate-results-02022021
X
Σημαντικές ενημερώσεις από τρίτες πηγές, για το εταιρικό τοπίο και την επιχειρηματική γνώση. Τα συγκεντρώνουμε όλα σε ένα σημείο για εσάς, στην περίπτωση που διέφυγαν της προσοχής σας.
Οικονομικά Στοιχεία Αεροπορικών Εταιρειών - Έκδοση 02/02/2021
Xanthi Theofanous / Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2021 / Κατηγορίες: LB Daily

Οικονομικά Στοιχεία Αεροπορικών Εταιρειών - Έκδοση 02/02/2021


Η American Airlines ανακοίνωσε αποτελέσματα του δ’ τριμήνου και τις ετήσιες απώλειες του 2020 οι οποίες παρουσιάζονται με αρνητικό ρεκόρ. Με δυσθεώρητες απώλειες ύψους 8,9 δις δολαρίων έκλεισε το 2020 για την αμερικάνικη αεροπορική εταιρεία λόγω του περιορισμού που εφαρμόστηκε και στις αεροπορικές μετακινήσεις για την αποφυγή της μετάδοσης της πανδημίας. Όπως γνωστοποιεί το capital.gr το δ’ τρίμηνο του έτους που μας πέρασε η αεροπορική σημείωσε ζημίες 2,18 δις δολάρια, σε σχέση με κέρδη 414 εκ. την ίδια χρονική περίοδο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου.

Ακόμη, η Southwest Airlines παρουσίασε τις οικονομικές της επιδόσεις για το δ’ τρίμηνο του 2020, με εκείνες να παρουσιάζονται σημαντικά πτωτικές. Τα έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 2,01 δις δολάρια, μειωμένα κατά 65%, όπως γίνεται γνωστό στο capital.gr. Η αμερικάνικη αεροπορική κατέγραψε ζημίες που άγγιξαν τα 908 εκ. δολάρια, συγκριτικά με κέρδη 514 εκ. δολάρια που είχε την προηγούμενη χρήση.

Η εταιρεία JetBlue Airways ενημερώνει επίσης το κοινό της για τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες στις οποίες έχει βρεθεί κατά το δ’ τρίμηνο του 2020. Οι ζημίες της συγκεκριμένης περιόδου ανήλθαν στα 381 εκ. δολάρια, σε σχέση με κέρδη 161 εκ. δολάρια που είχε η αμερικάνικη εταιρεία ένα χρόνο πριν. Επιπλέον, τα λειτουργικά έσοδα της αεροπορικής διαμορφώθηκαν το δ’ τρίμηνο στα 661 εκ. δολάρια ενώ αντίστοιχα πριν από ένα χρόνο είχαν διαμορφωθεί στα 2,03 δις, σύμφωνα με δημοσίευμα στο capital.gr.

Η Wizz Air Holdings Plc δημοσίευσε τις επιδόσεις της για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2020 και καταγράφονται από το capital.gr. Η εταιρεία που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο το δ’ τρίμηνο του προηγούμενου έτους εμφάνισε προ φόρων ζημιές στα 115,9 εκ. ευρώ σε σχέση με κέρδη 22,2 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο της χρήσης 2019. Η εταιρεία τόνισε πως την συγκεκριμένη περίοδο η μετακίνηση επιβατών μειώθηκε κατά 77% με αποτέλεσμα τα έσοδα της να φτάνουν τα 68,3 εκ. ευρώ σε σχέση με 336,3 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Τέλος, οι λειτουργικές δαπάνες της εταιρείας μειώθηκαν κατά 52% και αυτό οφείλεται στις μειωμένες δραστηριότητες και πτήσεις τις εταιρείας που επέβαλε η κυβέρνηση της Αγγλίας για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας.

Εκτύπωση
Rate this article:
5.0
431
blog comments powered by Disqus
LINKED BUSINESS
Σύμβολο της Linked Business

Επισκεφτείτε σήμερα την υπηρεσία B2B Sales Leads για να εντοπίσετε εύκολα και γρήγορα:

  1. Αγορές Ενδιαφέροντος
  2. Δυνητικούς Πελάτες
  3. Στοιχεία Εταιρειών

Μάθετε περισσότερα...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ
Θέλετε πρόσβαση σε συστηματική πληροφόρηση σχετικά με τον παλμό της αγοράς και τα πλέον επικαιροποιημένα market opportunities σε επίπεδο B2B; Αποκτήστε πρόσβαση στο newsletter της Linked Business.

ΕΓΓΡΑΦΗ

OPEN DASHBOARD
RSS