2021-acquisitions-20210203
X
Σημαντικές ενημερώσεις από τρίτες πηγές, για το εταιρικό τοπίο και την επιχειρηματική γνώση. Τα συγκεντρώνουμε όλα σε ένα σημείο για εσάς, στην περίπτωση που διέφυγαν της προσοχής σας.
Xanthi Theofanous / Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2021 / Κατηγορίες: LB Daily

Οι Εξαγορές που Πραγματοποιήθηκαν τον Ιανουάριο, 2021


Τον Ιανουάριο γνωστοποιήθηκε, μέσω του newmoney.gr, η εξαγορά του 75% των μετοχών της Apios d.o.o. από την Medsympan Limited. Την ανακοίνωση έκανε γνωστή η Coral Α.Ε. που αποτελεί την μητρική της Medsympan Limited. Η Coral με στόχο την επέκταση της στις βαλκανικές χώρες πραγματοποίησε την συγκεκριμένη εξαγορά, η οποία κόστισε γύρω στα 11,2 εκ. ευρώ. Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας η Apios d.o.o. θα μετονομαστεί σε Coral Croatia d.o.o. ενώ σταδιακά τα 26 πρατήρια της θα αποκτήσουν το εμπορικό σήμα της Shell, λόγω συμφωνίας περί σημάτων με τη Shell Brands International B.V..

Θέτοντας την εμπειρία του πελάτη στο επίκεντρο και θέλοντας να διευρύνει τις δραστηριότητες της, η Skroutz εξαγοράζει την SendX της MYJOBNOW Delivery. H SendX courier θα διαχειρίζεται από εδώ και πέρα κατ’ αποκλειστικότητα την μεταφορά των προϊόντων που θα παραγγέλνουν οι καταναλωτές μέσω της Skroutz. Αρχικά, η υπηρεσία θα εξυπηρετεί πελάτες της Skroutz εντός Αττικής ενώ σταδιακά θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα, όπως δημοσιεύει tovima.gr. Όπως αναφέρουν οι CEO της εταιρείας, η Skroutz στοχεύει να επιταχύνει την αναπτυξιακή της πορεία παρά τις συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία, παρέχοντας νέες, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες εξυπηρέτησης στο «last-mile».

Στις 22 Ιανουαρίου έγινε γνωστή η εξαγορά της βουλγαρικής Nova Broadcasting Group από την United Group. Η Nova Broadcasting Group, που υπό την ομπρέλα της βρίσκεται μεταξύ άλλων και η Nova TV, θα ενισχύσει τα θετικά αποτελέσματα και τις συνεργασίες της United Group ενώ θα επιτρέψει την υλοποίηση κι άλλων επενδύσεων, όπως αναφέρει η CEO της κορυφαίας εταιρείας τηλεπικοινωνιών. Στις 27 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε ακόμη μια εξαγορά στην οποία προέβη η United Group. Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών συνέχισε στην εξαγορά του Vestnik Telegraf EOOD, που αποτελεί τον μεγαλύτερο βουλγάρικο Όμιλο εφημερίδων. Σύμφωνα με δήλωση της CEO της United Group, η εξαγορά της Telegraf συμπληρώνει τις επενδύσεις της εταιρείας στον χώρο των ΜΜΕ στη Βουλγαρίας. Η United Group θέλοντας να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο στην προαναφερθείσα χώρα θα βελτιώσει τις εκδόσεις του Telegraf και θα προχωρήσει στην ψηφιοποίηση του. Το ενδιαφέρον της United Group για την βουλγαρική αγορά ξεκίνησε το 2019, με την εξαγορά της Vivacom, και συνεχίζεται μέχρι σήμερα καθώς η Βουλγαρία αποτελεί ελκυστική αγορά για την εταιρεία τηλεπικοινωνίων. Τα παραπάνω στοιχεία έγιναν γνωστά μέσω των ειδησεογραφικών ιστοσελίδων του euro2day.gr και του capital.gr.

Στον χώρο της ένδυσης η Βρετανική Boohoo γνωστοποίησε την εξαγορά της Debenhams, έναντι 55 εκ. λιρών. Εκτός από την αγορά κάποιων από τα brands  της Debenhams, η Boohoo δεν ανέλαβε κανένα από τα καταστήματα και τους εργαζόμενους της Debenhams, με αποτέλεσμα 118 καταστήματα να κλείσουν και 12.000 θέσεις εργασίας να χαθούν. Σύμφωνα με δημοσίευμα του capital.gr ο εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας ένδυσης φιλοδοξεί μέσω της εξαγοράς της Debenhams να δημιουργήσει την μεγαλύτερη αγορά στο Ηνωμένο Βασίλειο και το ηλεκτρονικό εμπόριο που βρίσκεται στην κορύφωση του να βοηθήσει σε αυτό τον στόχο.

 

Εκτύπωση
Rate this article:
Δεν υπάρχει αξιολόγηση
597
Ετικέτες:εξαγορές
blog comments powered by Disqus
LINKED BUSINESS
Σύμβολο της Linked Business

Επισκεφτείτε σήμερα την υπηρεσία B2B Sales Leads για να εντοπίσετε εύκολα και γρήγορα:

  1. Αγορές Ενδιαφέροντος
  2. Δυνητικούς Πελάτες
  3. Στοιχεία Εταιρειών

Μάθετε περισσότερα...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ
Θέλετε πρόσβαση σε συστηματική πληροφόρηση σχετικά με τον παλμό της αγοράς και τα πλέον επικαιροποιημένα market opportunities σε επίπεδο B2B; Αποκτήστε πρόσβαση στο newsletter της Linked Business.

ΕΓΓΡΑΦΗ

OPEN DASHBOARD
RSS