Οι επενδύσεις του Μαρτίου, 2021
X

Ροή Επιλεγμένων Ειδήσεων από τις Ελληνικές Επιχειρήσεις | LB Daily

Σημαντική αρθρογραφία από το επιχειρηματικό τοπίο. Τα συγκεντρώνουμε όλα σε ένα σημείο για εσάς, στην περίπτωση που διέφυγαν της προσοχής σας.

 
δημιουργικό για τις επενδύσεις
Xanthi Theofanous / Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 / Κατηγορίες: LB Daily

Οι επενδύσεις του Μαρτίου, 2021


Η ΓΣ των μετόχων της RF Energy, εταιρεία που κατέχει τη μία από τις δύο άδειες παραγωγής που έχουν εκδοθεί στη χώρα μας για offshore θαλάσσιου αιολικού πάρκου ισχύος 498,15 MW στη Λήμνο, έδωσε το πράσινο φως για να προχωρήσει ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του θαλάσσιου πάρκου. Το έργο προβλέπεται να εγκατασταθεί στη θαλάσσια περιοχή, βορειοανατολικά της νήσου ενώ θα αποτελείται από 33 έως 36 ανεμογεννήτριες ισχύος 15 MW, έναντι αρχικού σχεδιασμού για εγκατάσταση 81 ανεμογεννητριών. Το ύψος της επένδυσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της RF Energy την οποία γνωστοποιεί το capital.gr, φτάνει τα 2 δις ευρώ.

Η Motor Oil Hellas ανακοίνωσε πως το μεγαλύτερο μέρος (137 εκ. ευρώ) του νέου Κοινού Ομολογιακού Δανείου, ύψους 200 εκ. ευρώ θα κατευθυνθεί για τη χρηματοδότηση μέρους της επένδυσης νέου συγκροτήματος κατεργασίας νάφθας. Ο συνολικός προϋπολογισμός της επένδυσης θα φτάσει τα 310 εκ. ευρώ, σύμφωνα με το capital.gr, και θα συμβάλει στην αύξηση της παραγωγής βενζινών υψηλής προστιθέμενης αξίας, καθώς και κηροζίνης και υδρογόνου. Το νέο εργοστασιακό συγκρότημα αναμόρφωσης νάφθας σε βενζίνη κατασκευάζεται από την ιταλική εταιρεία Technip, και η ημερομηνία παράδοσης του είναι τον Ιανουάριο του 2022.

Ο τζίρος του Ομίλου Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης πλησίασε τα 4 δις την χρήση του 2020, επιδόσεις που μεταφράζονται σε ρυθμό ανάπτυξης +15% για τη συνολική δραστηριότητα και +19,5% σε εταιρικό επίπεδο της Ι. & Σ. Σκλαβενίτης, δείχνει να αυξάνει σημαντικά την απόσταση από τον δεύτερο παίκτη της αγοράς. Με στόχο, λοιπόν, να διατηρήσει αυτή την απόσταση και την ηγετική του θέση στην αγορά, ο Όμιλος προβαίνει σε επενδύσεις που αφορούν την ενίσχυση του δικτύου, τη βελτιστοποίηση των παροχών στα φυσικά σημεία, την ενίσχυση του e-shop, την ίδρυση επτά νέων καταστημάτων και την ανακαίνιση των καταστημάτων του δικτύου της πρώην «Μαρινόπουλος» στην Κύπρο. Τα επενδυτικό πλάνο του Ομίλου φτάνει τα 50 εκ. ευρώ, ενώ σε προτεραιότητα βρίσκεται η βελτίωση των υπηρεσιών, η αναβάθμιση του περιβάλλοντος αλλά και ο επανασχεδιασμός του μοντέλου διεπαφής με τον πελάτη, όπως ανακοινώνει η naftemporiki.gr.

Σε επενδύσεις στην Ελλάδα προχωρά η British American Tobacco, οι οποίες φτάνουν τα 30 εκ. ευρώ και βασίζονται στις έννοιες της Τεχνολογίας και της Επιστήμης. Η χώρα μας επιλέχθηκε μία από τις πιο σημαντικές αγορές διεθνώς για την ανάπτυξη των προϊόντων του Ομίλου glο Hyper με θέρμανση αντί για καύση καπνού. Η Πρόεδρος της BAT για τη Νότια Ευρώπη, Roberta Palazzetti, υποστηρίζει πως ο Όμιλος αισθάνεται την υποχρέωση να συμβάλλει με επενδυτικές κινήσεις στην προσπάθεια της ελληνικής οικονομίας για ανάκαμψη. Αυτό μεταφράζεται σε σημαντικό αριθμό νέων θέσεων εργασίας, σε ανάδειξη της Ελλάδας σε διεθνές περιφερειακό και διαμετακομιστικό κέντρο, καθώς και σε ένα τεράστιο εύρος δυνατοτήτων γύρω από την τεχνολογία, με σκοπό ένα Καλύτερο Αύριο για όλους, όπως αναφέρει tovima.gr.

Σε απόκτηση νέας επαγγελματικής αποθήκης προχωρά η Trastor, εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία, με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας της στον κλάδο των Logistics. Ο Διευθύνων Σύμβουλος, Τάσος Καζίνος, σημείωσε πως η Trastor συνεχίζει αμείωτα την αύξηση του μεγέθους της, ενισχύοντας την έκθεση του χαρτοφυλακίου της στον κλάδο των Logistics. Το τίμημα της επένδυσης ανήλθε σε 6.900.000 ευρώ, ενώ χρηματοδοτήθηκε εν μέρη από κεφάλαια τα οποία αντλήθηκαν κατά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και από ταμειακά διαθέσιμα, όπως δημοσιοποιεί η naftemporiki.gr.

Ο Όμιλος Τιτάν, επίσης, προχωρά σε επένδυση με σκοπό τη μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και με απώτερο στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την επίτευξη του ευρωπαϊκού στόχου για μείωση των εκπομπών του θερμοκηπίου κατά 55% μέχρι το 2030. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 25 εκ. ευρώ, αφορά την αναβάθμιση της γραμμής παραγωγής τσιμέντου στο εργοστάσιό που βρίσκεται στο Καμάρι Βοιωτίας, όπως αναφέρει tovima.gr. Η αναβάθμιση περιλαμβάνει την αύξηση της δυναμικότητας του εργοστασίου για απορρόφηση εναλλακτικών καυσίμων, αντικαθιστώντας μεγάλο μέρος των ορυκτών καυσίμων που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία των κλιβάνων του. Ακόμα, η επένδυση που εντάσσεται στο πρόγραμμα δράσεων του Ομίλου αφορά την εγκατάσταση προασβεστοποιητή, ενώ η ολοκλήρωση της έχει προγραμματιστεί μέχρι το 2022. Ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Τιτάν Ελλάδας, Άγγελος Καλογεράκος, υποστηρίζει πως ο Όμιλος πιστεύει στην ανάκαμψή της ελληνικής οικονομίας και ειδικά στην ανάκαμψη του κατασκευαστικού κλάδου. Έτσι η Τιτάν επενδύει στα εργοστάσιά της, μειώνοντας το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμά και ενισχύοντας τη διεθνή ανταγωνιστικότητά της εταιρείας.

Εκτύπωση
Rate this article:
Δεν υπάρχει αξιολόγηση
88
Ετικέτες:επενδύσεις
blog comments powered by Disqus
LINKED BUSINESS
Σύμβολο της Linked Business

Η πλατφόρμα Linked Business παρέχει όλα τα εργαλεία για να αποκρυπτογραφήσετε την αγορά σας!

Ψάχνετε για επιχειρήσεις σε μια οδό; Σε ένα οικοδομικό τετράγωνο; Ψάχνετε για επιχειρήσεις σε όλη την επικράτεια; Σας ενδιαφέρει μια συγκεκριμένη δραστηριότητα ή ένας ολόκληρος κλάδος; Οι απαντήσεις σας βρίσκονται μέσα στην Linked Business!

Μάθετε περισσότερα...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έχετε κάποια απορία σχετικά με τη λειτουργία και τις χρήσεις της πλατφόρμας; Ζητήστε πληροφορίες στα:

 

Θέλετε πρόσβαση σε συστηματική πληροφόρηση σχετικά με τον παλμό της αγοράς και τα πλέον επικαιροποιημένα market opportunities σε επίπεδο B2B; Αποκτήστε πρόσβαση στο newsletter της Linked Business.

  ΕΓΓΡΑΦΗ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η Linked Business συμμετέχει στο πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας