ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Ανακάλυψε την αγορά σου...
X
Θέλετε να γίνετε κυρίαρχοι στην αγορά σας; Πώς να γίνετε κυρίαρχοι στην αγορά σας. Τάσεις, ιδέες, εργαλεία και άμεσα εφαρμόσιμες βέλτιστες πρακτικές.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Ανακάλυψε την αγορά σου...
Linked Business / Τρίτη, 21 Μαΐου 2019 / Κατηγορίες: Linked Business, Συνεντεύξεις

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Ανακάλυψε την αγορά σου...

Η πλατφόρμα που παρέχει στοχευμένη πληροφόρηση για την επιχειρηματικότητα και το δημόσιο χρήμα με βάση επίσημες πηγές ανοικτών δεδομένων.


Μια συνέντευξη στον Κώστα Τσαούση από το Πρώτο Θέμα

Το βρήκα και το ανέσυρα από το Twitter του – ένα tweet που μπορεί να συνοψίζει όλη την αλήθεια μιας προσπάθειας: "Μας πήρε μια δεκαετία, αλλά φαίνεται ότι δημιουργήσαμε κάτι χρήσιμο".

Το τιτίβισμα ανήκει στον Μιχάλη Βαφόπουλο, έναν παθιασμένο ερευνητή του Διαδικτύου που έχει κάνει τη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Αθήνα κάτι σαν το δρομολόγιο του τρόλεϊ από την πλατεία Κολιάτσου στο Παγκράτι. Η οικογένειά του ζει στη Θεσσαλονίκη και ο ίδιος βρίσκεται αρκετές μέρες την εβδομάδα ή το μήνα στην Αθήνα, μπροστά σε έναν υπολογιστή, στο γραφείο της Linked Business στο Τεχνολογικό Πάρκο του "Δημόκριτου" στην Αγία Παρασκευή. Παρότι ο ίδιος και οι βασικοί του συνεργάτες είναι ψημένοι ερευνητές που μετρούν χρόνια σε εργαστήρια όπως εκείνο του "Δημόκριτου", η εταιρεία Linked Business είναι νεότατη.

Διαβάζω στο site του NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, στο οποίο έχει ενταχθεί η Linked Business:

"Η Linked Business ΙΚΕ ιδρύθηκε το 2018 από διεθνώς αναγνωρισμένους ερευνητές στην ανάλυση big data του Ερευνητικού Κέντρου Δημόκριτος και στεγάζεται στο Τεχνολογικό του Πάρκο.

Η πλατφόρμα Linked Business παρέχει στοχευμένη πληροφόρηση για την επιχειρηματικότητα και το δημόσιο χρήμα με βάση επίσημες πηγές ανοικτών δεδομένων. Συνεισφέρει στην προσέλκυση πελατών μέσα από τη δημιουργία εύστοχων πωλησιακών ευκαιριών.

Τα καινοτόμα εργαλεία της πλατφόρμας επιτρέπουν τη μελέτη σε βάθος της αγοράς, τη δημιουργία νέων πωλήσεων και την προστασία της επιχείρησης μέσω της πολυδιάστατης ανάλυσης των συναλλασσομένων της.

Η συνέντευξη του Μιχάλη Βαφόπουλου στον Κώστα Τσαούση

Η συνέντευξη του Μιχάλη Βαφόπουλου στον Κώστα Τσαούση

Μια καλή σύνοψη όλων όσων πραγματοποιεί η εταιρεία στην ελληνική αγορά – το μόνο που δεν αναφέρει η σύνοψη είναι ότι παρά την ηλικία της, η Linked Business έχει συμβόλαια και πελάτες που της δίνουν το δικαίωμα να θεωρείται ώριμη εταιρεία. Μάλιστα, η τιμή της μετοχής της στο άτυπο αλλά πολύ δυναμικό Χρηματιστήριο της Ψηφιακής Εποχής θα λέγαμε, με όρους Σοφοκλέους της δεκαετίας του 90, ότι έχει πιάσει ταβάνι. Αλλά δεν είμαστε – ευτυχώς – στη δεκαετία του 90, τότε που μιλούσαμε με ευκολία και γλώσσα καφενείου της γειτονιάς για τις "κλωστές" και τα "μέταλλα"...

Τριάντα χρόνια μετά, στη θέση τους υπάρχουν οι εταιρείες που ζουν και αναπνέουν με το οξυγόνο της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης. Ολόκληροι νέοι κλάδοι επιχειρηματικής δραστηριότητας που αλλάζουν άρδην δομές και σχέσεις στον χώρο της οικονομίας και της αγοράς. Η εταιρεία του Μιχάλη Βαφόπουλου και των συνεργατών του ανήκει σε έναν τέτοιο κλάδο. Τον κλάδο των λεγόμενων business analytics, όπου οι εταιρείες με τις εφαρμογές και τα συστήματά τους μπορούν να παίζουν στο μεγάλο γήπεδο των big data, να εξορύσσουν δεδομένα, να τα διαχειρίζονται και τα αξιολογούν κρατώντας την ουσία, τη χρήσιμη, έξυπνη πληροφορία για τους πελάτες τους, οι οποίοι δεν είναι άλλοι από τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Στο προσωπικό του site βρήκα το βιογραφικό του και σας το παρουσιάζω:

"Ο Μιχάλης Βαφόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Είναι παντρεμένος με τη Σοφία Μπανάκη με την οποία έχουν αποκτήσει τον Αχιλλέα και τον Ορέστη. Σπούδασε την Οικονομική επιστήμη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο και την Πληροφορική στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Η διδακτορική του διατριβή σχετικά με την οικονομία του Διαδικτύου έγινε δεκτή στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Ο Μιχάλης Βαφόπουλος είναι ερευνητής στο εργαστήριο Εργαστήριο Τεχνολογίας Γνώσεων και Λογισμικού του Ερευνητικού Κέντρου "Δημόκριτος" και υπεύθυνος του παραρτήματος του Open Data Institute στην Αθήνα. Η έρευνα και οι ομιλίες του αφορούν την οικονομία του Διαδικτύου, τα ανοιχτά οικονομικά δεδομένα και η επιχειρηματική αξιοποίησή τους, την φιλοσοφία και την διδακτική του Διαδικτύου. Το 2010 ξεκίνησε την πρωτοβουλία PublicSpending.net η οποία διασυνδέει και αναλύει τις δημόσιες δαπάνες στην Ελλάδα και σε διεθνές επίπεδο. Το 2011 δημοσίευσε τη μονογραφία The Web Economy: Goods, Users, Models, and Policies, η οποία διδάσκεται σε μεταπτυχιακά προγράμματα. Στο συνέδριο WWW2012 παρουσίασε την εργασία "Being, Space, and Time on the Web" και το 2014 έκανε την κεντρική ομιλία στο Web Economy Festival. Το 2015 εκλέχθηκε μέλος στο Δ.Σ. της Εταιρείας Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα.

Το βιβλίο του Πώς θα ζήσω με το Διαδίκτυο; (εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ) εισάγει ένα εκλαϊκευμένο πλαίσιο συμβίωσης για γονείς, δασκάλους και κάθε χρήστη του Διαδικτύου.

Σήμερα ασχολείται με την Linked Open Economy, ενός μοντέλου διασύνδεσης και ενιαίας διάθεσης των οικονομικών ανοιχτών δεδομένων.

Ζήτησα από τον Μιχάλη σε μια από τις επικοινωνίες μας να μου γράψει τι κάνει η εταιρεία του με απλό και κατανοητό τρόπο. Ανταποκρίθηκε. Το κείμενο που ακολουθεί, είναι δικό του:

 

Τ ο Διαδίκτυο και τα δεδομένα αποτελούν μια υποδομή καθώς επηρεάζουν συστημικά τις επιχειρηματικές αποφάσεις. Καθημερινά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με επιλογές μέσα από έναν ωκεανό πληροφοριών. Επομένως, το ερώτημα για τα στελέχη είναι πως θα αξιοποιήσουν τα διαθέσιμα δεδομένα για να βελτιώσουν τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους.

Και στο ερώτημα αυτό έχουμε μια καλή απάντηση. Η σουίτα Linked Business (LB) παρέχει άμεση, πλήρη, διαφανή και στοχευμένη τμηματοποίηση της αγοράς με βάση τη εμπορική δραστηριότητα και τη γεωγραφία των επιχειρήσεων. Απαντάμε με ένα κλικ ποιο είναι το μέγεθος της αγοράς και που βρίσκονται τα σημεία πώλησης, ποιος είναι ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής μιας εταιρείας, πως συνδέεται με άλλες εταιρείες, αν έχει λάβει επιδότηση και δημόσιες συμβάσεις.

Η παρεχόμενη υπηρεσία αφορά άμεσα διευθυντές Πωλήσεων και Μάρκετινγκ σε επιχειρήσεις με εκτεταμένο B2B δίκτυο καθώς και οικονομικούς συμβούλους και αξιολογητές επενδύσεων. Ο πελάτης μας ανακαλύπτει πραγματικά την αγορά του με πληρότητα, ορθότητα, καθημερινή ανανέωση, διαφάνεια και εμπιστοσύνη, εμπλουτισμένα με την απαραίτητη έξυπνη πληροφόρηση και δυνατότητα ενοποίησης στα εταιρικά συστήματα.

Για να γίνει εφικτή η δέσμη των υπηρεσιών, η LB είναι η πρωτοπόρος εταιρεία η οποία κατασκεύασε το ενιαίο knowledge graph με όλες τις βασικές πηγές ανοικτών δεδομένων, από την κατάσταση της επιχείρησης έως τις επιδοτήσεις και τα δημόσια συμβόλαια που έχει λάβει.

Η σουίτα μας είναι η πρώτη διεθνώς με τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Πληρότητα: Καλύπτει όλες, ανεξαιρέτως, τις επιχειρήσεις.
  • Ορθότητα: Γίνεται επαλήθευση με καινοτόμους αλγόριθμους και τρίτες πηγές.
  • Ανανέωση: Τα δεδομένα ενημερώνονται σε καθημερινή βάση.
  • Ευχρηστία: Παρέχεται πρόσβαση μέσα από αποτελεσματικά κανάλια όπως διαδραστικοί χάρτες και λίστες, αναζήτηση με πολλαπλά κριτήρια (π.χ. όνομα μετόχων) και ενοποίηση με εταιρικά συστήματα μέσω API.
  • Εμπλουτισμός: Τα εταιρικά προφίλ εμπλουτίζονται με σημαντικά οικονομικά στοιχεία όπως δεδομένα για τις δημόσιες προμήθειες και τις επιδοτήσεις, οφειλές προς το Δημόσιο και την ιδιοκτησία σε offshore.
  • Διαφάνεια και εμπιστοσύνη: Ο χρήστης με ένα κλικ οδηγείται πίσω στην επίσημη πηγή των δεδομένων, ενισχύοντας τη σχέση εμπιστοσύνης με την ποιότητα των δεδομένων.
  • Στόχευση: Οι νέοι δείκτες της Linked Business (π.χ. συνδεδεμένες αγορές και πιθανότητα επιβίωσης σε έναν κλάδο) συνεισφέρουν στον πιο αποτελεσματικό προσδιορισμό της αγοράς ενδιαφέροντος για κάθε χρήστη ξεχωριστά.
  • Ενοποίηση: Τα προαναφερόμενα καινοτόμα χαρακτηριστικά διατίθενται για πρώτη φορά σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο, σε μια ενιαία σουίτα υπηρεσιών για την παροχή τόσο B2B sales leads όσο και KYC πληροφόρησης.

Η σχετική τεχνογνωσία βασίζεται στα big data και στην artificial intelligence που αποκτήθηκε κατά την εργασία μας, ως ερευνητές, στο έγκριτο εργαστήριο SKEL στο Ερευνητικό Κέντρο "Δημόκριτος". Η συνέχεια της αγαστής αυτής συνεργασίας έχει εξασφαλιστεί με την εγκατάστασή μας στο Τεχνολογικό Πάρκο του "Δημόκριτου".

Οι καινοτόμες υπηρεσίες της LB δημιουργούν ήδη ανακατατάξεις στον κλάδο ανάλυσης των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, καθώς υποσκελίζουν τον υφιστάμενο ανταγωνισμό και αναβαθμίζουν το περιεχόμενο και τη λειτουργικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Μιχάλης Βαφόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας
 

Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω...

Εκτύπωση
Rate this article:
5.0
1302
Ετικέτες:big data
blog comments powered by Disqus
LINKED BUSINESS
Σύμβολο της Linked Business

Επισκεφτείτε σήμερα την υπηρεσία B2B Sales Leads για να εντοπίσετε εύκολα και γρήγορα:

  1. Αγορές Ενδιαφέροντος
  2. Δυνητικούς Πελάτες
  3. Στοιχεία Εταιρειών

Μάθετε περισσότερα...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ
Θέλετε πρόσβαση σε συστηματική πληροφόρηση σχετικά με τον παλμό της αγοράς και τα πλέον επικαιροποιημένα market opportunities σε επίπεδο B2B; Αποκτήστε πρόσβαση στο newsletter της Linked Business.

ΕΓΓΡΑΦΗ

OPEN DASHBOARD
RSS